WORDLESS WEDNESDAY - PISANG SALAI


WORDLESS WEDNESDAY - PISANG SALAI | Korang dah pernah cuba? Sis pertama kali mencubanya juga, kawan anak Sis jual. Sedap boleh tahan rasa dia. Sama macam yang pernah Sis beli di Bandung dulu. Rangup, tidak terlalu manis, dan sesedap rasa laaa gitu. 

Sepaket tu RM10 sahaja. Padat isinya. Kalau di Johor ni, dah banyak dah yang menjualnya, baik di facebook market atau pun di Instagram market. Kadang kat kedai runcit pun ada terjual di kaunternya. Korang kalau nak mencubanya cari aje laa mana-mana ada ya. 

Tapi macam mana pun, Sis tetap suka Pisang Salai yang original yang biasa jual di Pekan Air Itam tu. Itu kalau dapat, sebelum makan Sis cium-cium dulu, sedap bau salainya, pastu baru makan hahahaha.. sedapnyaa... arghhhh nakkkkk... 

Pisang Salai


P/S: Lama tak ke Air Itam sejak dah bertukar tempat dan berwajah baru... ermmmm

8 comments:

  1. Aroma hangit-hangit manis dia tu yang buka selera nak ngunyah je.

    ReplyDelete
  2. makanan orang dulu-dulu yang kini di komersilkan, bagus kan paling tidak ia tak akan dilupai oleh anak-anak sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, tapi memang lebih sedap yang lama tu dari yang ada ni haaaa

      Delete
  3. boleh la nak try cari online yg pos ke penang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh di cuba, sedap sangat.. sekali makan boleh habis gak sekali ngadap..

      Delete
  4. Replies
    1. Iyooo from Bandung lagi... rasa pun sama rasanya tu..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.