SEKALI TURUN LAUT, HABIS HITAM KULIT AKU!


SEKALI TURUN LAUT, HABIS HITAM KULIT AKU! | ASTAGFIRUALLAH... mengucap panjang bila ketikanya Sis ko terlihat tapak tangan tiba-tiba berbelang kehitaman hahahaha.. tak tau nak gelak ke nak nangis ke, ke nak meraung depan Suami ke.. yang pentingnya, Suami Sis ko pun gelakkan Sis, arghhhh mencikkkkk.... 

Ni semua dek sebab Suami laaa ni mengajak ke laut memancing, dalam pada Sis berkira-kira nak pi ikut dia, Suami tetap pujuk 'Jomlah ikut, Ayah sorang jer'... hurmmmm tak sampai hati bila dengar seorang tu, kang ada pulak ikan duyung tenggek atas boat kannn hahahaha so ye laaa kita ikuttt.. 

Seawal jam 7am dah sampai di Jeti Rakit Ujang,Kong Kong Laut sana.. buat masa ni, kalau siapa nak memancing, pastikan korang dah fully vaccinated, Ujang hanya terima pemancing yang dah fully vaccinated aje ya.. harap maklum.. 

Rakit Ujang Kong Kong Laut
Tempahan boat & Tekong : Ujang +012 742 4036

Sekali Turun Laut, Habis Hitam Kulit Aku!

Sekali Turun Laut, Habis Hitam Kulit Aku!

Lepas dah turunkan barang semua ke boat, bergeraklah Sis dan Suami mulakan perjalanan.. Sis bukan tau pun arah mana perginya, ikut aje la.. time ni pagi cuaca baik, kalau panas pun hanya panas pagi, bagus vitaminD gituu.. 

Dah sampai port memancingnya, macam biasalah, campak joran, tungguuu....kena sabar menunggu, jangan bising atas boat nanti ikan lari.. ehhh betul ke? Hahahaha.. ye laa, maklumlah mulut Sis ko ni mana boleh diam, segala macam pertanyaan dan cerita keluar, sampaikan cite Mak Janda hujung sana pun keluar atas boat hahahaha nasib ko le Suami mendengarnya, panassssss kakakakakah... 

Sekali Turun Laut, Habis Hitam Kulit Aku!

Sekali Turun Laut, Habis Hitam Kulit Aku!

Tunggu punya tunggu sekor demi sekor ikan naik.. tapi yang tak boleh tahannya, makin lama makin panas gilerr.. angin pun takde lintas, aishhh memang panas merentung arrr... masa tu tak perasan lagi tau tangan tu dah hitam.. sebab konpiden gilerr dah sapu sunblock bagai tu haa..

Tak lama lepas tu, bila hampir petang, Sis pun selaklah lengan baju tu, sekali arghhhhhhhh hitammmmmmmm tangan akuuuu..... OMG...

Ya rabbiii... hitammm berbelang ko tangan Sis... terus serta merta selak tudung pulak dekat muka, arghhhhh hitammm berbelang sudah... huwaaaa... ni semua salah Suami.. hahahahaha... dia gelakkan Sis atas boat tu adoiii... 

Sekali Turun Laut, Habis Hitam Kulit Aku!

Tak guna betullah sunblock tu... harap mahal aje, tapi takde kesan langsung... tapi memang ada yang kata jenis tu tak elok untuk sunblock.. kena beli jenis yang lagi satu tu huwaaa... adoiiii padahal sebelum ni pakai elokkk jerr... 

Agaknya memang perit berul panasnya sampai jadi hitamm dalam masa sekejap.. Yana tanya dalam group wahtsapp bila Sis tunjuk, 'Ayah tak hitam ke?'... terus si Kakaknya jawab 'Ayah memang dah hitam, sebab tu Ayah tak takut hitam' hahahahaha pengsannnnn... 

Berbulan-bulan Sis ko duduk rumah, kulit muka dah memutih, tibaa turun ke-laut sekejap seharian, terus hitam kulit aku eeeee.... sabar je laaa... so lepas ni dah duduk je rumah dendiam, kasi putih balik hahahaha.. 

Tapi ..... time korang baca ni mungkin Sis sudah berada di laut lagi hahahahahahaha... 

Okay bye :p 


P/S: Hitam pun hitamlah, janji tak kumpawww hahahahaha.. 

12 comments:

  1. Alamak..cepatnya terbakar kulit tu Sis Lin....lama nak tunggu cerah balik tu...

    ReplyDelete
  2. Mak aiiii berbelang ko... Muka belang gak x pakai mask.. Hehehe

    ReplyDelete
  3. Yang penting sihat Sis dan seronok turun ke laut dengan en suami. mantap ah.

    ReplyDelete
  4. Org yg putih kalau sunburn cepat putihnya balik. Cuba kalau ammi ni yg sunburn huhuhu.. Datang senandung terus

    ReplyDelete
  5. mak aihh..mmg tak block langsung tuu..bertabahlah sis lin oii...esok lusa elok la

    ReplyDelete
  6. Rasanya kan sis lin, kena apply berulang kali sunblock tu untuk ia berkesan sebab cuaca sangat panas. Nak nak kat laut tu...dapat imagine bahang dia tu macamana.....fuhh.....

    ReplyDelete
  7. Hahaha. Tu salah satu sebab daku sejenis tak suka ke laut Sis oii. Kalau masuk laut, memang berkoyan-koyan sunblock ku sapu. Pakai baju seluar lengan panjang hahaha

    ReplyDelete
  8. Bestnya husband sis lin pandai bawak bot...pengalaman best ni memancing kat laut. Hitam xpe sis lin nt putih balik...hihi

    ReplyDelete
  9. woii cantek gambar dia hahahah.. takpe nanti kita buat review kecerahan kulit pulak.. trs setel ehehhehe

    ReplyDelete
  10. Cantiknya view! Macam best je memancing naik bot ni. Sis Lin berjemur tu lama ke? Seeloknya sunscreen kena pakai 2 jam sekali. Tapi Iza tak pernah try lg brand yg Sis Lin pakai tu.

    ReplyDelete
  11. HITAMMM DAH KEEEE..MAIGASHHHHHHHHHHHH,HUHI

    ReplyDelete
  12. Haaaa. biasalah kalau dah turun ke laut memanglah kulit akan gelap tapi kalau sapu suncreen mybe blh kurang skt kulit gelap

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.