SALE 8.8 BELI APA JE LA TU YA!

SALE 8.8 BELI APA JE LA TU YA! | LELONG lelong, mari mari, beli beli tengah sale 8,8 tu hahaha.. adoiii kalau nak kejarkan sale gara-gara dek nombor berdouble tu, sampai bertahun tak sudah okay. Tunggu bulan depan 9.9 plak...  lepas tu?, lagi dan lagi dan lagi... sampai abang Jamil mampos.. hahahaha.. 

Tapi bagi Sis pulak, senang cakap 'tak heran', memang jujur cakap, tak pernah beli ketika time sale di Shopee tu, tak suka pun satu hal, sebab bila beli time sale, kompom barang pun lambat giler nak sampai. Jem semua sana sini.. better nak selamat dan tak geram, sebelum sale 8.8 baiklah Sis beli dulu. 

Lagi satu, jangan ingat sale je harga semua murah dari harga sebenar, penipuuuu jerr.. mungkin ada lee certain yang memang betul murah, tapi so far setakat ni, memang Sis tak percaya pada 'sale' online. Buktinya dah berapa kali Sis add to chart, then tunggu laa sale datang, tup-tup, beza harga dia tu ko tau berapa? takat seposen dua posen baik tak payah... menyakitkan hati jerr.. 

Dan paling ketara, alas meja yang Sis beli. Sebelum ni Sis beli dengan harga RM39..70, then konon nak tunggu sale 8.8, Sis pun add to chart, sekali dua hari lepas Sis ingat nak belilah, ko tau harganya berapa? dan dan bertukar RM79.80 sampai laaa ke pagi ni Sis check.. kau ngase??????... 

Sale 8.8 Beli Apa Je La Tu Ya!

Entahlah, kadang tengok kengkawan soping kemain elok jee murah sana sini, siap kata berbaloi bagai, tapi kena nasib tak baik Sis, apa yang Sis nak beli, semuanya tak kena di mata dan di hati. Yang Sis nak jadi mahal, yang Sis tak kenan, harga murah pulak ermmmm...

So nak jadi tak sakit hati, kita soping aje laa bila mana perlu dan rasa nak beli. Tak payah tunggu sale lagi bagus.. hati pun tak sakit tunggu posnya kang lambat.. 

Setakat harini kalau Sis baca kengkawan punya barang semua sangkut, alhamdulilah, so far di area rumah Sis, baik poslaju, J&T ke, atau apa-apa je laa pos, semuanya okay.. dan belum ada lagi yang sangkut ke, atau barang pecah ke, kena culik ke, atau tak sampai langsung.. sebab tu berani beli barang jejauh walau dari China sekalipun.. servis ke Pasir Gudang ni tiptop.. 

Semalam kotak besar pos sampai, pun tu laa pestime Sis beli barang yang 'berat' dan mudah pecah, yaitu set pinggan mangkuk by pos.. mula takut oii, takut kang pecah, mampos, tapi alhamdulilah... dah bukak, semuanya okay.. syukurlah.. lagipun seller tu dah bagitau, kalau pecah bagitau cepat-cepat.. so far okay semua..

Pinggan apa?Alaa mur mur jerr.. tunggu le masak yaa, harini OFFday.. ISTERIrehat hehehehe.. Korang nengok je laa si Kenit tu, muka tak puashati.. kata harini Hari Kucing Sedunia, tapi beli hadiah tuannya, hadiah dia mana? Hahahahaha.. wekkkk :p 

So korang, sale 8.8 beli apa je la tu ya hehehehe.. 


P/S: Petang nanti nak pi cari 'hadiah' kucing laaa hahahaha.. sian laa dia.. 

5 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. patut meowww aktiff
    hari kucing sedua ye he hee

    ReplyDelete
  2. ako x tau nak beli apa time2 sale tu hehehe

    ReplyDelete
  3. Sama dengan kita selalu kena mahal dari rega tak ada sale. Nasib la badan.

    ReplyDelete
  4. Tak beli pape... busy menyucuk vaksin... Hahahaa... Beli ler hadiah kucing tu... Kesian diaaaa

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post