CUTI-CUTI NI KORANG KEMANA HA?


CUTI-CUTI NI KORANG KEMANA HA? | Haii korang, selamat pagi! Dah sarapan ke belum tu? Harap semuanya sihat dan makin sihat ya. Sis alhamdulilah sihat semuanya. Ada yang bertanya, mana Sis pergi semalam sampai takde update blog, hehehe.. Yaaa semalam Sis bizi sungguh mengukur jalanraya dan juga mengemas rumah. Dari seawal pagi Sis dah keluar meronda dengan Suami sampai ke Kota Tinggi.

Buat apa? Adalah! Hahahaha.. Tak laaa, Sis mengajak Suami ke Kota Tinggi tu nak mencari 'sesuatu' yang nak Sis gunakan. Alhamdulilah pusing sana sini satu bandar Kota tu, akhirnya jumpa juga. Makaseh Encik Suami. Lama idamkan, puas survey sana sini, kesahnya di Kota Tinggi juga yang murah dan banyak pilihan. 

Apa bendanya Sis? Hahahaha macam biasa, tunggulah di posting seterusnya ya, lalalalala... 

Oh! Ya, jika dua tiga hari ni Sis tidak ada update blog, yaaa Sis bizi sikit, sebab adik-adik sekali lagi dan berkali-kali lagi datang 'staycation' di rumah Sis. So korang faham-faham aje la. Mestilah meriah, riuh rendah dan juga Sis bizi memasak untuk mereka semua. So memang tak dan nak jenguk laptop. 

Cuti-Cuti NI Korang Kemana Ha?

Bermula semalam, Johor cuti selama 3 hari berikutan sempena perayaan Hari Krismas semalam pada 25 December, tapi Sis tak kemana pun, macam biasa juga masih lagi belum ada merentas negeri bercuti dan juga kebanyakkannya pun banyak event food review buat masa ni Sis cancel. Sebagai mengambil langkah berjaga-jaga. 

Tunggu keadaan dah reda sikit barulah nanti Sis start balik job review sana sini. 

So cuti-cuti ni korang kemana ha? Ada yang dah merentas satu Malaysia ke? hehehe bebaik yaaa.. amik langkah 'double protection' dan sentiasa patuhi SOP okay. 

Cuti-Cuti NI Korang Kemana Ha?

Dan harini rumah Sis dah riuh dan sesak dengan adik-adik dan anak sedara. Alhamdulilah meriah rumah, kalau tak sepi ajee.. So memang dah bersusunlah menu-menu yang bakal Sis masak nanti hehehehe.. 

Dan semalam sempat jugalah masak Asam Pedas Ikan Siakap untuk adik Sis yang mana sampai dulu semalam. Dapatlah merasanya, mana yang dah datang malam hari, diaorang taknak makan, Sis buatkan air dan hidang aje apa yang ado..

So harini menu apa ek.. jeng jeng jeng...

Okaylah, nanti sambung ya.. banyak kerja ni. Ni pun curi masa sekejap update sementara semuanya bersiap nak keluar ke kedai sekejap cari barang.. Korang jaga diri ya.. 

OkBye. 


P/S: Nanti dah sekolah semua, takdelah semua datang ke rumah Ayyom, huhuhu... 

14 comments:

  1. samala.. sy pun x kemana.. duduk rumah ja
    layan anime hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sama anak Sis suka filem anime...

      Delete
  2. Hati2
    kes kobit Johor tinggi hari ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Wak, sangat berhati-hati ni haaa.. jalan pun Johor sini ajee tempat saya..

      Delete
  3. Kita duduk rumah je hari2 masak macam2 menu haha. Nak keluar daerah pon tak boleh berbulan2 cuti beku. Huwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siann Ena.. takpe laaa Ena, berkorban juga tu namanyaa..

      Delete
  4. Sama lah Kak Sue pun tak kemana-mana. Masak dan mengemas ja kat rumah nie isi masa lapang. Tapi nanti mungkin nak rentas negeri balik sekejap ke kampung nak ziarah adik beradik dan kubur Mak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Kak Sue, apalagi nak buat, lagi pulak dah masuk hujan, syok duduk rumah aje masak dan makan..

      Delete
  5. tak ke mana pun. dok umah je..lepak dirumah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama juga Sis Nurul..ada pun bercuti dalam Johor je ni...

      Delete
  6. Takpela.. kalau semua tak datang.. saya ler datang.. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaah meh laaa..nanti i masak asam pedas...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.