DISKAUN SAMAN JPJ 70% SEMPENA BULAN KEMERDEKAAN 2021


DISKAUN SAMAN JPJ 70% SEMPENA BULAN KEMERDEKAAN 2021 | CAKAP aje bab saman ni, memang semua orang ngeri oii, entah ada ke tidak. Lagi kalau yang memang keluar gunakan highway tu, kadang bila menekan pedak minyak tu, tak hingat dunia kan, sapo le tuuu hahahahaha.. 

Sis ni pantang pegang stering oii, dapat stering, masuk highway, memang tak toleh dah kiri ke kanan ke batang kamera tu tepi jalan tu, padahal signboard kemain beso kann kasi peringatan, punn ehhhhh terbabas gak melebihi had laju hahahaha..

Kalau dengan Suami, memang dia pesan sebelum dia tidur sebelah, katanya; 'Jangan laju-laju, saman bayo sendiri' kekekek..tapi bila dia lelap je apalagi, pecutt vrooommmmm.. tau-tau Suami sedar katanya; 'Oii kejapnya dan Seremban' hahahahaa.. gitulah selalunya...

Entah kena tangkap gambo ke tak ke, tak tau.. kalau drive malam ye laa nampak flash kamera tu, kalau siang, memang tak toleh hahahaha.. sabo je kann.. so nak pastikan korang tu ada saman ke tak, atau memang tau ada saman yang banyak tertunggak, haaa korang bolehlah bayar sekarang. 

Sebabnya sekarang ada diskaun saman JPJ 70% sempena bulan kemerdekaan 2021. Details semua ada di bawah ni okay.. 

Diskaun Saman JPJ 70% Sempena Bulan Kemerdekaan 2021

Diskaun Saman JPJ 70% Sempena Bulan Kemerdekaan 2021

Diskaun Saman JPJ 70% Sempena Bulan Kemerdekaan 2021

Bersempena dengan bulan kemerdekaan Malaysia 2021, Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia (JPJ) akan memberikan tawaran pengurangan pembayaran saman kepada semua saman boleh kompaun yang masih lagi berkuatkuasa semasa tawaran tersebut kecuali kes dalam sebutan mahkamah.

Tempoh Tawaran Diskaun Saman JPJ 70% (2021)

Tawaran pengurangan saman ini berkuatkuasa bermula 18 Ogos hingga 16 September 2021.

Urusan pembayaran notis saman ini boleh dibuat di semua pejabat JPJ negeri, cawangan dan Pusat Transformasi Bandar (UTC), kiosk. 

Atau secara atas talian melalui portal mySIKAP JPJ https://public.jpj.gov.my/
Atau korang boleh cuba check dan bayar saman di https://www.myeg.com.my/

Info lanjut layari facebook Page Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia

Selamat membayar saman korang.. 


P/S: Bab saman ni Suami urus.. Sis jarang amik tau hehehehe.. 

9 comments:

  1. Hahaha abg sabarrrrrr!!! Lin slalu bawa laju2!! Nanti bil saman smp soh dia bayo sndri :p

    ReplyDelete
  2. bagus ni amik peluang untuk dapatkan tawaran byr kampuan ..murah dr harga biasa hehehe

    ReplyDelete
  3. Bagus diskaun macam ni di buat. Ramai ke kaunter JPJ lepas ni. 70% tu banyak membantu rakyat dr terbeban dengan saman. Saman ni dikira hutang kita di dunia juga ni. Kalau takmo kena saman. Jadilab rakyat yang baik dan pemandu yang berhemah kan kak

    ReplyDelete
  4. Banyaknya diskaun. Ok Iza patu check saman Iza jugak. Rasanya macam ada saman yang tak settle lagi. Boleh la dapat diskaun kalau settlekan bulan ni.

    ReplyDelete
  5. Ok. Neves pula nak semak ada ke tak saman. Rasanya Rawlins nie berhemah gak atas jalan, but you'll never know kan. Kekadang tu tak perasan hadlaju 90 km/j tapi kau bawa 110 km/j kan. Hahaha. TQ Sis share info

    ReplyDelete
  6. It is not everyone's business to write such a great post, one person in a million can write such a beautiful post and you are one of those millions. I hope that you will write more beautiful posts in life and also hope that you will keep climbing the ladder of achievement in your life, very few people do this but I have full hope from you.
    Escorts Service Sector 31
    call girls in noida
    Female Escorts in Gurugram
    Gurugram escorts
    Call Girls in cyber city
    escort service in golf course road
    bhiwadi escort service
    escort service gurugram
    call girls in manesar
    Bhiwadi Female Escort

    ReplyDelete
  7. Banyak tu diskaun sis lin. Nak cek la kot ada saman bleh setel sementara JPJ buat promosi. Terima kasih sharing sis lin!

    ReplyDelete
  8. Wow......discount saman for Merdeka special?! This is something interesting. Lumayan pula tu discount dia. 70% Thank you for sharing this story.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.