MULAKAN HARI BARU DENGAN SECAWAN KOPI DOORSTEP COFFEE DI RUMAH KORANG!


MULAKAN HARI BARU DENGAN SECAWAN KOPI DOORSTEP COFFEE DI RUMAH KORANG | Selamat pagi Isnin semua. Moga semuanya ceria-ceria selalu dan bahagia di pagi hari Isnin ini. Jangan Monday Blues ya!. Kalau Monday Blues juga, ko pi dapur bancuhlah kopi secawan ya. Macam Sis ni haaa, time menulis ni, kopinya ada depan mata nuuu, terbau-bau kewangiaannya kopi itu. Maklumlah Sis ni kan Coffee Lover so sebelum memulakan kerja mesti nak pekena kopi secawan.

Tapi mesti korang macam pelik dan tertanya kan, kopi apa tu Sis minum? Hehehe..

Yaa Sis ko pun pestime gak try kopi ni haaa. kopi dari DoorStep Coffee Beans House. Ini kopi Sis dapat sewaktu JDT Blogger buat event #WeGetTogether dan DoorStep Coffee ni menjadi salah satu sponsor doorgift buat semua tetamu yang hadir. Terima kasih DoorStep Coffee!!

Dah cuba banyak kali dah, cuma harini baru nak kongsikan ke dalam blog. Cuma pestime try tu agak kekok sikit, ye laa nak kena guna drip bags bagai nak asingkan serbuk kopi tu. Biasa Sis beli dan minum kopi yang dah siap aje dalam uncang, letak, tuang air panas, terus minum, sonang.. tapi yang ni lain, nak minumnya ko kena sabar, ikut step by step kalau nak rasa kenikmatan kopi arabica yang asli tu. 

Mulakan Hari Baru Dengan Secawan Doorstep Coffee Beans House Dirumah Korang!

Cuma Sis tak tau yang Sis dapat ni kopi panggang apa. Yaa DoorStep Coffee Beans House ni dia ada banyak jenis kopi tak silap Sis. Nanti Sis kaji balik then Sis edit bagitau kemudian, cuma Sis nak kongsikan dengan korang kenikmatan minum kopi brew gini.

Sepaket yang Sis dapat di sertakan sekali dengan sepaket Coffee Drip Bags. Drip bags ni untuk korang menapis serbuk kopi tu sewaktu korang menuang air panas ke dalam cawan. Jap meh Sis tunjuk. 

Mulakan Hari Baru Dengan Secawan Doorstep Coffee Beans House Dirumah Korang!

Haaa macam tu haaa. Korang bukak Coffee Drip Bags tu then korang sangkutkan di cawan korang. Jangan risau kalau cawan korang rendah ke, ianya akan memang akan tersangkut di cawan korang. 

Mulakan Hari Baru Dengan Secawan Doorstep Coffee Beans House Dirumah Korang!

Kemudian tu, korang ceduk serbuk kopi dalam sukatan ikut kepekatan korang nak, then masuk ke dalam coffee drip bags tu, jangan ko masuk ke dalam cawan plak, macamtu tarak gunalaaah ko sangkut drip bag tu hahahahaha.. Ye lee mana le tau ko ternyanyukk kang nak letak serbuknya hahahahah...

Mulakan Hari Baru Dengan Secawan Doorstep Coffee Beans House Dirumah Korang!

Dah sudah letak serbuk kopinya, haaa korang bawalah ke tempat air panas Coway korang atau kalau takde, korang masukkanlah air panas ke dalam cawan tadi. Yang ni pun korang jangan nyanyukkk gak, masuk air panas melalui laluan coffee drip bags dia, jangan ko letak plak air panas terus ke dalam cawan, macamtu macam mana lee serbuk kopi tu nak larut hahahaha.. adeiii tu pun nak kena cakap ke haaa...

Susah beno le ko nak faham ek..meh Sis buat step by stepnya..

  1. Buka Coffee Drip Bag dan sangkut ke cawan
  2. Masukkan serbuk kopi ikut sukatan masing-masing ke dalam Coffee Drip Bag
  3. Then masukkan air panas ke dalam Coffee Drip Bags tu
  4. Kacaukan serbuk kopi tu supaya kopinya larut dan kepekatan kopinya mula pekat.

Ada faham? .. tak faham juga, ko beli then cuba sendiri laaaa, aiyooo.. hahahahahha..

Mana nak beli? Korang boleh dapatkannya di SHOPEE atau korang boleh ke Facebook mereka untuk pembelian terus. Atau contact +6019 388 9288. Ianya 100% kopi Arabica ya! .. 


P/S: Selamat berkopi-kopi yaaa... hehehehe..

10 comments:

  1. aku pun minum air kopi Doorstep Coffee Roaster ni pagi ni..hahahah..degil dia ni, kita da gitau da tu perisa apa...mesti da clear conversation wassap 😒

    ReplyDelete
    Replies
    1. Engko mesti banyakkan kopinya tu, tak habis serah kepadaku ookay hahahaha

      Delete
  2. Bukan peminat kopi tapi menarik info ni.mesti peminat kopi xsabar nk cuba rasainya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa minum kopi guna drip bags memang sesuatu yang menarik hehehehe

      Delete
  3. menariknya packagingnya kak, mesti sedap baunya tu.... dana suka bau kopi yang kuat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee Dana, tu pakaging untuk sponosr masa event tu, kalau tak pakaging dia lain..

      Delete
  4. Sedap sis. Buat kopi o panas. Lepastu buat sejuk letak susu kotak, ais n tuang kopi tapis. Fuhhh sedap gilerr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, Sis memang kopiO panas aje Ena.. baru betul melayan aroma kopi dia hahahaha

      Delete
  5. nampak sedap gila kopi ni, tak pernah tahu pun tentang coffee ni, nak cuba nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa sedap sebab 100% kopi arabica asli..boleh cuba laa Atie, beli online di Shopee...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.