LIRIK LAGU 2 4 4 3 4 - FLOOR 88

LIRIK LAGU 2 4 4 3 4 - FLOOR 88 | MULA dengar lagu ni, tertanya 'apa lah yang 24434 tu?', sebab masa tu dengar dah penghujung lagu, bila dengar balik, ooo rupanya 24434 tu adalah rakaat solat Fardhu kita. Yaa 2 Maghrib, 4 Zuhur, 4 Asar, 3 Maghrib dan 4 Isyak. Bijak kann.. Dan bila korang tengok muzik video '24434' ini, penuh dengan isi nasihat yang berkaitan dengan kewajipan bersolat 5 waktu oleh band Floor 88! Jom layan.. 

Lagu : Zai Hamzah
Lirik : Achoi Floor 88
Arrangement : Harry Khalifah
Producer : Harry Khalifah

Lirik Lagu 2 4 4 3 4 - Floor 88

Lirik Lagu 2 4 4 3 4 - Floor 88

Dua engkau jauh terlena
Dengan myenyak tanpa rasa bersalah
Dia bergayu di mata dia bisik di telinga
Ayayayayayayaya tidur aja

Empat kau sibuk nak berehat
tanpa segan kau buat buat tak ingat
Tambah lau kari usya awek kanan kiri
Ayayayayayayaya dipersila

434 buat lupa lupa ingat
Nak balik cepat cerita nak start
Bila sampai rumah
gedebak gedebik gedabuk gedebak gedebak

2 4 4 3 4
Jangan berlagak kau tiada buat
2 4 4 3 4
Takut tak sempat baru menyesal nak buat
2 4 4 3 4
Belum terlembat untuk kau buat
Patpat siku lipat
Kalau kau tak nak buat
Biar gembira dan melompat
Siap main lat ta li lat
Tamplon

2 4 4 3 4
Jangan tak buat itukan solat
Apa nasehat haruslah ingat
Jangan kau teralpa dengan mengejar harta dunia

2 4 4 3 4
Jangan berlagak kau tiada buat
2 4 4 3 4
Takut tak sempat baru menyesal nak buat
2 4 4 3 4
Belum terlembat untuk kau buat
Patpat siku lipat
Kalau kau tak nak buat
Biar gembira dan melompat
Siap main lat ta li lat
Tamplon



P/S: Korang dah Kahfi? Jika belum, jom kita ... 

4 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. samalah kak mula-mula ingat nombor apa lah tp bila dah tgk muzik video... ooo paham2 rakaat solat kita... memang rare lagu mereka, unsur nasihat yang baik,kira fresh idea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, lirik dia sangat mendalam dan saling ingat mengingati mengenai solat..

      Delete
  2. rakaat solat. tapi bila dalam bentuk lagu ni nak dengar la jugak. sebab floor 88 ni antara kumpulan muzik yang kreatif. kalau berlakon pun cerita kelakar je dorang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa tengok muzik video dia lagi laaa best Mar..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment