BUKU NASIHAT BUAT DIRI - HABIB ALI ZAENAL ABIDIN

BUKU NASIHAT BUAT DIRI - HABIB ALI ZAENAL ABIDIN | Baru-baru ni, Sis ke Big Bad Wolf di Mydin Mutiara Rini, dan dapat membeli buku yang dah lama Sis nak beli ni, buku apa, yer buku  'Nasihat Buat Diri' perkongsian dari Habib Ali Zaenal Abidin penulisannya oleh Nur Mohamad Adli Rosli. Sebelum ni duk membelek bukunya, banyak tajuk-tajuk yang menarik didalamnya. 

Sis memang banyak beli buku berbentuk perkongsian motivasi macam ni, suka baca dan jadikan ikhtibar dan peringatan diri sendiri, kadang pun ada Sis share di facebook, twitter dan instagram Sis. Supaya sama-sama kita bermuhasabah gitu hehehe. Kalau korang nak pinjam, meh ler datang rumah, macam-macam ado. 

Haa meh Sis share tajuk-tajuk yang sedia ada dalam buku ni...dan Sis fikir, bermula setiap hari Jumaat, Sis bercadang akan berkongsi setiap satu tajuk dalam buku ni, dan Sis akan copy balik setiap ayat dalam buku ni dan Sis sharekan di blog Sis ni, supaya korang pun dapat membacanya sekali. 

Tujuannya sekadar perkongsian. Harap jika penulis buku ini terbaca posting Sis, mohon halal yer .
Sis akan kredit gambar buku ni setiap kali Sis posting .





Ada 40 tajuk kesemua, semua menarik dan sangat bagus. Sis baru habis baca sampai tajuk Nasihat 6, nanti sambung lagi membaca . So korang, nanti jangan lupa baca ya, setiap Jumaat Sis akan kongsikan nasihat-nasihat itu sempena Jumaat. 

Terima kasih dan tahniah buat penulisnya, Sangat bagus buku ini. Kalau korang nak dapatkannya pun boleh. Keluaran PTS, harga asal RM 10, Sis beli di BBW dapat harga RM 8.50 . 

Sedikit pengenalan nasihat hari ini..

"Yang Allah lihat pada dirimu itu bukan sekadar yang zahir, bahkan juga apa sahaja yang tersimpan dalam hatimu" ..

Cuba faham ayat tu.. 💖





P/S: Sesuatu yang baik, kita kongsikan bersama, itu sedekah juga namanya .. alhamdulilah ..


BUKU NASIHAT BUAT DIRI - HABIB ALI ZAENAL ABIDIN BUKU NASIHAT BUAT DIRI - HABIB ALI ZAENAL ABIDIN Reviewed by Sis Lin on Wednesday, March 27, 2019 Rating: 5

12 comments:

  1. suka buku motivasi camni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita @Ejulz...sambil tambah ilmu kita share juga kan...

      Delete
  2. Alhamdulillah, sharing is caring, kan Lin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr Kak @Seri, nanti jangan lupa singgah Jumaat dan baca yer..heheheh

      Delete
  3. benda baik ada ganjaran dari Nya kalau kita share.. nampak buku tu,tak sempat nak pilih untuk diri sendiri...buka library please...i nak pinjam..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul @Rohaida, elok lerr kita share cerita begini, dapat juga kita sama-sama muhasabah kannn...

      Delete
  4. Waahhh. nampak menarik lah buku ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr bukan menarik lagu, bila baca semua tajuk tu, semua bagus sangat untuk nasihat diri kita sendiri @KakNa ...

      Delete
  5. saya tak sempat langsung nak cari buku untuk diri sendiri. mohon pinjam after kekda please :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh @Julia, nanti Sis bagi pinjam..nak buku lain pun adaa...

      Delete
  6. alhamdulillah..terima kasih sis sudi kongsi!

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.
The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.