WORDLESS WEDNESDAY - KUIH TITISAN HUJAN

WORDLESS WEDNESDAY - KUIH TITISAN HUJAN | KORANG dah cuba rasa ke kuih viral kat Tik Tok ni? Namanya Kuih Titisan Hujan atau bahasa omputihnya Rain Drops. Sis sebelum ni memang ada nampak dalam group seller taman ni ada menjual, tapi belum ada rasa nak mencubanya. 

Tapi tadi, singgah rumah adik hantar Jeruk Madu Pak Ali kat dia, adik Sis keluarkan kuih Titisan Hujan ni dan bagi rasa. Kuihnya nak makan kena curah air gulanya, tabur kacang dan juga serbuk soya ke haper entah. Bila Sis mula suap ke mulut... Oh, NO... 'Not My Taste', erkkkk gulp... tekak sangat tak menerimanya okay.. 

Sekian, MAAF, korang sila cuba sendiri.. 

Kuih Titisan Hujan


P/S: Tekak teringin nak makan Bubur Som Som, kalau rajin nak buat laaa.. 

9 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. saya tak pernah rasa lagi. kalau dah rasa baru tau rasanya macamana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti cubalah rasa Mar, untuk tekak Sis, memang tak boleh masuk hahahaha

      Delete
  2. rasanya kalau saya pun tak rasa boleh telan...sebab dari first tengok pun tak rasa berkenan dan tak terliur... saya ni kolot sikit, laginya viral makanan tu laaaagi takmau try...perangai !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok menarik, sendiri kena cuba baru tau macam mana rasanya hehehe

      Delete
  3. Belum cuba lagi. Tapi kalau jumpa nak cuba jugak rasa dia macamana. Walaupun ada share cara buat dia mudah je tapi lebih rela beli dulu dan rasa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti cubalah Fizah, tengok apa kata tekak Fizah hehehe

      Delete
  4. Hampir terorder haritu . tapi tak jadi, seller lambat reply.. Next time try beli seketul aje.. mahal gak haritu.. jmpe rm5 dengan rm7 tapi saiz besor katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang begitu harganya Nona, adik beli RM5 juga ni haaaa

      Delete
  5. ono ke yang viral haritu tu nampak tak sedap tapi ramai kata sedap, nanti nak cuba lah hihi

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment