Header Ads


TERIMA KASIH PEMBACA SETIA BLOG AKU SIS LIN


TERIMA KASIH PEMBACA SETIA BLOG AKU SIS LIN | Alhamdulilah sekadar ingin berkongsi kegembiraan dan keterujaan setelah hampir tiga hari pageviews blog mencecah melepasi dari 15k sehari. Syukur dan bangga dengan diri sendiri, blog Aku Sis Lin kini menjadi antara carian informasi dan perkongsian dalam search engine google atau di mana-mana juga laman sosial yang berkaitan.

Bukanlah nak kejar sangat pageviews ni, tapi jika korang ada blog dan korang ada jana pendapatan melalui Adsense atau sebagainya, makanya korang tentunya akan gembira tiap kali pageviews blog korang naik, income seharian adsense juga akan lonjak naik melepas dari 5usd pun kalau paling rendah.

Bukan laa nak kata hebat sangat blog Sis ni, ada yang lebih hebat oii, tak payah update pun pageviews mereka melonjak naik, tapi kalau kita rasa blog kita kurang hebat, so kita kena buat blog kita hebat jika kita rasa blog kita boleh membuahkan hasil dan menambah pendapatan kita. Tapi kalau korang rasa korang hanya suka-suka aja dan takde usaha nak cuba perbaiki dan naikkan rating pageviews blog korang, tak mengapalah. Ikutlah memasing punya pendirian kan.

SS pagi tadi yang sempat Sis snap! . 

Pemahaman Sis, kalau pageviews blog kita naik dan makin meningkat naik, makanya memang blog kita ni ada pembacanya tersendiri atau ada certain blog posting kita yang menjadi carian mereka yang memerlukan. So sangat bertuahlah jika korang update posting, tup-tup mengena keyword tu, terus melekat laaa di carian google tu.

Sebab itu kena pandai le meyusun ayat ketika update dan kenalah rajin-rajin update apa yang berkaitan dengan niche blog kita. Jangan duk update produk review semata dan juga media release berderet-deret, jangan! Selang-selangkan dengan posting kehidupan atau tentang sekeliling kita, biar bercampur-campur cerita, supaya orang suka datang membaca blog kita sebab ada macam-macam cerita.

Dan paling penting, jangan buat blog kita bosan sampaikan kita sendiri nak bukak blog pun malas. Biasa ramai yang jadi begitu. Sis pun tak faham kenapa. Jalan mudah nak hilangkan bosan, tukar aje template blog, mesti suasana nak view blog sendiri jadi semangat sikit.

Dan kalau bosan juga dan takde idea, haaaa masuk je laa apa je gambar atau info yang memana korang rasa boleh menaikkan semangat korang bila korang menaip dan buat posting. Kompom tentunya laaa gambar makanan kan? So haaa update!..walaupun makanan tu dah jadi taik hahahaha..

Pembaca setia blog Sis dan kaki stalker ni hahahaha..

Yang biasa baca dan masuk blog Sis, mesti tau gaya penulisan dan timing update blog Sis kan. Yaaa penulisan Sis tidaklah begitu bagus, Sis guna bahasa harian dan kekadang terlepas gak bahasa pasar aje. Dan timing update tu memang Sis jaga betul. Cukup kalau sehari antara 3 atau 4 posting aje. Itu pun biasa banyak hari Rabu aje update lebih, sebab ada #WordlessWednesday, update tanpa banyak perkataan.

Lain hari takat 3 posting tu dah cukup memadai. Timing pun kena betul. Biasa Sis akan post sekitar jam 8am hingga ke 10am untuk posting pertama. Then Sis akan update lagi untuk timing jam 1pm hingga ke jam 4pm. Kemudian jika ada bahan cerita lagi, Sis akan update pada jam 6pm hingga 8pm. Tu semua memang antara timing autopost blog Sis.

Lain-lain berkaitan, Si follow macam biasa aje, yang penting sekali gaya penulisan dan tajuk posting kita. Kadang tu ko letak tajuk biasa aje, pageviews kemain naik mencanakkk, ada masa ko letak tajuk isu semasa pun, kalau tak kena dengan penulisan kita ke, pageviews dia sendu giler, betul tak? So kat situ kenalah pandai korang mengali ilmu.

Nak cakap lebih pun, Sis ko bukan pakar SEO hehehe..

Malas update blog? Jadilah macam Kenit ni..membuta tak sudah!

Tapi kalau ko malas dan rasa blog ni tak mendatangkan faedah dan tak berminat, makanya...sekian terima kasih..

Pepanjang Sis ko tulis, kalau akhirnya ko jadi macam Kenit kat atas tu, sudah laaaa... ko beralih arah je laaa ke bidang lain yaa.. tak yah jadi blogger, jadi intsagrammer ke, youtuber ke, so ko tak payah menulis pepanjang, hanya cakap cakap posing dan cakap dan posing then ko post hehehehe. Lagi sonang ek.

Sis bab video ni tak pandai, ramai suruh buat video bagai, arghh sudahlaaa, kang kalau Sis ko buat video, ramai pulak pengsan dek dengar suara petir Sis ko ni haaa hahaha.. Jangan kata nak upload youtube, akaun TikTok pun Sis ko tak ada okay. Anak tak bagi keizinan untuk Emaknya buat akaun TikTok, katanya 'Nanti Emak tak sedor diri' kakakakakah...

Oii dah laaa, panjang pulak Sis ko tulis dan membebel, kang ada pulak meyampah ek.. hahahaha.. Udah-udah lee, bawak le cuci hati tu, jangan duk asyik nak kecam orang je kann.. biarlah kita jadi pesaing yang sihat, blog ko blog ko, blog aku blog aku, cara ko cara ko, cara aku yee cara aku, so jangan nak kondem... nak tiru takpe, tu ilmu.. kita kongsi, pahala dapat, kita sama-sama naik!..

Sekian..dari admin Aku Sis Lin.
Pageviews road to 7 777 777 ...


P/S: Terima kasih buat semua pembaca SETIA blog Aku Sis Lin.. i love you ❤

23 comments:

  1. Alhamdulillah kak lin.. Tahniah.. dah lama tak buat post mcm nie..
    Semoga terus sukses dan diberikan ilham yg melimpah ruah utk berkongsi manfaat

    ReplyDelete
  2. wah sis, congrats! happy for sis....
    and rupanya ada timing for posting, heheh i tak pernah tahu and i just apply my google adsense , still tak approve lagi haha .. il work hard more :)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillahhh, mencanak dia pergi.. tahniahhh

    ReplyDelete
  4. wahh banyaknya PV.. Tahniah! Saya kena usaha lebih lagi ni

    ReplyDelete
  5. Keep it up Sis 💪
    Ingatkan si Kenit mana pulak kena, bebel dgn sis, rupanya si bulus tu haha... Omeynya dia.

    ReplyDelete
  6. ko buat la video, mesti viral...hahahhahaha

    ReplyDelete
  7. Tahniah, Lin.. tak sia2 berkat kerajinan update blog, kan

    ReplyDelete
  8. sama-sama kasih..
    betullah kalau blog tu asyik review barangan je boring gak sebab bukan semua yang berminat pada benda yg sama pun.

    ReplyDelete
  9. Waahhh banyaknya pageview!!! Cik TK kena banyakkan usaha ni..

    ReplyDelete
  10. Fuhh terbaiklah sis lin! Memang idola hee tunjuk ajarku sifu nak pinjam sikit rajin please :D

    ReplyDelete
  11. wahh banyaknya view dia sehari.. 15k .. fuh.. terkezut tengok.. ni mestri adsense pun melatop ni kann.,. dasyatt

    ReplyDelete
  12. Pergh pv sehari 15k tu. Boleh jd pembakar semangat pada blogger2 lain ni.

    ReplyDelete
  13. wahhh hebatnya. Saya baru 1k sehari kak lin hahaha berangan la nak dapat 15k sehari. Tahniahhhh!

    ReplyDelete
  14. Congratulation Sis Lin, wahh inspirasi betul buat blogger baru macam saya ni. Hopefully suatu hari nanti blog saya pun ada traffic macam ni. :) Teruskan dan semoga terus berjaya dalam dunia blogger ya Sis Lin :)

    ReplyDelete
  15. Wow hebat lin. Pokok pangkalnya kenanrajin.. tapi 2-3 entri satu hari, sis so kagum... Hehhee

    ReplyDelete
  16. Congratulations to you. May you scale even higher. :)

    ReplyDelete
  17. Wahhh tahniah. Seronok tengok PV banyakkan.marina nak kena usaha lagi

    ReplyDelete
  18. Tahniah kak. Rajin betul akak tengok pageviews tu. Teruskan menulis k.

    ReplyDelete
  19. Paduu sis. Orang rajin mmg deserve dpt result mcm ni. Kena rajinkan diri lagi update blog nampaknya haha.

    ReplyDelete
  20. Wau. byk pageview.. trskan aktif tanpa jemu utk asah bakat dlm penulisan

    ReplyDelete
  21. Hebat la sis lin. Kagum za tgk blog view sis lin... Idola kuh...

    ReplyDelete
  22. Kahkahkah. Lawak anak sis ckp mcmtu. Ena pon xminat tiktok. Mungkin rasa dah tua kot. Hahahah. Ena suka gaya penulisan sis. Santai je. I follow u. Tahniah

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.