ORANG KAMPUNG CORPORATION (M) SDN BHD BEKERJASAMA DENGAN AIRASIA BERHAD BAGI KEMPEN PENJENAMAAN OK GROUP DI ATAS PESAWAT AIRASIA A320

Sis Lin
2
ORANG KAMPUNG CORPORATION (M) SDN BHD BEKERJASAMA DENGAN AIRASIA BERHAD BAGI KEMPEN PENJENAMAAN OK GROUP DI ATAS PESAWAT AIRASIA A320 | Korang biasakan dengar jenama Orang Kampung ni kan? Kalau di pasaraya atau kedai jamu, mesti akan nampak produk-produk mereka ni. Produk mereka lebih kepada produk kesihatan, tapi ada juga barangan komestik. Untuk Sis memang biasa sangat, sebab Sis ada mencuba produk mereka, terutamanya Teh Herba Kurus Orang Kampung tu.

Apa? Kurus ke tak? Ko ingat minum sekotak tu bole kurus ke haaa! Ceh! Silalah konsisten ya, macam Sis ni kejap minum kejap idok, so jangan ko nak pandang atas bawah pulak yaa. Tapi teh dia rasa sedap tau! Siap dah ada rasa peach lagi, tapi biasa Sis beli yang rasa limau je. Cubalah.

Orang Kampung (OK Group)Perniagaan Orang Kampung bermula sekitar tahun 1970an. Berdasarkan motto syarikat iaitu 'ORANG KAMPUNG PENERAJU INDUSTRI HERBA' kini jenama 'ORANG KAMPUNG' yang telah melalui transformasi yang pelbagai, boleh didapati di semua kategori pasaran di dalam negeri dan di beberapa negara luar termasuk rantau Asean dan Timur Tengah.

Kilang herbanya dilesenkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan diiktiraf dengan Pensijilan 'Good Manufacturing Practice' (GMP). Keutamaan kepada 'Research & Development' dan jaminan kualiti. Jenama 'ORANG KAMPUNG' adalah selamat, halal dan mudah dimakan atau digunakan.

Majlis Perasmian Kempen Penjenamaan OK Group Untuk Pesawat AirAsia 2019

Orang Kampung Corporation (M) Sdn Bhd (OK Group) semalam mengumumkan kerjasama kempen penjenamaan bersama AirAsia Berhad sebagai rakan media di atas pesawat A320 di Malaysia.

Kempen penjenamaan di atas pesawat AirAsia ini telah di lancarkan oleh Pengarah Urusan OK Group, En Habibul Ajmi Bin Datuk Hj Manggar di Lapangan Terbang Antarabangsa Senai, semalam.

Istimewanya penjenamaan di atas pesawat AirAsia A320 ini, ia menampilkan logo Minuman Tenaga Longjack, di samping imej Ikonik Orang Kampung. Dengan penggunakan tagline 'The True Power', imej di atas pesawat kelihatan elegan dan energetik, mencerminkan imej OK Group.

Minuman Tenaga Longjack dan Kacip Fatimah (KF) merupakan 100% tulen, keluaran Malaysia dan kini boleh didapati di semua pesawat AK AirAsia.

Pesawat AirAsia A320 'The True Power' Pengarah Urusan Ok Group Encik Habibul Ajmi berkata, 'Dengan kejayaan penjenamaan pesawat ini, OK Group melihat ini sebagai peluang untuk bekerjasama dan berganding bahu bersama syarikat yang telah memenangi anugerah World's Best Low Cost Airline, sebagai strategi penjenamaan korporat bagi tahun 2019 sehingga 2021.'

'Kerjasama bersama pesawat komersial merupakan satu langkah yang tepat dan jitu untuk strategi penjenamaan kami dan berharap ia akan membuka lebih banyak peluang untuk OK Group mengembangkan pasaran dan juga strategu pengiklanan jangkamasa panjang.' tambahnya lagi.

'Ok Group melihat peluang ini akan membuka lebih kebolehpasarab bagi produk Ok, sekaligus melonjakkan nama OK Group ke peringkat lebih tinggi. Objektif penjenamaan ini adalah untuk mengembangkan potensi perniagaan dan juga meningkatkan nilai jenama OK, domestik dan juga antarabangsa,' ujarnya. Untuk rekod, OK Group telah menceburi perniagaan kesihatan, makanan dan minuman selama lebih 40 tahun. Di asaskan pada tahun 1975 oleh Allahyarham Datuk Haji Manggar Bin Haniff, OK Group bermula secara kecil kecilan, menghasilkan produk kesihatan tradisional untuk penduduk dan pasaran seluruh Melaka, ia kini diiktiraf sebagai jenama yang terkenal di Malaysia khasnya, dan pasaran Antarabangsa amnya. 

Tahniah buat Orang Kampung!

Untul lebih gambar sekitar majlis perasmian, korang boleh ke IG @akusislin atau ke facebook page @akusislin juga ya. 

#ConsumerCampaign2019
#OrangKampung
#semuanyaOK
#OKgroup


P/S: Semalam minum 2 tin KF minuman tenaga tu, pagi bangun segar bugar dan fresh gile badan! 

Post a Comment

2Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Lama tak dengar iklan produk orang kampung ni. terbaiklah iklan dia sekarang JV airlines company. tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn sekarang merwka rebranding semula nama Orang Kampung tu @AZhafizah ...

      Delete
Post a Comment

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !