Header Ads


TEALIVE 1st STRAWLESS CUP IN MALAYSIA


TEALIVE 1st STRAWLESS CUP IN MALAYSIA | Akhirnya dalam mencari sana sini, dapat juga Sis ko membelinya sebekas hehehe. Pertamanya beli sebab apalagi, sebab color pepel ler, keduanya sebab macam sedap pulak rasa air dia tu kan, nama pun 'Fresh Vibes', so mesti kalau dapat minum tu kompom sedap weyy..

Ternyata yaaa.. Sis dah mencubanya. Ada dua pilihan, korang boleh pilih. Yang Sis pilih ni Passionfresh Smoothie with Konjac & Roselle Jelly. Ada satu lagi tu Lychee Fizz, Saprkling Lychee with Konjac & Roselle Jelly.

Ia ada dalam dua jenis cawan, samaada dalam cawan biasa tu, atau yang terbaru sempena #TealiveEco, mereka keluarkan cawan tanpa straw pertama di Malaysia. Macam menarikkan, yaa menarik sebab itulah Sis beli hehehe.

Harga secawan yang strawless ni siap minuman hanya RM14.50. Yang cawan biasa tu maaf, terlupa pulak Sis berapa harganya.


Rupanya ada cara gak nak minum air Tealive ni guna cawan strawless ni. Sebab cawan ni dia punya jelly dan konjac tu di asingkan bekasnya. So korang kena baca betul-betul cara nak meminumnya supaya korang dapat nikmati keduanya , ecehh gituh!..

Besau weyy cawan dia, minum dari beli sampai membawa ke rumah tak habis-habis. Nak kata manis, tidak juga, manis-manis buah. Tapi jelly roselle dia sedap gile! kalah boba biasa tu.



Haaa tu tengok tu, tu lee yang Sis kata konjac dan jelly tu di asingkan dalam bekas kat dalamnya. Bekas jelly tu pun macam ada lobang-lobang, so air dari dalam jelly dan konjac tu akan jatuh menitis ke dalam air cawan tu. So kalau jenis yang Sis amik ni, ada le rasa masam-masam manis, tapi sedap!..

Serius cakap, jelly dan konjac tu lebih sedap dari ko makan boba tu lalalalalala *penulis tak suka boba :p

Ini bukan iklan berbayar, ini saja nak mengupdate buang masa depan laptop sambil menunggu baju dalam dryer siap kering hahahahaha.

So bagi korang yang nak mencubanya, silalah cuba. Nanti cawannya korang boleh guna pakai semula. Macam Sis memang suka ni kumpul cawan gini hehehe. Kalau pi bristwalk boleh bawa dan kalau malas nak bawa balik atau tertinggal ke, buang aje dan tak kisah kalau tertinggal atau hilang hehehehe.. jangan botol Tupperware, sampai kiamat kang nyesal tak sudah hahahahaha.

Beli mana? Yang ni Sis beli kat Tealive SOGO,Midvalley. Kalau area rumah Sis Pasir Gudang, Tealive kat Pteronas Taman Cahaya Masai tu pun ado. Silalah beli.

Okay nanti sambung...Bye.


P/S: Hilang niat nak 'cut'sugar Sis ko harini gara-gara Tealive ni hahahaha adeii...

14 comments:

  1. Baguss jugaa berbanding straw kertas tu. pelik je rasa bila minum ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kannn, semua komen pasal straw kertas tu hahahaha

      Delete
  2. Ni macam lagi sedap je nak melayan minum. Dari straw kertas. Cawannya boleh simpan ke sis? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, sebab warna dan cup dia tu lee Sis membelinya..hehehehe

      Delete
  3. straw kertas ..lama2 lembik..lg stress nk sedut ^_^

    ReplyDelete
  4. ok lagi bekas gini dr straw kertas tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee Sue, tonggang pun tonggang laaa, janji bukan straw kertas...

      Delete
  5. bestnyaa! nak beli satu la sbb tadak straw tapi ada tiub utk minum and boleh kluarkan bubble jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa cawan dia best, boleh guna kat rumah hehehehe

      Delete
  6. eeee ko da beli ekkk..ok, lega aku...tak payah rasa bersalah tak bawak tealive lagik..ehh hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sudah, kebetulan terjumpa pi Sogo hehehehe...

      Delete
  7. belum pernah membeli walau sebotol pun tealive ni..belum sampai seru lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaa bagusnya Ammi..mesti peminat coolblog ni hehehehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.