TENGAH CARI MOOD NAK MENULIS NI, SABAR

TENGAH CARI MOOD NAK MENULIS NI, SABAR | HARAP bersabar laa ya wahai jari, tuan tanah ni tengah nak amik mood menulis balik ni setelah beberapa hari bercuti. Mood bercuti masih tak boleh move-on lagi, masih terbayang-bayang keindahan laut, masih terasa rindu akan empuknya katil, dan masih terasa sedapnya makanan di sana, arghhhh rasa nak taknak balik Johor pun ada.. 

Bukan Sis aja, Suami dan anak-anak pun sama, siap kata Suami, 'Kalau tak kena pi KL harini, boleh kita extend semalam lagi' hahahaha kemain ekkk.. yaa di sana sangat-sangat tenang, damai dan aman damai rasa hati dan jiwa.. suasana keliling penginapan kami sangatttttt cantikk.. selak langsir nampak laut, nak tido ngadap laut, makan depan laut, mana tak indahnya hidup.. 

Kan dah kata, 'I need vitamin sea' sekali Dia bagi, haaa laut depan mata... 

Sykur alhamdililah atas segala nikmat yang Allah berikan.. cepat atau lambat, inilah yang kami dapat, bersyukur seadaanya dengan segala yang kami ada. Walaupun ada juga jerih perih dalam kehidupan yang terpaksa kami lalui, tapi kami tetap bersama.. tambah pulak dah ada menantu, bertambah meriah.. bahagia rasa. Cucu? entah bila hahahaha.. 

Tengah Cari Mood Nak Menulis Ni, Sabar

Now tengah cari mood nak menulis ni, sabar je laa kan, banyak kain baju nak mendobi oii, nak belai kucing lagi, nak kemas rumah lagi, tu pun nasib sebelum holiday Sis dah siap kemas dan cuci dapur, so balik takde laa rasa penat tengok rumah. 

Cuma biasa laaa, kain baju balik bercuti memang bertimbun laaa, jenis Sis pulak, kalau pi holiday, bawa baju macam bawa lemari rumah, so mendobi tu kenalah dua tiga kali round, baru siap, habis cuci nak lipat dan gosok, arghhh bibikkkk oo bibikkkkk hahahaha..

Tak apalah kann, janji puas bercuti, kang bebel-bebel, mereput pulak kat rumah kan hehehehe.. bersyukur aje laa.. nasib baik juga di rumah ada dryer, so lepas cuci terus dryer siap kering.. kalau tak, dah satu keje nak menyidai dan tunggu kering, adeii syukurlah.. 

Harini pun jika di izinkan Allah, berpusalah Sis nanti.. pun tak tau nak masak apa ni, anak bujang kata, dia nak tidur aje, petang baru turun makan, ermmmmm penat agaknya, sebab dia yang drive sepanjang perjalanan, pergi menantu drive, balik anak bujang drive, Suami dah duk belakang, rehat hehehehe.. 

Kemana Sis bercuti, yang baca facebook dan IGs Sis, mesti dah tawu, yang di blog ni, nanti laa Sis share okay.. tunggu mood mariii.. so bye dulu, nanti kita sambung okay.. 


P/S: Tekak sudah terasa-rasa Asam Pedas, hahahahah... dasar orang Johor ekkkk.. 

14 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Nanti buat la review hotel kat Penang hehe. Cuti mmg seronok, tapi lepas balik cuti ya Allah, malasnyaaaaa nak unpack bag :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti.. heheheh sebab puashati kan, so kita share nanti..

      Delete
  2. amboi amboi amboi... seronok yea ke sana sini Penang. Makan sedap wooooo kannn... dapat lak semua kumpul sekeluarga. best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bertahun tak jejak Penang katanya, sekali Allah izinkan, bercuti kami semua sekeluarga.. alhamdulilah..

      Delete
  3. welcome home Sis Lin. Ah~ gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yehaaa.. kerja sudah menunggu berderet draft...

      Delete
  4. Selamat kembali dan ambil mood menulis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe yaa Fizah, tak sabar nak menulis dan share..

      Delete
  5. Ok, mood menulis . sila kembali kepada sis Lin! Ngehehee .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha habis tu, now bukan Sis Lin ke oii.. jelmaan ekkk

      Delete
  6. mood ako lari teruk ni oiiii....!!!
    Jenuh nak cari balik mood hahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waduh, kemana pergi mood tu haaaa hahahaha

      Delete
  7. ain pun kemain lama hilang mood menulis ... now baru nak comeback ni . kihkihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mood menulis ni mmg pasang surut, time ko rajin, asyik keje nak update, time takde mood, satu benda pun takde idea hehehe.. all the best Ain..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment