MOOD MENULIS HILANG GARA-GARA GAMBAR DALAM HANDPHONE HILANG!

MOOD MENULIS HILANG GARA-GARA GAMBAR DALAM HANDPHONE HILANG! | Hilang! Hilang! Hilang! Yaa seriuslah terus jadi down di buatnya disebabkan memikir gambar dalam iphone Sis ni hilang! Tak semua tapi gambar sepanjang di Tanjung Piai tu, kesemuanya hilang, maksud hilang di sini adalah tak masuk dalam gallery, walaupun dah back-up dah sebelum tukar ke iphone lain.

Stress Sis ko fikir. dah lerr gambar-gambar tu semua nak guna, sebab ada 'kerja' yang tak settle lagi, kemudian banyak gile gambar koleksi sendiri yang Sis abadikan sendiri di Tanjung Piai untuk buat kenang-kenangan peribadi sendiri, kau ngase? arghhhhh.

Padahal dah cukup hati-hati dah, dan sebelum ni pun banyak kali juga dah tukar iphone lain, tapi bila back-up, semua gambar masuk dalam tu, kali ini entah apa silapnya, gambar bertarikh 9/11/2019 semua tak masuk dalam gallery, hanya last gambar yang iphone tu back-up, gambar-gambar sewaktu anak Lin warded KPJ Pasir Gudang. Tu jee yang last iphone tu back-up, sedih gilee okay!!

[Baca Juga] : Alhamdulilah, Nasib Baik Ada Insurans Sakit (Medical Card)

Sis nak marah pun, nak marah siapa? Takkan nak Sis ko hempas iphone tu plak ek, huhuhu stressnyaa oii..Memang lerr boleh kata 'alaa gambar je pun', tapi walaupun gambar, banyak kenangannya di situ yang Sis amik dan gambar untuk 'kerja' pun tak siap update lagi.

Ini pun nasib baik juga ada separuh tu, dah send ke Sunah di telegram. Dan ada sedikit dah up kat wall facebook dan IG Sis. Kalau tak, memang satu pun takde nak buat kenangan sendiri. Yaaa Sis suka save gambar dalam handphone ke, dalam album Facebook ke dan set only me, untuk tatapan dan kenangan sendiri. Ada juga Sis save dalam laptop. Bagi Sis ianya jadi satu memori indah tiap kali kalau kita belek dan tengok gambar-gambar tu semua.


Now nak dapatkan gambar tu balik tak tau macam mana, tapi...mana boleh dapat balikkan?, sebab dia ikut apa yang dah kita back-up, tapi masaalahnya Sis ko dah back-up tapi kenapalah tak masuk oiii!

Takpelah, dah takde rezeki, mungkin dia suruh Sis pergi lagi Tanjung Piai tu agaknya hahahaha. Best jugakan kalau pergi lagi, sebab hartu pergi agak kelam kabut juga, tapi kalau nak pergi, kenalah tunggu sampai pilihanraya Tanjung Piai tu selesai oii, kalau tak, kompom jem jalan sana.

[Baca Juga] : You Never Walk Alone Katanya 

Okaylah, cukuplah bebelan Sis ko pagi ni, selagi tak luahkan rasa, selagi tu gerammm...anak-anak pun naik malas nak dengar bebel Emaknya sengsorang pasal iphone tu hahahaha. asihhh geram geram!!..

Tiba jadi blank kepala otak nak menulis dan update blog gara-gara gambar takde...ermmm, kalau tak banyak benda Sis ko nak kongsikan..Takpelah...update tetap update, nanti kita sambung lagi ye. Harini nak masak Mee Bandung Mak Pon. Korang masak apa harini?

Sambung nanti ya..OkBai..


P/S: Tak sabar tunggu esok!

24 comments:

  1. mmg stress kalau gambar hilang.
    ammi auto sync gambar dalam phone ke Google Photos and ammi set private. Jadi kalau terdelete gambar kat phone at least kat google ada lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang stress kalau fikir dan ingat Ammi @Sheila...tapi redha aje laa..lepas ni apa-apa nak masuk dalam album FB only mee dulu huhuhu

      Delete
  2. alahai memang stress bengang geram semua ada kan, dana pun rasa gak masa pernah gambar hilang dalam gallery hp, cuma boleh redho jelah masa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa @Norhidana, semua perasaan tu adaa...dah le banyak kerja tak siap lagi..adoii stress...

      Delete
  3. Jangan kata sis...SA pun sama gak...SA Hilangkan 1 folder gambar pi Guangzhou...sampai sekarang tak jumpa2...sedih..nasib dah banyak share kat Blog..dapat la sikit walau x semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh yang itu lagi boleh buat nangis di buatnya @Suria...adoiii...sedih sangat mendengarnya...

      Delete
  4. adoilaaa.. dapat kubayangkan perasaannya macam mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Kak @seri..geram tapi nak lepaskan kat sapa ek hahahaha

      Delete
  5. pernah jugak hilang gambar . kebetulan dah pindah semua masuk pendrive , sekali pendrive masuk virus , hilang beribu gambar . Perasaan tu taktau la nak explain macam mana .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduh! Pun sama juga perginya ek @Suhana..lepas ni biasa Sis akan masuk dalam album FB buat only me, lebih selamat..

      Delete
  6. Setakat ni belum pernah lagi hilang.. belum ada pengalaman, tapinya boleh rasa la sakit tu macam mana.. masa bukan boleh patah balik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @Orchid, kalaulah boleh undur masa, dah download dulu sebelum tau nak hilang huhuhu

      Delete
  7. takpa2 gambar hilang takpa. jangan hp yg hilang. eh? huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kalau handphone yang hilang, lagi haru @Umi..

      Delete
  8. Wak kalau takde gambar, tak pandai buat entri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalaa kita @Wak, tak pernah lagi update blog takde gambar..

      Delete
  9. Replies
    1. Jangan kata meraung, nangis sudah @Hernee huhuhu

      Delete
  10. alahai sayangnya!!! nasib hilang gambar bukan hilang hp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau handphone yang hilang, silap-silap berbulan mood hilang nak update blognya @Nik hahahaha

      Delete
  11. Kadang icloud penuh tak dapat nak backup semua..huhu..tapi kes akak ni xpasti pula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa, ada kawan kata takut masa tu line phone tak elok, so gambar tak masuk dalam icloud...nangiss terus dah @Azhafizah ..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.