DAPATKAN BARANGAN IKEA DENGAN MUDAH, HANYA GUNA SERVIS PERSONAL SHOPPER!


DAPATKAN BARANGAN IKEA DENGAN MUDAH, HANYA GUNA SERVIS PERSONAL SHOPPER! | Mudahkan sekarang? Semuanya di hujung jari sahaja. Tak perlu beratur dan tak payah bersesak untuk ke IKEA nak beratur membayar dan mengangkut bawak balik. Korang hanya guna servis Personal Shopper IKEA aja. 

Di Johor memang banyak ada khidmat servis Personal Shopper ni. Berdasarkan pengalaman Sis sendiri pun, Sis pernah guna servis Personal Shopper gini, tapi bukan beli barang keperluan rumah, Sis beli makanan dan juga rempah di bahagian IKEA Swedish Food Market tu. Yaa kalau korang guna servis Personal Shopper IKEA, semua bahagian dia cover, ko cakap aje laa nak kirim apa, semua akan sampai depan pintu rumah korang. 

Tak percaya? Nak mencuba? .. 
Jom baca perkongsian Sis mengenai Kelebihan Personal Shoppers IKEA ni. 

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Kelebihan Personal Shopper IKEA

Perbandingan beli di IKEA online store, platform online store & Personal Shopper

Kenapa tak beli je guna IKEA Online store? Haaa kalau barang kita order adalah item kecil dan ringan memang lebih baik order direct dengan IKEA online store tapi kalau kita beli item besar dan berat, ia akan mempengaruhi kos penghantaran yang boleh mencecah RM2++.

Untuk platform online store pula kebanyakan hanya memenuhi kehendak bagi item kecil. Dan cas courier adalah berbeza belum termasuk kos unit barang.

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Jadi memilih Personal Shopper yang lebih banyak memberi manfaat:
  1. Pembelian tidak terhad kepada jumlah atau saiz. 
  2. Kita lebih mudah berhubung dengan trusted seller kerana boleh pergi ke showroom. 
  3. Jumlah Servise Charge (SC) pula bergantung kepada berat item. Kalau barang besar tetapi ringan seperti toys takdelah sc mahal. Uwh yee tiada servis pemasangan, jadi sila lah DIY (Do it Yourself) sendiri.
  4. Jimat masa, tenaga dan wang kerana tak perlu ke IKEA Tebrau, tak perlu beratur dan menjimatkan kos perjalanan ke sana bagi yang jauh daripada Johor Bahru. 

Musim wabak Covid19 ni sesuai sangatlah untuk kita gunakan khidmat Personal Shopper bagi mengelakkan 3S. Sesak, Sempit dan Sembang (Social Distancing). Nak selamat dan berjaga-jaga, gunalah khidmat servis Personal Shopper. 

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

NF Imtiyaz Enterprise, Trusted Personal Shopper IKEA Muar, Tangkak dan Batu Pahat

Kalau korang nak tahu pengasas Personal Shopper Ikea Muar ni adalah pasangan suami isteri yang berkhidmat sebagai guru iaitu Cikgu Shahrul dan Cikgu Madihah (Kak Ya). Minat ini tercetus pada Ogos 2020. Tapi siapa sangka minat ini boleh membina mini showroom yang pada asalnya adalah tempat anak murid tuisyen dan belajar mengaji. Lokasi bersebelahan Sekolah Menegah Sains Muar dan janakuasa elektrik TNB.

