TERIMA KASIH KAK YATIE KITCHEN!


TERIMA KASIH KAK YATIE KITCHEN! | ALHAMDULILAH harini 10 Muharram rezeki datang tanpa di duga dan di sangka, satu persatu bunyi 'HON' depan rumah, sampaikan tadi ada satu penghantaran jiran depan India panggil Sis hahahaha.. adoiii siap kata; 'Waa banyak kawan hantar aa' hahahaha.. malu i okay.. apapun syukur alhamdulilah.. 

Ada satu kiriman ni memang Sis tak sangka, mulanya memang dapat satu SMS untuk track parcel, tapi dalam hati kata, 'Eh, aku ada beli apa ya?', sebab memang tau takde beli apa-apa pun dalam minggu ni, so memang tak menanti parcel apa. So Sis abaikan je laa.. 

Then harini bila parcel tu sampai, nengok nama pengirim memang tak di kenali, tapi bila buka parcelnya WOW kiriman dari Kak Yatie Kitchen rupanya. Yang kelakonya bila Sis wahtsapp Kak Yatie, terus dia jawab 'Surprise' hahahaha lawak tau Kak Yatie...

Buku Resepi Kak Yatie Kitchen Edisi Ke-4

Terima kasih Kak Yatie Kitchen!

Sangat baik hati Kak Yatie ni orangnya, walaupun dia dalam kalangan line 'retis' tapi sifat rendah diri dia tatkala berwahtsapp sangat Sis suka, kadang tu malu plak kita di buatnya. Kalau sebelum ni pun Kak Yatie ada kirim Luxury Premium Butter Cookies dan Sugee dia, kali ni dia kirim surprise plak buku masakan Edisi ke-4 terbarunya ke Sis. 

Dia takde pun kata suruh review ke apa ke, tapi Sis suka nak bercerita mengenainya. Sebab biskut-biskutnya sedap semua. Mana yang kawan dan adik Sis beli pun, semua kata sedap. Korang yang dah cuba mesti korang tau laa.. nampak macam biasa-biasa tapi rasanya luar biasa, lain dari yang Butter Cookies dia tu.. 

Masih lagi boleh korang beli kalau nak. Tapi ikut solot pre-order laa, sebab laku keras biskut tu.. 

Terima kasih Kak Yatie Kitchen!

Terima kasih Kak Yatie Kitchen!

Yang kelakarnya tu, sempat Kak Yatie mengusik dalam wahtsapp, katanya; 'Akak tengok asyik ko order je, haa bagi buku suruh ko masak' kakakakakakah, sabo je ayat dia ekkkk gelakk beso Sis baca.. Boleh tahan kelakar ekk Kak Yatie ni, kalau jumpa depan-depan Sis dan Mat Gebu, entah macam mana laaa, mau pecah atap hahahaha.. 

Berbalik pada peribahasa siang tadi Sis tulis, 'Orang Berbudi Kita Berbahasa, Orang Memberi Kita Merasa'... alhamdulilah, siapalah Sis ni jika nak dibandingkan dengan lelain, tapi bila dapat bersahabat dengan Kak Yatie Kitchen ni, rasa bertuah sangat.. jujurnya Kak Yatie sangat baikkk... 

Terima kasih Kak Yatie atas kirimannya, dan harini menu berbuka puasa Sis, Sis dah mencuba masak Fusili Soup dengan menggunakan Mushroom Seasoning Kak Yatie tu, anak-anak kata sedap rasa soupnya.. nanti boleh beli pek beso punya.. 

Terima kasih Kak Yatie Kitchen!

So korang kalau nak dapatkan juga buku resepi Kak Yatie Kitchen Edisi ke-4 ni, boleh contact nombor-nombor agen dia atas ni yaa.. Untuk buku resepi edisi 1, 2 & 3, sudah habis tak silap. Yang ada edisi 4 ni ajer.. 

Tak rugi beli oii, dalam dia bukan takat resepi dan bahan, gambar bahan pun ado, so yang mana rasa 'bodo-bodo' nak cari apa bahan tu, tak payah risau, siap ada gambonya lagi hahahaha.. buat hadiah kawin anak muda belia bagus ni, ye laa ramai kan tak kenal, mana halia, mana lengkuas hahahahaha.. 

Terima kasih Kak Yatie Kitchen! ❤

Okaylah, esok sambung lagi.. malam ni ada kelas ngaji lepas Isyak.. curi-curi masa ni update lepas Maghrib ni haa.. stay safe korang.. 


P/S: Moga Allah permudahkan urusanku esok.. esok nak buat test RTK.. 



6 comments:

  1. Wah menarik ni...SA plak memang tgh plan nak beli buku masakan..walau dah selalu masak tapi nak juga mencuba resepi dari orang lain kan...

    ReplyDelete
  2. Kak Yatie ni rajin jugak reply komen kat ig kan walaupun beratus komen masuk. Dia ada kelasnya yang tersendiri, semoga terus maju jaya, Kak Yatie 😍😍😍

    ReplyDelete
  3. Bertambah rajinlah ke dapur lepas ni

    ReplyDelete
  4. Wahh bestnya. Untung akak. Alhamdulillah..Macam macam resipi nanti muncul dalam blog ni :)

    ReplyDelete
  5. Wah...nostalgia betul jika ada buki resipi walaupun dah lain versi tak macam dolu catat sendiri.Pasni meriah la Lin masak yer...Gud luck..!
    Hihihi

    ReplyDelete
  6. Fuhyoooooo! Bahis buat anak muda yang nak kawen ehhh... Kena dapatkan satu nii. hahahaa.. Sebab banyak tak kenal gak... Niceeeee la peribadi kak Yatie ni . i like her style

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.