CHECK-IN DUA HARI SATU MALAM DI 1969 BUSINESS SUITES @ IPOH GARDEN

CHECK-IN DUA HARI SATU MALAM DI 1969 BUSINESS SUITES @ IPOH GARDEN | INGAT lagi tak Sis ada update Sis ke Ipoh untuk hadiri majlis perkahwinan sepupu Sis? Haa betul, di sinilah tempat Sis check-in bermalam dua hari satu malam. Nak kata hotel bukan juga, dia macam residence gitu, sebab tu namanya 1969 Business Suites @ Ipoh Garden. 

Terletak betul-betul bangunannya sebelah AEON Kinta City,Ipoh. Sis pun pertama kali juga sampai ni, nak datang sini pun kami pakai waze, dan tempat ni pun anak Sis,Kakak yang bookingkan dan siap bayarkan, tapi claim bapaknya lerr hahahaha.. 

Nak menuju ke tempatnya memang sangat mudah, dari masuk tol Ipoh tu, ikut waze tak juah pun, sampai jer bandar Ipoh then di situlah tempatnya. Takde nak pusing-pusing dan jelajah semua tempat, mudah betul perjalanannya. Lagi pulak sampai sana, ternampak AEON besar sebelahnya, lagi lerrr tergedik-gedik Suami Sis nak pi AEON, macam kat Johor takde ekkk hahahaha.. 

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Harga untuk dua hari satu malam anak Sis booking masa tu, dapat RM197nett siap breakfast dan FREE Hi-Tea. Tapi sayangnya tak sempat Sis nak pergi Hi-Tea tu dek Suami sibuk nak ke AEON.. Hi-Tea dia dari jam 3pm sampai 6pm, Sis sampai aje dalam jam 2pm lebih sikit, then terus masuk AEON, balik semula ke situ dah hampir jam 5pm, malas ar nak pi Hi-Teanya sebab dah kenyang bedal Shushi kat AEON hahahaha.. 

Anak bookingkan satu bilik Deluxe Queen bed untuk kami. Sekitar tempatnya memang happening, kalau kat luar ajer penuh dengan bermacam Cafe dan kedai makan. Begitu juga dalam bangunannya, ada banyak kedai makan dan kedai membeli-belah dalamnya. Senang cakap semua ada lerr keliling tu. 

Mula sampai mencari gak, mana laa lobby dia, kami tanya seorang budak yang menjaga parking tu, dia tunjuk arah, ooo barulah laa nampak lobbynya. Sangat eklusif sungguh dekorasi di lobbynya. Serba keemasan bak kata Suami. Silau mata memandang hahahaha.. tempatnya tidak begitu besar, tapi gaya mewah macamtu.. 

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Deposit dia amik, RM100. Nanti nak check-out baru dia pulangkan. Untuk ke biliknya, kami cuma naik satu escalator jer, sebab bilik kami tingkat satu, tapi tak silap memang di sini takde lift lerr hahahaha.. semua escalator dan tangga aja Sis nampak. Yang penting, setiap bilik dan sekitar kawasan, mereka sanitise. Tu yang penting. 

Untuk tidur semalam ajer, bagi kami okaylah, takat nak tido je kann..esoknya pun kami nak check-out awal lepas sarapan, so untuk bilik ini dah okay sangat bagi Sis dan Suami. Sis suka katilnya jenis tinggi, 4 bantalnya pun lembut, lelain kelengkapan pun semua cukup, termasuk seterika dan papan mengosok, pun ada tersedia. 

Jug pemanas air ada, kopi Ipoh (mesti ada), teh semua pun ada, TV pun besar, siaran pun jelas, aircond ada, kipas siling ada, semua cukup laaa. Dan tempatnya time malam pun tidak bising. Nyenyak lerr tido malam tanpa gangguan.. 

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Sungguh pun nampak kecil biliknya, tapi bilik airnya not bad besar. Semua kelengkapan mandi ada, yang bestnya tu, sabun dia gilerr wangiiii... entah sabunn apa ekk dia guna, sangatt wangi gilerrr ko.. melekat kat kulit baunya.. yang sangat Sis puashatinya, air dia punyalah besar, puas rasa mencuci dan mandi bagai. Ada certain hotel, harap jer hotel besar, tapi bab air, slow gilerrr.. tak puas nak mandi dan mencuci.. sini bagus.. 

Esoknya pagi, seawal jam 7am lebih sikit macamtu kami dah turun sarapan, sekali dah siap bawa bag semua turun. Tempat sarapannya pun di bawah area lobby, so senang ler sekali check-out jer lepas makan. Nama Cafenya Cawan Mu.. dari luar cantik sungguh Cafenya.. comel pun yer je tempatnya. 

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Mungkin pagi sangat kot, so masih belum ramai orang, atau memang tak ramai pun check-in sini hehehehe.. Hidangan sarapan pun waa not bad, semua ada walau tak banyak pilihan. Pagi tu ada Nasi Lemak Pandan, Mee Goreng dan aneka roti bakar. Pau ada, DimSum ada, Bubur Nasi pun ada. Lain-lain ada juga buah-buahan, kuih-muih, juga menu ringan-ringan, seperti, telur dadar, sosej, ayam goreng, salad dan banyak lerr lagi.. 

Suasana tempatnya pun okay, yang bestnya perghh kopiO dia sedap bak hang.. lupa sat penyakit sampai minum dua cawan hahahahaha.. Suami pun sama, dua cawan air kopiO dia menambah kekekeke.. 

