WISHLIST TAHUN 2019 : CANON EOS M10

WISHLIST TAHUN NI : CANON EOS M10 | Dah masuk bulan 3 baru nak buat wishlist ke Sis oii, yerrr baru je buat wislist ni hahaha. Bukannya apa dah 3 hari Sis ko skodeng dan mengoogle benda alah ni, tiba-tiba rasa Sis perlukannya buat masa ni, sangat memerlukan, korang nak kata apa katalah. Sesuatu keperluan buat Sis, kemampuan tu kita kira duit dulu nanti, sebab dah penat nak amik gambar menggunakan handphone, so Sis nak bertukar arah nak amik gambar menggunakan kamera semula. 

Sebenarnya ada dslr Sis tu, Sis punya yang edisi Yuna DSLR Canon EOS1100D tu, lama dah beli, sampai sekarang masih okay lagi, cuma korang tau-tau je le kalau dah dslr tu, besau dan berat huhuhu. Nak heret ke sana sini dengan bagnya, adoi payah betul. So nak cari yang kecil dan sedang molek je yang boleh sumbat masuk bag. 

Sis ada berkenan dan lama skodeng yang satu ni, memang sangat sukakannya, dan terus pasang 'wishlist' untuk 2019 ni berkuat kuasa serta merta hahahaha. Orang lain dah lama ada ke, atau yang Sis nak ni dah lama punya model ke, tak kisahlah... tapi memang nak juga yang ni, sangat sukakannya. 

Korang tau ke apa yang Sis nak? Hahahaha tau aje ek... Ye ler  sebab korang dah baca tajuk atas tu hahahaha ๐Ÿ˜œ 

Jeng jeng jeng ...



Yaaaa ini dia Canon EOS M10  amacam ?? *gambar tu Sis copy dari google*

Seksinya lahaiiiii...gerammm rasa, hati terus memberontak nakkannya tapi sabo...duit tabung katak belum cukup, kita kumpul dan kumpul lagi, sikit jeee lagi hahahaha.

Bagi Sis , buat masa ni memang perlukannya, bukan sebab suka berOOTD atau suka selpie, tapi sebab Sis perlukannya untuk Sis bawa amik gambar kemana saja Sis pergi. Kamera ni pun kecik je, senang nak pegang dan gunakannya. 

Bukanlah sebab kerjaya blogger perlukan kamera gini, ko pakai handphone pun boleh juga amik gambar, selama harini pun Sis amik gambar pun guna handphone iphone8+ Sis, yang selama harini update blog tu, guna handphone lerr...tu pun 'laku' gak gambar Sis sampai boleh di jual heheheh...tapi Sis nak lebih selesa, dapat asah skill amik gambar Sis juga.. kadang tu dah tak larat nak pegang handphone memanjang membelek gambar-gambar huhuhu. Sampai dah beli tambahan icloud tahap 50gb lagi oii..penuh dengan gambar jer. 

So nak ugrade untuk diri sendiri, bukan tunjuk eksen tapi sekadar berkongsi. Sambil tu korang doakanlah moga Sis berjaya mendapatkannya yer..nanti boleh kita WELfie sesama..hehehe..

Nak baca review mengenai kamera Canon EOS M10 ni, korang baca di blog BudakBandungLaici ni, dia pernah ada guna dan review kamera tu, geramm je Sis nengoknya hahahaha..

Okaylah nak pergi kira duit syiling jap hahahah..







P/S: Aish dah 2 hari mikirkannya, tunggu besday lambat beno..hahahaha ermmmmm..Sayanggg oo Sayanggg... ๐Ÿ’‘


34 comments:

  1. bestnya kalau dapat kamera ni sis.. semoga wishlist sis tercapai utk memiliki kamera ni ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @Dilah, meh laa kita wishlist sesama ea hehehe...aaamiinnn

      Delete
  2. wow! ya Allah, terus nak buat wishlist gak tengok kamera ni, memang mengancam lah. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe angan-angan tu percuma @KakNa, meh le kita pasang wishlist hehehehe

      Delete
  3. bestnya ada kamera sendiri..buat masa ni guna kamera tepon jer la..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr Cik @Nor, samalah Sis, bertahun guna handphone, tu yang sekarang rasa nak bertukar ke kamera pulak..

      Delete
  4. tak lama lagi akan tercapailah azam dan impian tu. (sambil gosok lampu aladin ;p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah @Julia...hehehehe wowww ko ada lampu aladdin eh hahahaha

      Delete
  5. duit syiling tu dah cukup ke...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kicing kicing aje bunyinyaa @Rohaida hahahaha

      Delete
  6. Betul la sis..mudah nak dibawa..masuk handbag pun sangat ok ni..macam tak bawa kamera gitu kaedahnya..inshaAllah moga segera wishlist ni tertunai..aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @PC ..nak asingkan antara handphone dan juga kamera, sebab kamera tu ada wifi, so boleh terus connect dengan handphone kalau nk upload terus..

      Delete
  7. Assalamualaikum lin...in sha Allah kenyit2 mata urut2 sikit dgn hubby pasti dpt nyer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Mama @Maszull...aamiinn hahahaha kena urut-urut lebih ek hahahaha

      Delete
  8. Juju dah memilikinya baru awal tahun lepas rasanya...berbaloi-baloi sebab mudah untuk kita buat kerja...gambar pun ohsem sgt2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wowwww @Julia dah ada ek...amacam? Okay tak? Ni yang tak sabar nak beli ni hehehehe

      Delete
  9. Idaman SA ni kak...ingat dapat bonus nak beli..tapi bonus plak ciput..makanya ber huhuhu la dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe @Suria, kita sama-sama menabung sikit-sikit, pelan-pelan, lama-lama jadi banyak berbukit-bukit ...

      Delete
  10. Ok woww!!!! Nak pinjam bole๐Ÿ˜๐Ÿ˜ agak2 sempat x merasa bln 9 nanti?? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...doa ler bebanyak, mudah-mudahan dapat pakai bulan 9 ni @Retna hahahaha

      Delete
  11. perghhh nanti jadi bergayalah snap gambar makanan pakai kamera pulak..up sikit harga..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha letih dah nak guna handphone @Sunah..tiba masa nak bertukar kepada kamera pulak heheheh boleh kita welfie bebanyak hehehe

      Delete
  12. Alhamdulillah kaella punya wish list nak dapat ni dah tercapai. Beli memang cantik. Simple and gambar pun semua tak merugikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wiowwww Cik @Kaella dah ada yer..mesti gambar semua cecantikkkannnnn...nak skodeng la kejap lagi ...

      Delete
  13. Semoga wishlist tercapai...Amin

    ReplyDelete
  14. Comelnyaaa kamera diaa.. Yang ni mirrorless.. Function dia sama je macam dslr sis cuma dia teknologi yang advance sikit.. better beli yang ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn kannnn..comel sesangat kalau pompuan yang pakai kannn @Farah..nak bawak dslr tak larat dah ...duk simpan dalam lemari tu haaaa

      Delete
  15. Smartnye camera nie.. Fiza dah follow sini juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn tak sabar nak memilikinya @Fiza, kenalah bawak bersabar hehehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.