KEMPEN #TERUSAKTIF BERSAMA NU-PREP SEMPENA HARI WARGA EMAS SEDUNIA


KEMPEN #TERUSAKTIF BERSAMA NU-PREP SEMPENA HARI WARGA EMAS SEDUNIA | KALAU sebut warga emas ni, tentunya kita akan fokus pada orang tua yang berusia 60tahun kan? Sebabnya kumpulan warga emas bermula dari usia 60tahun keatas, dan bila kata aje warga emas, mesti kita fikir mereka yang dah tua, berkedut, badan bongkok, anggota badan lemah, dan juga ada yang duduk di kerusi roda. 

Tapi pernah nampak ke korang, ada certain warga emas atau mungkin ibu bapa kita yang sudah tua tapi nampak sihat, tegap, cergas dan bersemangat? Ada kan? Tapi pernah tak korang fikir, sebab apa mereka yang dah tua tu nampak sihat?. Adakah mereka amalkan pemakanan dan gaya sihat?. 

Sedangkan menurut kajian, Malaysia kini sedang menuju ke arah ‘Ageing Nation’ kerana populasi warga senior di Malaysia dianggarkan akan bertambah sebanyak 15% menjelang tahun 2030, sekaligus akan meningkatkan jumlah mereka yang berpenyakit kronik seperti sakit jantung, kencing manis & darah tinggi.

Fakta ini telah dikongsi ketika berlangsungnya digital forum yang dibawakan oleh Nu-Prep, sebuah jenama suplemen dibawah Biotropics Malaysia Berhad (BMB) bersempena dengan Hari Warga Emas Sedunia yang disambut pada 21 Ogos yang lepas.

Kempen #TerusAktif Bersama Nu-Prep Sempena Hari Warga Emas Sedunia

Bak kata pepatah, 'Mencegah lebih baik dari merawat', so marilah kita nikmati kehidupan dengan penuh bertenaga dan cergas walaupun di usia emas. Jangan jadikan usia korang sebagai penghalang! Ramai golongan senior yang nak aktif dan sihat tapi tidak tahu macam mana. 

Sebab itu kempen ini khusus untuk membantu para senior di Malaysia supaya lebih cergas untuk melakukan aktiviti harian dengan lebih lancar. Lebih menarik lagi, kempen ini menyediakan pelbagai aktiviti agar korang #TERUSAKTIF!. 

Apa itu Nu-Prep?

Nu-Prep adalah suplimen kesihatan untuk meningkatkan tenaga dan kesihatan ke paras yang lebik baik. Agar warga senior dapat:

TERUS CERGAS jalani rutin harian
TERUS BERTENAGA sepanjang hari
TERUS SEMANGAT mencapai impian & keinginan

Nu-prep jauh berbeza dengan produk berasaskan Tongkat Ali lain yang ada di pasaran. Selepas menjalani 14 kajian klinikal manusia & 24 kajian klinikal in vitro, Nu-prep menjadi produk yang sangat berkualiti dengan ekstrak Physta Tongkat Ali yang mempunyai bioaktif larut air.

Kempen #TerusAktif Bersama Nu-Prep Sempena Hari Warga Emas Sedunia

Nu-Prep mempunyai pelbagai rangkaian produk seperti Nu-Prep Lelaki dan Nu-Prep Wanita yang membantu untuk mengekal dan menambah tenaga di dalam badan. Kandungan utama dalam Nu Prep Lelaki dan Wanita ini ialah Tongkat Ali. Haaa.. mesti korang terkejut kan? Selalunya tongkat ali digunakan sebagai bahan makanan tambahan untuk lelaki. Tapi kali ini, NuPrep telah mengolah khasiat tongkat ali untuk wanita.

Selain mencapai objektif yang sedia ada, kempen oleh Nu-Prep ini juga berhasrat untuk memberi kesedaran kepada warga senior di Malaysia untuk melakukan pengesanan awal bagi mengelakkan penyakit-penyakit yang kerap dialami di usia emas.

Bersempena dengan Hari Warga Emas Sedunia baru-baru ini, Nu-Prep telah mengambil inisiatif untuk melancarkan kempen #TerusAktif dengan hasrat untuk menggalakan warga senior di Malaysia untuk terus aktif dan cergas di usia emas. 

Kempen #TerusAktif Bersama Nu-Prep Sempena Hari Warga Emas Sedunia

Forum Digital bertajuk ‘Senior #TerusAktif Berpandukan Sains” ini membincangkan tentang isu-isu yang sering dialami oleh senior di Malaysia, punca masalah yang dialami dan juga bagaimana kita boleh menyelesaikan atau mengurangkan risiko masalah tersebut.

Forum yang dihoskan oleh Fahrin Ahmad, selebriti popular tanah air, telah disertai oleh panel-panel yang terdiri daripada pakar kajian isu penuaan antaranya Professor Madya Dr.Noorlaili, Pakar Perubatan Keluarga Fakulti Perubatan & Felo H-Care, Dr. Norman Norawi, Pakar Gaya Hidup Sihat dan Pemakanan serta Esma Daniel, pelakon terkenal tanah air, yang membuat perkongsian tentang pengalaman beliau mengamalkan kehidupan yang terus aktif di usia yang telahpun mencecah 50 tahun.

Kempen #TerusAktif Bersama Nu-Prep Sempena Hari Warga Emas Sedunia

Kita semua sedia maklum bahawa sehingga ke hari ini, terdapat banyak produk-produk Tongkat Ali kapsul di pasaran di mana majoritinya dihasilkan dalam bentuk serbuk akar mentah yang dikisar dan dikapsulkan. Produk sebegini sudah tentu tidak menjamin kualiti, keselamatan pengambilan dan keberkesanannya kerana tidak diketahui daripada mana sumber ia diperolehi, bagaimana proses penghasilannya dijalankan, berapa dos yang dimasukkan ke dalam setiap kapsul dan sebagainya. 

Dalam sidang media baru-baru ini, Sis sempat juga mendengar perkongsian dari Puan Noorsyarida Mohd Sapial, Asistant Marketing Manager, Biotropics Malaysia Berhad mengenai penghasilan Tongkat Ali Nu-Prep ni. 

Menurut kata Puan Noorsyarida; 'Produk Nu-Prep dihasilkan melalui ketelitian dalam proses pengekstrakan di mana ia berjaya mengekalkan ketulenan kualiti sari pati herba serta keaslian bahan semula jadi Tongkat Ali. Biotropics Malaysia Berhad (sebuah syarikat berkaitan kerajaan di bawah naungan Khazanah Nasional Berhad) telah berjaya menghasilkan Ekstrak Akar Tongkat Ali yang tulen dan larut sepenuhnya di dalam air. Ekstrak ini dirumuskan dalam penyediaan produk Nu-Prep Tongkat Ali (Nu Prep 100). Dan Biotropics & Nu-prep memiliki sijil yang diikhtiraf oleh Jakim, KKM & FDA', katanya. 

Kempen #TerusAktif Bersama Nu-Prep Sempena Hari Warga Emas Sedunia

Apa Keistimewaan Dan Kelebihan Nu-Prep Berbanding Produk Tongkat Ali Lain Yang Ada Di pasaran?

#1 Dihasilkan Oleh Doktor Pakar
Nu-prep dihasilkan oleh sekumpulan doktor pakar dan professor dari Malaysia, Afrika & China. Nu-prep tidak sama seperti produk yang dihasilkan oleh kilang (OEM) seperti minuman sachet dan produk berasaskan Tongkat Ali.

#2 Dikeluarkan oleh syarikat yang kukuh
Biotropics Malaysia Berhad ialah anak syarikat Khazanah yang terkenal dengan kekuatan kewangan dan kemampuan mereka untuk hasilkan produk yang berkualiti tinggi.

#3 Diikhtiraf oleh badan berwajib
Mendapat pengikhtirafan daripada badan berwajib seperti USFDA, GMP, Halal dan disahkan selamat digunakan oleh KKM. Kemudahan pengilangan kami juga diiktiraf oleh syarikat pensijilan antarabangsa (Lyodds Register Quality Assurance) diatas pematuhan kepada Sistem Pengurusan Keselamatan Makanan, ISO 22000:2005.

#4 Memiliki Makmal Sendiri
Biotropics mempunyai makmal sendiri untuk proses penyelidikan & peningkatan kualiti Nu-prep dari semasa ke semasa. Ianya bukan produk kilang.

Kempen #TerusAktif Bersama Nu-Prep Sempena Hari Warga Emas Sedunia

So apalagi, jom sihat bermula dari sekarang. Kita masih belum terlewat lagi untuk terus kekal sihat walau usia semakin mencecah tua.. Yang penting kita usaha dan niat nak sihat agar senang nak beribadah. Iyerr kalau dah sakit lutut, satu kerja pun jadi serba tak kena okay huhuhuhu.. 

Korang yang ingin dapatkan produk Nu-Prep ini bolehlah dapatkannya di ;
 Nu-Prep.com.my atau di
 https://shop.biotropicsmalaysia.com/shop 

Atau boleh dapatkannya di semua farmasi Guardian, Caring, Watson dan semua farmasi di seluruh Malaysia. Juga boleh dapatkannya di jualan online di biotropics, Shopee, Lazada



P/S: Sis pun dah order, beli untuk Suami dan juga Sis.. nak sihat dan cergas macam Fahrin Ahmad hehehehe... 

12 comments:

  1. Wak pun dah warga emas
    tapi tak tahu lagi rupa2nya ada hari warga emas sedunia.

    ReplyDelete
  2. Bagus perkongsian Nu-Prep ni kak. Saya tengok dekat FB Live sabtu lepas khusyuk dengan Prof bagi tau statistik. Dr share tips gaya hidup. Esma Daniel dan Fahrin Ahmad juga share fasa peralihan usia. bagaimana mereka coop dengan perubahan usia dan keinginan jiwa muda nak bersukan mcm dulu-dulu. hehehe.

    ReplyDelete
  3. kat tv iklan ada tgk juga
    mcm nk try jga

    ReplyDelete
  4. Bagus ek Nu Prep ni. Kte selalu dengar produk ni sbb dah lama gak ada di pasaran tp tak pernah tahu details. Thanks sis share

    ReplyDelete
  5. Saya yang 30an ni pun badan sengal-sengal dah. Nak cuba consume Nu Prep ni la. Kalau ok boleh amalkan. Nak juga cergas macam dulu balik. Tak pernah cuba produk yang ada tongkat ali lagi.

    ReplyDelete
  6. Fuuuuyyyyyyyyooooooh!!!!!!!!!! Hebat sungguh nampak product Nu-Trep nie. Bagus utk try nie. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  7. bagusla kempen ni.. nak ajak kita semua untuk kekal sihat, cergas dan bertenaga...

    ReplyDelete
  8. Thanks for sharing this, we somehow need supplements to maintain our health too.

    ReplyDelete
  9. Suka kempen macam ni, buka kinda rupanya ada hari warga emas. Baru ku tahu...
    Nu-Prep dah lama ada kat pasaran, Abah kita ada consume

    ReplyDelete
  10. Bagusnya ada kempen macam ni untuk warga emas. Baru tahu pasal brand ni. Nk explore dulu kot2 boleh belikan untuk parents.

    ReplyDelete
  11. Bagus Nu-Prep ini sebagai suplemen kesehatan karena sudah teruji klinis dari para pakar kesehatan ya..

    ReplyDelete
  12. kempen yang bagus :) dapat la org ramai tahu. supplemen juga penting untuk kesihatan. kena cari yang sesuai dan kena dgn kita

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.