10 Soalan vs 10 Jawaban

1) Di Muar/Tangkak ada Showroom @ Personal IKEA?
Ada

2) Siapa nama Personal IKEA tu?
Shahrul & Kak Ya

3) Macam mana kira harga?
Service charge ( sc ) ikut pada nilai harga & berat setiap barang

4) Macam mana saya nak tau servis caj barang tersebut?
PM Shahrul & Kak Ya

5) Mahal ke?
Anda pasti berpuas hati & happy

6) Macam mana nak beli?
Pembelian barangan IKEA melalui kami dengan 3 cara

7) Apa nombor handphone Personal Shopper Ikea tu?
Shahrul >>> klik disini 014-5068355 (http://www.wasap.my/60145068355/JoinGroupIKEA)
Kak Ya >>> klik disini 011-59629629 (http://www.wasap.my/601159629629/JoinGroupIKEA)

8) Ada buat COD (Cash on Delivery) ?
Tiada

9) Barang besar boleh order?
Boleh, setakat ini paling besar adalah katil

10) Showroom dibuka hari apa?
Akan dimaklumkan dalam group whatsapp

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Terdapat ready stock item memudahkan pelanggan walk-in. Kebanyakan stok adalah hot selling. Tetapi jika tiada barang yang diinginkan, korang jangan risau kerana Personal Shopper akan membuat trip beberapa kali setiap bulan untuk memenuhi kehendak pelanggan, bukan sahaja Muar, Tangkak dan Batu Pahat tetapi dari Kluang pon ada hokay!. 

Untuk pengambilan barang pula, mereka akan menunggu di perhentian Tol untuk penyerahan barang.

Pembelian barangan IKEA melalui mereka dengan 3 cara :
  1. Order awal & Transfer (Trip akan maklumkan dalam group ini)
  2. Order semasa mereka berada di IKEA (Order & Transfer)
  3. Pembelian barangan di Showroom mereka


Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Jika korang tak familiar nama barang boleh terus tengok katalog online dan snap gambar untuk memudahkan tempahan.

Melihat katalog IKEA

Everyday essentials under RM20

Lowest Price Wonderworkers

Di showroom juga ada menjual pelbagai rempah seperti rempah nasi beriyani, nasi khomok, mamak letops, nasi arab mandy, nasi daging utara dan banyak lagi.

Tempahan ketika jualan berlangsung di IKEA Tebrau

Sebenarnya, Sis syorkan korang membeli ketika jualan sale sedang berlangsung sebab kadang-kadang bila tengah harga promosi di IKEA Tebrau, harganya sangat jauh beza, lebih murah dan banyak pilihan. Contohnya semasa trip 12/12 yang lepas, Personal Shopper akan bersiap sedia di sana dan korang boleh terus melihat group untuk dapat update semasa jualan sedang berlangsung. 

Jangan risau kalau nak memborong item besar, sebab pengangkutan yang digunakan adalah lori.

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Bila lihat Personal Shopper terima order daripada pelanggan. Memang banyak tempahan dan harga servis cajnya pun adalah berpatutan sesuai dengan tenaga keringat mereka nak pergi ke IKEA Tebrau mengambil produk.

Di bawah ni adalah contoh gambar yang mereka update ke dalam group. Haa bila tiba aje jualan sale, masa ni korang cepat-cepat lah order. Untuk memudahkan korang survey harga dan servis caj dikenakan, korang boleh tengok senarai dibawah. Ini adalah senarai yang biasa pelanggan beli. 

Jika nak tahu lebih lanjut item lain boleh terus join group.

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

Bukan itu sahaja. Di showroom IKEA Muar juga menyediakan servis demonstrasi Norwex Microfibre. Jadi pelanggan yang walk in boleh mencuba keberkesanan kain kayangan ini yang hangat diperkatakan. 

Eh bercakap pasal kain 'kayangan' ni kan, memang baguslah kain ni tau hahaha.. Sis pun dah ada. Harga memang mahal, tapi berbaloi-baloi guna. Korang gi lee tengok dulu demonstasi Norwex tu, pasti korang akan tersangkut membeli kang hahahaha.. 

Dapatkan Barangan IKEA Dengan Mudah Hanya Guna Servis Personal Shoppers!

So bagi korang yang berada dalam lingkungan kawasan yang berdekatan tu, untuk yang takde masa atau tak mampu nak ke IKEA store, korang bolehlah walk-in atau guna khidmat servis Personal Shopper ni, dan ajak kawan-kawan, sedara mara korang yang diluar kawasan Johor Bahru tu, untuk guna servis personal shopper IKEA dari NF Imtiyaz Enterprise. Mana laa tau kan, mereka 'teringin' gak nak beli barangan IKEA kan.. 

