NIKMATI MASAKAN MENU UTARA 'PENANG FOOD PARADISE' DI DOUBLE TREE BY HILTON JOHOR BAHRU

NIKMATI MASAKAN MENU UTARA 'PENANG FOOD PARADISE' DI DOUBLE TREE BY HILTON JOHOR BAHRU | Nasi Kandar, Laksa Penang, Pesembur dan Kari Kepala Ikan, antara menu kalau sebut aje, mesti korang tau dari mana asalnya kan? Pulau Pinang memang boleh dikatakan mewah dengan makanan dan tempat menarik dalam pencarian percutian jalan-jalan cari makan. Tapi nak ke Penang tu uii jauhnya laa kan, dari Selatan ke Utara gitu. Sis pun lama juga tak kesana. 

Bagi mereka yang sukakan masakan orang Utara terutamanya negeri Pulau Pinang ni, berita gembira buat korang, korang boleh nikmatinya sepanjang bulan April bermula 1 April hingga 30 April 2019, dan nikmati lebih dari 100 menu utara Penang yang di hidangkan dari dapur Makan Kitchen Double Tree by Hilton Johor Bahru bertemakan Penang Food Paradise .

Pelbagai menu masakan tradisi melayu dan cina Penang yang boleh korang nikmati sepuasnya berhidangkan secara buffet yang pasti akan membuat korang teruja untuk nikmati kesemuanya .

Sis juga adalah salah seorang memang peminat masakan Penang ni, terutamanya Laksa Penang dan Pesembur. Ternyata ianya tidak mengecewakan tekak Sis, sangat superb sedap dan menyelerakan kesemuanya. 

Nak lihat antara menu yang sedia ada? Sis up yang antaranya aje yer, kalau tak nanti tak surprise pulak, Jom layan ..



Barisan Chef dan Crew Makan Kitchen yang menjayakan Penang Food Paradise .

Bermula 1 April hingga 30 April 2019
Isnin - Khamis : 6pm hingga 10pm
Sabtu & Ahad : 6.30pm hingga 10.30pm .

RM 118nett Dewasa | RM 59nett Kanak-kanak.





MALAY SECTION 

Satay Station Chicken, Beef & Lamb Rice Cake, Cucumber, Onion, Peanut Sauce Otak-Otak, Pepes Ayam 

Noodles Counters 
Assam Laksa Penang Curry Laksa 

Main Dish from Malay Kitchen 
Daging Masak Kayu Manis, Ayam Goreng Berempah Sambal Sotong Basah, Sayur Kobis Goreng Kunyit Udang Kari Kapitan Nyonya, Acar Ikan Nyonya Telur Dadar 
Live Clay Pot Curry Station - Cook to Order Kepala Ikan, Telur Ikan, Sotong Se-ekor Tomato, Terung, Bendi 




To Start With 
Rojak Buah, Popiah Basah, Pai Tee Tauhu Sumbat with Sweet Chilli Sauce Roasted Pumpkin, Feta, Pecan Nuts Nicoise Salad, Tuna, Beans, Cucumber, Eggs, Olive, Tomatoes Asian Cobb Salad, Sweet Chili Dressing, Crispy Wonton Mix Mesclun Salad 1000 Island, Caesar Dressing, Lemon Dressing, Italian Dressing, Cucumber, Onion, Gherkin, Capers Jalapeno, Beetroot, Eggs, 

Aneka Kerabu & Ulam Ulaman 
Assorted Salted Fish with Onion, Chili, Salted Egg Kerabu Udang, Kerabu Ayam, Kerabu Sotong Kerabu Taugeh, Kerabu Daging Ulam Ulaman 

Aneka Sambal 
Sambal Belacan, Sambal Budu Sambal Nenas, Sambal Cencaluk Sambal Mangga Muda, Sambal Cili Hijau 





CHINESE SECTION

Wok Vegetables Selection
Wild Mushroom and Vegetables
Shitake Mushroom, Shemeji Mushroom, Button
Mushroom, Brown Mushroom, Oyster Mushroom,
Chicken Leg Mushroom and Straw Mushroom
Kailan, Choy Sam, Tieuw Miew, Bean Sprout, Chinese
Cabbage, Bok Choy And Pok Choy

Noodle Station Display
Yellow Noodles,Kway Teow, Instant noodle
Soba, Loh Shu Fun, Mee Hoon

The Dim Sum Steamers
Siew Mai, Har Gau, Chicken Feet, Char Siew Pau
With Choice of Thai Chili Sauce, Sweet Sauce, Cili Sauce
Hoisin Sauce, Sambal Sauce and Soya Sesame Sauce

Roasted Chicken
Freshly Roasted From the Oven
Served With the Flavours Fragrant Rice, Clear Soup
Accompanied By Tomato, Cucumber, Soya Sauce
Chili Sauce and Ginger Sauce


Yang ini the best! Teh tarik air tangan Chef ..hebat tarikannya....
Teh tariknya memang power !! 

Okay tu je boleh share, lebih-lebih nanti tak feel pulak korang nak makan hehehe. 
So bagi korang yang nak mencubanya, mai le datang sini, bawak orang kampung semua mai, cuba rasa, cuba pekena, nanti baru tau. Sedap bak hang! Paling Sis suka Laksa Penang dia...ada umph!

Jangan lupa mai sepanjang bulan April ni ya. 

Gambar, info dan senarai penuh menu, korang boleh ke page facebook Sis ya. Jangan lupa like dan komen hehehehe..
Bagi yang dah mencuba, nanti komen yer.. Makaseh ..
Errr malam ni makan lagi.. 😓
P/S: Nak jer tanya Chef, macam mana buat Laksa Penang tu sedap sangat...aishhh licin semangkuk sampai lupa nak amik gambar huhuhu. 

8 comments:

  1. oh my god... everything here was sooo tempting ! dengg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaa all about Penang Food @ResepiAsia.Com ...

      Delete
  2. Penang Food baq ang !! sedap2 nampak semua tu !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn semua sedap-sedap, terutama Laksa Penang dia @Siti..licin semangkuk ...

      Delete
  3. uih..sesekali pekena masakkan utara memang best ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn @Rohaida, memang semua sedap-sedap....kemain banyak Sis ko makan ...

      Delete
  4. Comel je memasing pakai kain pelikat

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.