SURIRUMAH PUN ADA SURAT CUTI SAKIT (MEDICAL CERTIFICATE) TAU HEHEHE

SURIRUMAH PUN ADA SURAT CUTI SAKIT (MEDICAL CERTIFICATE) TAU HEHEHE | Haaa siapa kata surirumah takde surat cuti sakit atau MC (Medical Certificate)? eh betul ke MC tu medical certificate atau medical checkup? Hahahaha..kalau salah tolong bagitau apa maksud MC tu yer. Maklum kita tidak bekerja dan malas nak google hahahaha.

Ini adalah pertama kalinya bila diri sakit dan di beri surat MC, sedangkan Sis ko ni surirumah aje, perghh terharu rasanya, ada juga orang yang concern bagi surat MC minta kita rehat tau. Kalau tak memang surirumah ni kerjanya 24jam, kecuali kau tido, barulah tangan kaki mulut tu diam. Tu pun tidur mulut tak diam oii, sebab Sis ko tidur berdengkur hahahahaha..

Ada sapa sini surirumah pernah dapat surat MC ke? Meh share sikit. 


Ini bukan surat MC beli yer, ini adalah surat MC dari Dr Aizal, yang merawat Sis masa kena warded baru-baru ni...ermmm tu terpinga tu, mesti tak baca blog Sis le tu hahahaha.. tidaklah serius sakitnya, tapi jenis Sis ko ni takut sakit, maka masuk wad ler kita. 

Makaseh Dr Aizal, yang sudi bagi kita surat MC...kalau dapat MC kena berehat, tapi...esoknya tu Sis ko dah berjanji dengan orang, so kenalah datang penuhi event. Tak baik janji di mungkiri, selagi kuat, Sis akan datang penuhi jemputan walaupun makan FREE tapi perut kenyang, dapat baucer Ramadhan lagi hehehe. alhamdulilah ..syyhhh ada mata-mata sedang memerhati.... neno neno neno neno...

Okaylah, tu je nak cite harini hahaha, no idea nak update apa, jadi Sis cite dan kongsikan surat MC Sis ko ni hahahaha. So yang siapa sakit tu nak surat MC, meh lerr ke Klinik Dr Aizal di KPJ Pasir Gudang. Dr nya baik, ramah dan juga kalau dia checkup, sangat teliti orangnya. Selagi tak baik, ko tak boleh balik. Dah balik pun nanti, dapat call lagi tanya okay ke tak okay. Baguskan..

Terima kasih Dr Aizal ๐Ÿ’“

Yo nanti sambung lagi yaa. Sis ko nak settlekan post draft bersusun jadualnya hahahaha. 
OkBai .






P/S: Dun wuri, Sis is okay ...alhamdulilah ..


8 comments:

  1. Replies
    1. Kannn Kak @Seri, masaalahnya, boleh ke berehat hehehehe

      Delete
  2. Kita selalu kalau doc offer nak bagi mc cakap takyah la doc :D takde sapa kisah. Kesian kan haha...

    BTW, get well soon sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhuhuhu kesah ke tak amek kesah ke Puan @Hazel, kita kena di hargai gitu...Doktor saja yang tau kita ni perlu ke tidak MC...tak yah fikir sapa nak peduli nya hehehehe

      Delete
  3. jangan lupa catat details voucher dan harga buffet ramadhan tu..neno neno neno hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakah tu semua tersusun rapi untuk serah diri @Sunah...cisssssss

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.