WORDLESS WEDNESDAY - IKAN MERAH MASAK STIM LIMAU


WORDLESS WEDNESDAY - IKAN MERAH MASAK STIM LIMAU | Perghh rasa lama tak meyetim ikan, so semalam walau bizi seharian pi food review di Amari - Amaya Food Gallery untuk mereka punya 'Sabai Thai' dan juga Hi-Tea set, balik rumah menyempatkan juga memasak Ikan Merah Stim Limau ni.

Ala bukannya susah mana pun, ada Pes Stim Limau tu lagi tambah mudah dan cepat, walau tak cukup bahan, rasa tetap ada. Yaa semalam lupa nak menyinggah kedai beli tomato ke atau limau nipis untuk tambah sedap, so guna aje laa mana bahan yang ado dalam peti ais, itu yang Sis ko letak je serai, pun sodap wooo..

Resepi korang google aje, merata keluar Resepi Ikan Masak Stim Limau ni haa.. ikut le cara memasing yaa..




Suami balik makan, di makannya separuh badan, lagi separuh boleh pulak dia kata untuk Sis makan sarapan esok pagi hahahahaha.. adeiii acaber nak diet ni ...


P/S: Terbayang-bayang Tomyam Gong set Sabai Thai kat Amari semalam, sedap giler nak mateyyy!..

14 comments:

  1. kita hari ni baru nak masak ikan merah. nak buat sup je sis lin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wowww sedap tu, nanti up laaa resepi ek...

      Delete
  2. nak buat jugak la, tapi sup kepala ikan siakap..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pun sedap, sama dengan Leya masak sup tu hehehehe

      Delete
  3. belum pernah stim ikan merah. selalu ammi guna siakap or talapia je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti trylah Ammi, siap je stim makan pepanas kann..dapnyaaaa

      Delete
  4. abis kak takkan nak suh en hubby abiskan sekor... melampau tu hehehe... menarik betul ada paste stim limau, kene cari nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerrr, ingatkan makan sesama nanti habis laaa sekor, sekali dia kata sebelah lagi simpan untuk Sis makan esoknya hahahaha

      Delete
  5. Tak pe sis..Ratah ikan je..jangan makan dengan nasik.Tak la gemuk. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, ratah aje, licin dengan kuah-kuahnya, sedap nauuuu

      Delete
  6. selalu klu mcm ni, kedai tomyam mesti order...
    makan ja nasi tu tapi makan sikit ja... utk hilangkan rasa teringin heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa sama Sis, tak stim limau, stim limau nyonya, sedapnyaaaa...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.