SEBAGAI SURIRUMAH, LIPSTIK HARGA RM52 DAH KIRA MAHAL OKAY !

SEBAGAI SURIRUMAH, LIPSTIK HARGA RM52 DAH KIRA MAHAL OKAY ! | Yerr dengan harga rm52 tu untuk seketul lipstik, bagi Sis yang tidak bekerja ni, memang mahal bebeno. Mungkin bagi korang, okaylah harga tu, sebab korang mungkin biasa membeli barang kosmetik dengan harga sebegitu atau lebih mahal lagi, tapi tidak bagi Sis, Sis paling mahal pakai lipstik pun sekitar harga rm14 hingga rm21 sahaja. Brand pun tengok pada sale di Watson ataupun Guardian. Dan kadang pun beli yang rm10 tu haa kat kedai jamu, alaa lipstik hijau yang ikut warna darah bibir tu haaa. Sis okay jer..

Pernah sekali Sis pakai lipstik innesfree punya lispstik, tapi masa tu Suami yang bayar rm58 tak silap,  mahal pun takpelah, dan sampai ke hujung nyawa lipstik tu Sis ko pakai, baca SINI . Sebab mahalkan, so pakailah sehabis gunanya. hehehe. Dan untuk kali ni, buat pertama kalinya Sis membeli lipstik jenama SEPHORA dengan harga rm52 sewaktu ke Jusco Tebrau dengan anak pada hujung minggu Sabtu lalu. Itupun puas anak pujuk suruh beli, ikutkan Sis, taknaknya laaa nak membeli. So keep positif, pilih dan beli just reward for myself. 

Bukan Sis kedekut atau berkira, tapi setakat lipstik tu, alaa beli yang biasa sudahlah, pakai pun bukannya orang tau dan tanya pun, janji bibir tu merah sudah. Betul orang kata beli yang mahal, tahan lama dan kualiti bagus tapi tu orang, Sis ko jenis sempoi dan simple aje, kadang tu sekali pakai lisptik, makan minum dah hilang, ada masa, malas nak tepek lagi. Yang biasa nampak Sis mereka tau ler..



Inilah dia yang Sis beli, Sephora Rouge Satine no61. Ni yang terbarulah kalau di Sephora tu, katanyaaaa...Sis ko manalah tau benda-benda gini, kadang nak masuk Sephora tu pun kadang blur tak tau nak beli apa, lagi pulak nengok harga, terbelolok biji mata. Kalau anak-anak Sis yer, mereka siap kumpul duit semata nak beli barang makeup, ermmmm...

Ginilah Sis ko, nak beli sesuatu, fikir guna ke tidak, kalau rasa ada lagi yang murah tapi fungsi sama je, Sis ko belilah yang murah dari harga yang ni. Dan satu lagi, Sis ko bukan jenis bermakeup punya orang, cukup sekadar pakai two way cake bedak tu, celak kening, eyeliner, mascara dan lipstik, tu jee, eyeshadow ke, lain-lain ke, Sis ko ada tapi brand biasa je. Kadang tengok orang punya, wowwww segan kita nak keluarkan kita punya.. tapi Sis tak kesahlah...bukan keperluan Sis, untuk mereka ya...tapi bukan untuk Sis ..

Bukan kata lokek, bukan kata tak ada duit nak belinya, Suami pun kalau Sis minta dia boleh je belikan, tapi sebab Sis yang rasa 'tidak perlu' dan juga bukan sebab taknak jaga penampilan diri, tapi Sis is biasher-biasher, memang dari dulu sampai sekarang tak ada nak makeup-makeup, Suami pun kenal Sis beginilah..hehehehe..so korang terimalah Sis seadanya ye hehehe..

Okay, panjang beno membebel..jomlah memasak !
OkBai ..






P/S: Suka tengok orang makeup dan suka juga muka di makeupkan, tapi nak beli dan makeup sendiri tu je yang ermmm....tak apalah, jadi diri kita je laaa..janji hepi ๐Ÿ’–


16 comments:

  1. Replies
    1. Hehehehe Sis ko beli ikut keperluan ajee @Ejulz hehehe

      Delete
  2. Cik nor pun macam akak..bli lipstik murah yang ikut darah kita tu..cantik warna dia..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerrr Cik @Nor, banyak beli yang biasa-biasa aje, tu pun kadang ada yang hadiah dari kawan ...

      Delete
  3. Eyma pun beli lipstik yang murah-murah jer.. Kadang sampai lupa nak pakai, expired begitu sahaja. Orangnya biasa-biasa sahaja sebab tu tak kawen lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita @Eymaa...ada juga lisptik Sis yang dah habis due datenya..buang aje huhuhu

      Delete
  4. Kita yg keja ni pun, nk beli liptik ataih 50 hengget pikir byk kali sis.. Haha.. Tapi klu somi nk belanja, iolls okey je.. Hehe.. Mmg kita suka mekap pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe kannn @Fieza...rasa sayang duit nak membeli yang mahal, padahal sama je dah namanya lispstik hehehehe

      Delete
  5. hehehehe.. kita sama sis. Sephora tu ada jugak masuk, belinya piker 88 kali, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Kak @Seri...guna aje yang mana perlu, yang ada pakai ni pun banyak dapat orang kasi dan juga review punya hehehehe

      Delete
  6. adui... yang RM52 tu pun dok memikir gak nak beli...hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tau takpe, bukan kedekut, tapi fikir, ada lagi yang lebih murahkann @Rohaida hahaha

      Delete
  7. eeee sama laaa dekat p/s tuuu...

    kita pun jenis tak mekap sangat...sebab malas lerrr...kalo period je baru datang mood nak bercelak bagai...tu pun laki tak suka sebenarnya bercelak...hahahah!

    cukup la bedak dengan lipstick aje...kadang2 pakai vaseline aje untuk bibir sebab cepat kering..blusher ke ape tak reti nak pakai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn @Sunah, seketul Sis ko macamtu lerrr, tapi celak ke mascara tu Sis ko kena pakai, kalau tak sepet mata aku hahahahahah

      Delete
  8. bukan suri rumah je yg rasa lipstik RM25 tu mahal. Saya yg berkerja ni pon rasa lipstik harga RM25 tu mahal. Kalau leh, nak lagi jimat. Asalkan pakai udah ler... asalkan bibir tu tak nampak pucat. Kadang bila dah makan, lipstik dah hilang... buat lantak je. hehe... tak rajin nak touch up semula... Heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha samalah kitaaa @SkuterLady...Sis ko pakais ekali, terus dah siap! Malas kadang nak ulang pakai hahahahah

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.