Maklumat lanjut boleh terus layari laman sosial media berikut :

Facebook :

Join Group Muar, Tangkak & Batu Pahat :

Join Telegram :

Lokasi showroom Muar :
NF Imtiyaz Enterprise, Lot 171, batu 1 3/4, Tanjung Agas, 84000 Muar Johor


P/S: Lama juga tak gi IKEA ni, terus terbayang MeatBall dia dan kepak ayam tu oii adeiii... 

23 comments:

  1. Yes this is really a good service for those who want Ikea products and furniture and yet cannot travel so far to get their dream products right?

    ReplyDelete
  2. Ala, tgh cari personal shopper ikea area penang juga ni heheehe

    ReplyDelete
  3. kita yang dekat pun rajin guna khidmat personal shopper ni..

    ReplyDelete
  4. wow tawaran menarik sangat ni ^_^

    ReplyDelete
  5. Sempat promo Norwex ye hahaha
    Rawlins dulu pernah buat PS Ikea untuk orang Sabah Sarawak tapi pastu terpaksa stop sebab tak larat hahaha

    ReplyDelete
  6. Musim pendemic ni memang sesuai guna ps ikea. Jimat masa n eang bg yg jauh ni

    ReplyDelete
  7. Khidmat personal shopper ni memang best. Tapi kengkadang suka pegi Ikea sebab nak jalan-jalan sebenarnya..hehe

    ReplyDelete
  8. time musim covid ni memang bagus guna khidmat personal shopper. takde lah ramai sangat bersesak di ikea tu..hehe

    ReplyDelete
  9. memang mudah bila berurusan dengan personal shopper ni, hanya pilih je barang apa yang kita nak. kalau yang busy2 tu boleh lah cuba dgn PS ikea ni kan. :)

    ReplyDelete
  10. Memang sennag guna personal shopper ni.. Waktu sekrg elokla guna khidmat diaorg.. Barag ikea mesti ada nak beli punya.. Bgus nya siap ade demo kain norwex

    ReplyDelete
  11. Bagus ya perkhidmatan personal shopper ni, especially waktu2 sekarang ni kan. Kena elakkan keluar rumah.

    ReplyDelete
  12. Kalau tempat yang jauh better guna khidmat personal shopper sebab lagi menjimatkan masa. Kita pun boleh bantu perniagaan dorang juga.

    ReplyDelete
  13. terjebak beli tu yang masalah nanti hahahha senang la orang2 johor lepas ni ada ps ikea. shopping sakan la barang2 ikea

    ReplyDelete
  14. Lama x pergi ikea.. senang bila ada servis mcm ni. Kita just order jer kan

    ReplyDelete
  15. Murni pon dulu2 selalu guna perkhidmatan PS Ikea..loni tak payah dah sebab Ikea Batu Kawan Penang dekat jer..lintas jambatan jer..

    ReplyDelete
  16. It's so nice to have personal shoppers to buy from IKEA. we can avoid all queue using their services so good

    ReplyDelete
  17. No wonder my colleague ada yang jadi Personal Shopper.. Kinda lumayan juga kan.. :) win-win for both parties... tapi hujung article ni tarik perhatian me... ada demo kain Norwex juga... kain paling viral pada 2020 ni.. :)

    ReplyDelete
  18. Wah senang la orang Johir ya dah ada personal shopper order je...

    ReplyDelete
  19. Mudah urusan dgn personel shopper ni jd kita tak byk buang masa and jimat skt

    ReplyDelete
  20. I love the idea, shopping in IKEA is fun but tiring at the same time, I actually don't mind to pay a lil more to get my items immediately.

    ReplyDelete
  21. this is a good idea where everybody got the chance to buy from IKEA right. indeed their price is chr=eao but to some people they need to travel far.

    ReplyDelete
  22. this is really interesting. i have never used the service of a personal shopper before because i wasnt sure of its reliability but after reading your article, i am convinced to try!

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.