Overall puashati ler stay sini, semua pun bagus, parking pun senang, boleh parking mana-mana depan bangunan tu, tanpa ada bayaran. Kalau korang nampak ada kun-kun merah tu, korang alihkan ajer, then park kereta korang situ, memang di sediakan khas untuk guest parking. 

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

Check-In Dua Hari Satu Malam Di 1969 Busines Suites @ Ipoh Garden

1969 Business Suites @ Ipoh Garden
 No 3, Persiaran Medan Ipoh, 
Medan Ipoh Garden, 
31400 Ipoh, Malaysia

Located in Ipoh, 700 m from AEON Mall Kinta City, 1969 Business Suites @ Ipoh Garden provides accommodation with a restaurant, free private parking, a fitness centre and a shared lounge. 5 km from Ipoh Parade and 5 km from Lost World of Tambun, the property features a garden and a terrace. The nearest airport is Sultan Azlan Shah Airport, 7 km from the hotel. The accommodation offers a 24-hour front desk, airport transfers, room service and free WiFi.

Pastikan korang fully vaccinated dan patuh SOP okay. 
Booking SINI 


P/S: Gambar dalam bilik kan, semua agak menyeramkan tau.. sampai Suami kata, 'ada orang tumpang tido'.. sabo je laaa hahahahahha.. 

34 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Cantik bilik hotel dia..Toilet pun nampak bersih.
    Tapi yg peliknya tempat hanger tu atas dia safety box ke..? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr semua serba serbi okay dan bersih Aini..
      Hahaha aah atas tu safety box, nasib juga sampai kalau nak letak barang.. kalau orang rendah memang kena panjat laa hahahaha

      Delete
  2. Replies
    1. Hehehehe kannn, ada gak fikir gitu.. memasing ada kelainan, tapi so far sini okay sangat...

      Delete
  3. Ok next time jalan2 ke Ipoh dah tau kat mana nak duduk hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Karnin, meriah ko stay situ, semua ada...

      Delete
  4. Bila cakap pasal Ipoh Garden, arwah atuk sis dulu duduk kat kawasan perumahan dalam Ipoh Garden ni. Memang masa kecik2 dulu sis round round area sini. Nostalgia la pulak. Selesa nampak hotelnya ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann meriah stay situ Ezna, semua kemudahan ada, nak lepak minum kopi pun senang...

      Delete
  5. Menarik nie. Harga berpatutan dan Ipoh tu memang semua benda ada kan. Macam nak ajak #GengPeponds mai sini plak next hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangatt Rawlins, nanti ko ke Ipoh, boleh stay sini..

      Delete
  6. Wah!!!!!!! Menarik nyer hotel nie. I'm glad you enjoyed your stay and had a great vacation. Thank you for sharing your exprience.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome Fadima, if you datang Ipoh, stay sini, puashati..

      Delete
  7. Mewah sis hotelnya. Hungtungla selalu dapat jalan ke sana-sini. Tempat best-best pulak tu. Ada rezeki boleh try lepak hotel ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gaya mewah Bella, bilik biasa aja, tapi selesa dan tenang ajerr tempatnya..

      Delete
  8. hari tu pergi ipoh x perasan hotel ni.. mcm menarik ni.. next time boleh tido kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sebelah AEON Kinta City tu haa Ayu, tempatnya strategik betul.. banyak Cafe area situ..

      Delete
  9. The rooms at 1969 Business Suites @ Ipoh Garden looks really nice, thanks for introducing next time I have another choice to try out when I'm in Ipoh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, very comfortable stay here Jia.. one day you come Ipoh and try to stay here okay..

      Delete
  10. Marina duduk Ipoh ni haaa. Nak gi tengok belah mana hotel ni. Hotel baru. Cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa nanti ko ronda-ronda laa, situ memang cantik.. Cafe Cawan Mu tu boleh walk-in lepak makan minum..

      Delete
  11. Nampak menarik.kemas sangat dengan id nya kaler black white lagi lagi nampak moden. Best nyaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn mata Sis nampak keemasan semua tempat dia, lagi kat lobby tu hehehe

      Delete
  12. nice la interior dia. rasa macam stay kat new york. hehe. menu breakfast pun nampak best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe memang sangat-sangat selesa, menu brekfast dia pun banyak pilihan dan sedap...

      Delete
  13. Unik nama tempatmya, tgk bilik and semua tempat menarik, rasa nyaman jer... buasalah bilik2 hotel kdg2 ada yg suka tumpang, tp klu dgn family xrisau sgt, harga pun mampu milik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerr Kak, moden gitu konsepnya, semua sedap mata memandang.. nak soping pun sebelah ajerr hehehe

      Delete
  14. OMG I wish I am at 1969 BUSINESS SUITES @ IPOH GARDEN right now! So cantik la I need holiday

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, one day if you go Ipoh, you try saty here ya,. very nice place..

      Delete
  15. Antara shortlist hotel kat ipoh. Cantik design hotel ni. Harga pun ok. Tapi sudahnya tu ari tak jadi nginap sini sebab kita pi ramai so adek ipar book homestay. Next time Nina sekeluarga je holiday akan stay sini gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak biasa, tapi gaya mewah hotelnya Nina, nanti bolehlah try stay sini ya,.

      Delete
  16. This is a nice space for staycation, saved this as my next Ipoh trip hotel la. Cheers Siennylovesdrawing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah,. next time you stay sini, semua Cafe hispter pun ada sana hehehehe boleh kopi hunting..

      Delete
  17. menarik jugak hotel ni, bilik cantik and bilik air dia tu paling suka, lawaaa. sebab orang ipoh kte jarang nak tido hotel dekat ipoh hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerr nampak mewah, bilik dia tu okaylah janji bersih dan selesa..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment