WORDLESS WEDNESDAY - DODOL PANAS KAMPUNG MELAKA

WORDLESS WEDNESDAY - DODOL PANAS KAMPUNG MELAKA










P/S: Kalau dah Melaka namanya, tak sah kalau tak merasa dodol Melaka ni, diperbuat dari gula melaka asli tanpa bahan campuran gula putih ! Nak tau asli ke tidak, nanti dia akan buat demo macam dalam gambo kat atas tu. Serius laaa sangat likat okay! Ye ye original Dodol Panas Melaka . Nak raya sok nak beli di sini. 


12 comments:

  1. sedapnya dodol kak..sy mmg pminat dodol..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn, dapat yang macam ni panas-panas lagi sedap Cik @Nor ...

      Delete
  2. uih..best tau dodol panas²..atok kita masa zaman dia muda² memang buat dodol.Kalau dia tengah kacau ,letop² tu..mintak dia letak pulak kat daun koko..memang sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pok De aku pun sama @Rohaida, memang raya meniaga dodol kat Yong Peng, tapi memang payah le nak dapat, sebabnya memanjang full order huhuhu

      Delete
  3. Replies
    1. Sangat sedap di makan panas-panas @Ejulz ...

      Delete
  4. kite org melaka x pernah pulak makan dodol panas ni.. ehh.. dodol ni cair tak sis? yg cair tu x pernah makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo sedap makan panas-panas @Dilah, dia tak cair, tapi dia likat dan tak melekat..tu yang orang kata dodol original gula melaka, kalau melekat, maknanya dia letak campuran gula putih ...

      Delete
  5. Sedapnya..lama tak makan dodol..sekarang kalau tak betul-betul susah nak dapat dodol yang ori..PC suka dodol yang rasanya manis-manis buah je kak..wangi gula dan asap tu yang sedapnya la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn biasa nak rayalah baru tergedik-gedik nak beli dodol kan @PC hehehehe

      Delete
  6. oh my god...sedapnya..saya suka dodol lembik cemni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kitaa @Julia, suka yang lembik begini baru rasa realnya dodol hehehehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.