Header Ads


WORDLESS WEDNESDAY - MEE BANDUNG MUAR


WORDLESS WEDNESDAY - MEE BANDUNG MUAR | Sebelum tu, maaf kalau ada yang tanya, betul ke rasa Mee Bandung Muar Original? Hohoho memangnya soalan tu Sis tak dapat nak jawab, sebab, Sis tak pernah lagi makan Mee Bandung Muar di bandar Muar sebenar-sebenarnya hehehehe. So tak tau samaada sama ke tidak rasanya. Yang taunya, yee rasa mee bandung hahahaha.

Semalam kemas peti ais ternampak pes Mee Bandung Muar Original ni, so tanpa fikir banyak, keluarkan bahan apa yang ada, then terus le memasak. Semudah ABC aje ko. Main campak-campak je. Cuma kerang tu kena rebus laa hahaha...

Maka terjadilah Mee Bandung Muar by Sis Lin yang menggunakan Pes Mee Bandung Muar Original ni.. Sedap, licin seperiuk, Suami pun malam tadi makan semangkuk.



Siapa nak beli, boleh contact no,bor tertera dalam gambar tu ya.
Makaseh Suzie ..


P/S: Yee laaa, one day nak pi juga Muar makan Mee Bandungnya..ermmm ..

19 comments:

  1. Replies
    1. Iyerrr memang peberet gak Mee Bandung ni...

      Delete
  2. Wow..tgk pn sedap..meriahnya isinya..puas makan..😊🤗😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee kalau dah buat sendiri, ku bedal aje semua apa yang ada Suzie...makaseh Suzie...

      Delete
  3. Dah rasa mcm2 kedai mee bandung kt muo ni. Yg sedap kt tekak ni dekat dgn marin tepi sungai muo aje. KADEER MEE BANDUNG

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo bolehlah try nanti kalau ke Muar..memang tak pernah makan yang sebenarnya Mee Bandung di Muar hehehehe

      Delete
  4. Buat sendiri lagi puashati. Boleh tambah macam-macam bahan 🥰🥰

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, segala apa yang ado boleh letak dan penuhkan hehehehe

      Delete
  5. wah masak semudah ABC.. bestnyaaaaa pandai masak ni, nmpk sedap mee bandung muar tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerrr guna pes tu, semua main campak aje Atie, tak susah mana heheheh

      Delete
    2. hahahah campak tu la hari tu sambal sotong atie jadi masin hahaha

      Delete
  6. sedapnyaaaa! Mee bandung muar ni favorite saya

    ReplyDelete
  7. Kalau mee bandung, mesti cari Muarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerr...tak Muar kalau bukan Mee Bandungnya hahahaha

      Delete
  8. eh entri ko ni buat aku teringat, aku ada hutang entri mee bandung muar nak update kat blog!

    ReplyDelete
  9. cari nahas betul jalan sini petang2.. lapoooooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakah banyak post, post makan ko masuk buat apa hahahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.