Header Ads


AKU BELI PANDORA GUNA DUIT MENULIS BLOG


AKU BELI PANDORA GUNA DUIT MENULIS BLOG | Yaaa baca macam best ajee kan, tapi bukan senang nak senang wokey. Memang ramai tanya, 'Eh, macam mana nak buat duit dari menulis blog tu?'.. kekadang susah nak jawab, tapi Sis cuma boleh bagitau, 'Bukan harini kau buat blog, kau terus jadi blogger'.. tu je mampu bagitau.

Sis sendiri pun, dah menulis blog masuk tahun yang ke 12 tahun (since 2008), tapi baru dalam tiga tahun ini aje yang betul fokus menulis dan dapat merasa hasilnya dari menulis tu. Dulu menulis hanya suka-suka aje, dan sekarang, tak sangka, dari penulisan kita orang baca dan boleh jadikan 'duit' untuk kita dan juga dapat membantu orang lain juga.

Kalau sebelum ni, duit dari menulis blog Sis banyak beli Tupperware dan periuk sebagai koleksi sendiri, tapi untuk rezeki menulis dua bulan lalu, Sis beli Pandora plak. Saja nak menambah koleksi Pandora yang sedia ada. Kalau dulu anak belikan, yang ini Sis beli sendiri hehehe. Alhamdulilah..


Amacam, cantik ke tak? Hahaha. Korang kata tak cantik pun, ada Sis kesah, janji sendiri puashati, tak gituh! Tapi lagi tambah suka bila tunjuk kat Suami, dia pun kata cantik, hehehehe. Suami pun tak cakap apa, ye laa, Sis kata dari duit tu simpan, lama-lama korek, nanti jadi 'taik', baik Sis beli sesuatu yang nampak di jadikan kenangan, ye dak?. Lebihnya kita simpan, buat topup benda lain hehehe.

Nak beli emas mahal sangat harga sekarang, so beli aje laa Pandora yang semampu yang boleh. Pun puashati rasa. Lagipun, memang Sis suka sangat koleksi Pandora yang ini, nampak lain dari yang lain. Kalau sebelum ni Sis punya yang bangle limited edition Mother's Day tu, kali ni Sis beli jenis rantai tangan yang macam ala-ala 'rantai basikal' kata anak, hahahaha sabo je lerr..


Takpe laaa, janji sendiri nak pakai dan sendiri sukakannya. Ni pun dah tergedik-gedik gak nak beli charms dia, taknak beli banyak, cukup nak beli sebiji aje buat geli-geli kat gelang tu. Jenis Sis yaa, tak suka charms penuh kat gelang Pandora tu, tapi tengok orang punya kemain gerammm hahahaha..

Tunggulah ada rezeki beli lagi dan lagi hahahaha... Ingat lepas ni nak tambah koleksi cincinnya plak, setakat ni ada sebiji aje. Ada rezeki ada laaa..


Korang yang bertanya harga tu, silalah ke laman web dia atau ke cawangan Pandora terdekat ya. Pergi, pegang dan rasailah sendiri, kalau main tengok scroll website tu memang tak puas! Pergi dan cuba sendiri, mau kang TERbeli hahahahah...

Ada sorang tu pun dah TERsampuk dan TERbeli gak semalam kakakakakah.


P/S: Alhamdulilah atas segala nikmat yang Allah berikan, syukur.. 

20 comments:

  1. Tahniah
    Semoga sentiasa dilumayankan rezekinya

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Kan kannn...sebab cantik le tu beli heheheh

      Delete
  3. Alhamdulillah. Reward untuk diri kan ais

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee Faizzah, dalam dua bulan ni ada rezeki blog, so belikan untuk diri sendiri...

      Delete
  4. Tahniah dan alhamdulillah boleh nampak hadil usaha sendiri kan sis. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Aien, dari kang simpan korek, terus jadi 'taik' hahahaha

      Delete
  5. wah, blogger pun boleh buat duit kan, atie punya blog since 2009..tapi baru this year realize boleh buat duit jadi blogger, then baru ja apply google adsense last week, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Atie, pelan-pelan dan usaha, insyaAllah akan ada je laa yang pandang blog kita ni...

      Delete
  6. Wah bestnyaa tahniaahh ✨🌸

    ReplyDelete
  7. hahahhahahahahah ingat nak sampuk dia aje, last2 tersampuk jugak aku menambah seketul...tunggu eh nanti kutambah lagii..kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lerr ko, sampuk aku, dengan ko sekali tersampuk hahahahaha

      Delete
  8. Wah bestnya dapat reward diri sendiri hasil dari blogging.. Cik TK baru lagi dengan adsense, jadi entah bila baru dapat rasa hasilnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe Cik TK, terus usaha dan jangan lupa update selalu.. insyaAllah rezeki tu akan ada..

      Delete
  9. Mantap sis. Rantai basikal pun jadilah sis. Asalkan puas hati sendiri. Yedak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kannn... janji puashati sendiri kan Nur...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.