TERIMA KASIH UNTUK PAGEVIEWS 17 000 000 JUTA!

TERIMA KASIH UNTUK PAGEVIEWS 17 000 000 JUTA! | ALHAMDULILAH syukur untuk hampir 14 tahun menulis blog, dan now pageviews blog sudah pun mencecah ke 17 000 000 JUTA!. Terus bersemangat dan terus rasa bangga dengan pencapaian blog sendiri, alhamdulilah ada juga yang menjadikan blog Sis ni sebagai rujukan dan memberi info kepada mereka yang memerlukan. 

Tapi tetap belum bagus lagi dari segi semua sudut blog Sis ni, Sis sendiri belum puashati, banyak nak kena belajar lagi dan menambah baikan lagi. Now memang tengah cuba untuk perbaiki blog apa yang belum cukup. Dan bukan senang juga nak capai sejauh ini kalau tak diri sendiri yang usaha juga advancenya balik kepada semua pembaca. 

Kalau tak pembaca membaca, manalah nak naik views blog kan. So yang penting kita update dan beri info kepada pembaca. Dan paling penting, kenal pasti apa sebenarnya pembaca kita suka baca di blog kita, dan kita kena kenalpasti apa 'niche' blog kita. Kalau tau semua tu, Sis pasti pembaca akan berulang-ulang datang membaca dan views. 


Kalau ramai yang minta tips macam mana nak buat blog PV bagus, Sis sendiri pun tak tau nak jawab apa, yang nampak dan pastinya, ko update la selalu, sebab bagi Sis, kalau kita update, pembaca yang selalu datang membaca pasti akan tertunggu posting terbaru kita, atau mungkin apa yang ko update harini, ada pembaca yang memerlukan infonya, so update. 

Lagi satu banyak dah Sis pesan, update santai-santai, jangan terlalu skema sangat posting, ada masa boleh, ada masa kalau selalu sangat, boring....

Sama juga kalau korang buat review, jangan berderet semua posting review, bosan kannn.. tak ko baca blog orang, sama juga orang baca blog ko.. macamtu laaaa.. 

Atau pun jenis posting copy paste, pun sama, kasi tukar dan tambah sikit ayat korang. Contoh media release, korang update lah gaya penulisan korang, ubah sikit ayat dia sesuai dengan gaya blog korang. Yeee tawuu update free jerr tapi untuk penambah baikan blog korang, buatlah sikit 'kerja', nanti korang tengok perubahannya. 

Kalau nak copy paste dari memana website pun sama juga, buat gaya penulisan korang, dan kemudian barulah selit apa yang korang nak share tu haa,jangan terlalu copy then terus kredit pada empunya penulisan, nampak nauu ko copy kan.. Tukar lerr sikit, then copy sana sini, kasi lebih menarik. 

Tapi apa yang penting ikutlah 'kerajinan' dan 'masa' blogger tu, kalau memang tak rajin dan takde masa, so diam je laa kalau tengok PV korang segitu.. jangan salahkan template atau salah setting.. pokok pangkal pada diri.. kecuali.... kalau memang blog korang dah cukup hebat, haaa tu takyah update pun takpe, PV tu naikk ajerr.. hehehehe.. 

Apa-apa pun terima kasih kepada semua pembaca blog akusislin yang setia di sini, semoga apa yang Sis kongsikan memberi manfaat kepada semua. Nak cite panas? tungguuuuuu.... rumah dia siap hahahahaha... 


P/S: Tunggu PV doploh juta, nak buat giveaway besar-besaran hehehehe... 

14 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Tudiaaaa...idola ni..SA gigih nak kejar memang tak terkejar la...apa rahsia Sis Lin ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita biasa-biasa aje SA, jom kita sama-sama naik.. keep writing tau..

      Delete
  2. weeee...ribu ribu taniahhh.... saya masih merangkak di sejuta pertama

    ReplyDelete
  3. tahniah pada tuan blog ni. kemain laju angkat juta-juta dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruskan menulis Mar, pasti akan naik PV tu ... kipidab..

      Delete
  4. Wah wah wah wahhhh .. tahniah sis Lin. Tumpang bangga sekali. semoga suatu hari nanti boleh ikut jejak sis Lin. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, mesti boleh, teruskan menulis dan jangan putus asa..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment