SEDAPNYA SAMBAL 'MEK QUEEN' CHE MINAH SAYANG

SEDAPNYA SAMBAL 'MEK QUEEN' CHE MINAH SAYANG | Korang tengoklah gambar sambal MekQueen tu, mau tak ngences pepagi Sis ko bukak je twitter ternampak gambar tu, terus tersedut air liur Sis masuk mulut. Nampak sedap kemain!!. Terus rasa migrain hahahahaa...

Nasib baik Sis ko tak mengandung, kalau mengandung mau juga Sis ko publickan twitter kemudian balas retweet Tuanku tu, minta sebekas, tak tahan sangat tengok kesedapannya Sambal MekQueen Tuanku tu.

Kata Tuanku ini baru erti sebenar 'membawang' hehehehe ..



Menurut kata Tuanku atau nama twitter Tuanku @cheminahsayang, sambal tu boleh tahan sehingga 6 bulan lamanya jika simpan dalam peti beku. Lagi masak lama lagi tahan lama.

Makin Sis ko menaip, sambil jeling gambar sambal tu, makin mengencess di buatnya. Adeiii..

Tuanku, nanti mohon kongsikan resepi ya. Patik nak cuba membuatnya.
*Tak taulah kalau Tuanku baca ke tidak ni blog Sis ...

Ishhh sedap sangat nengok!!! ..


P/S: Korang tak terliur ke? ๐Ÿ˜–

10 comments:

  1. Sambal belacan ke? ke sambal lada je?ngeri SA tgok biji2 cili tu sis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr @Suria, nengok biji lada tu ngeri, tapi nengok pada sambalnya, adeii bikin terliur hari-hari ...

      Delete
  2. perghh..tgh gmbar thu pdas sgt2..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, Sis tak boleh tahan nengoknyaa Cik @Nor ..

      Delete
  3. Hihi RPA rajin memasak. Selalunya saya akan tengok gambar lepas makan, nanti takdelah rasa lapar sangat ๐Ÿคฃ
    Done follow sis, salam perkenalan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kannn, Sis selalu tengok kat twitter Tuanku rajin upload. Geram nengok masakannya Tuanku. Makaseh @Iha..

      Delete
  4. ermmm...tak terliur sebab ko tau kenape...hahahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa ko memang takde nafsu kepedasan laaa @Sunah hahahaha

      Delete
  5. unik sambal dia buat ada bawang seketul-ketul macam tu. Queen masak of course sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn ni baru betul membawang kata Tuanku hahahaha. Tapi memang sedapnyaa laaa, cuba ko try buat @Azhafizah ..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.