AKU LEBIH SUKA GUNA LAPTOP DARI DESKTOP


AKU LEBIH SUKA GUNA LAPTOP DARI DESKTOP | BILA dah biasa guna laptop, sekali duduklah masuk bilik anak dan guna pc desktop dia, makk aiii, kekoknya rasa. Memanglah beso gabakkk monitor dia, tapi view blog Sis dalam monitor tu Sis tak suka beno, entah laa, lebih selesa guna laptop. 

Pastu keyboard dia pun, ketak ketak ketik ketik, ishhh adoii jakun betullah bila dah lama tak guna. Kena pulak keyboard bebudak gaming ni, tulisan font dekat keyboard tu makk aii bikin pening mata, dengan warna-warnanya, uishhh memang tak masuk laaa dalam jiwa warga tua 45tahun ni hahahaha.. 

Pastukan, view blog dalam desktop memang camtu ek? dia tak full macam view dalam laptop ek? Hahaha adoii blur sungguhlaaa .. 

Aku Lebih Suka Guna Laptop Dari Desktop

Dalam pada Maknya ketak katik papan keyboard tu, anak bujang Sis tak habis-habis duk gelakkan. Siap cakap 'Mak, kenapa camtu sekali tekan sebiji-sebiji'... hahahaha ye laa dah butangnya timbul macamtu, susah betullah nak buat kerja... sebab tu aku lebih suka guna laptop dari desktop ni.. 

Kalau tak sebab nak buat kerja malam tu, memang takdenya laa nak menumpang desktop anak, entah apahal laptop Sis haritu, tak boleh buat pdf plak invoice tu, gerammm pulak nengok, pastu bila update, kemain lama dia loading, so malas nak tunggu tumpang desktop anak bujang. 

Aku Lebih Suka Guna Laptop Dari Desktop

Makin hari makin canggih pc desktop sekarang, bebudak sekarang pulak kalau dah kaki gaming, ermmm memang kalau di layan permintaannya, macam-macam aje dia nak add-on, yang Ayahnya layankan ajerr.. katanya 'anak bujang sorang, biorlah'... ermmm.. 

Tapi Sis okay aje, sebab bab pc komputer ni memang dalam course belajar anak bujang tu, Digital Teknologi Maklumat, so kalau bab pc komputer ni haaa ko tanya le apa jerr, bab slow ke, bab sofware ke bab apa je laa isi dalam pc tu, dia boleh settle.. dan dia boleh bukak pasang sendiri semua.. 

Tu yang Sis dan Ayahnya layankan aje laa.. serba sedikit untuk pembelajarannya selain gasak main game.. tapi siaplah, tadah je laa telinga tiap kali Maknya membebel, nak makan kena panggil.. haa memang macam tarzan le sore Maknya.. 

But so far okaylah, takde laa manjang dia duduk dalam bilik terkurung depan komputer tu, time petang sampai malam, turun bawah tengok dan layan Netflix.. kalau Ayahnya balik pun, memasing anak-anak semua memang ada menunggu di hall, takde laa semua buat haluan memasing, Sis paling tak suka.. 

So korang, macam mana? Lebih suka buat kerja dengan laptop atau desktop?.. 


P/S: Alhamdulilah, email adsense sudah masuk ❤

14 comments:

  1. Ammi 2-2 pun ok sbb kat office guna desktop, kat rumah pakai laptop

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu Sis okay je, sekarang je, sejak dah lama guna laptop, nbila ke desktop dah jadi kekok..

      Delete
  2. Wak pakai lt
    Anak2 pun pakai lt belikan sorang sebijik

    ReplyDelete
  3. view tak full tu sebab monitor ko besar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo ye ke, aku siap adjust l00% pun sama gak gitu, terus blur aku hahahaha

      Delete
  4. kak ana lebih selesa dengan laptop sebab tak berapa larat nak duduk lelama hadap desktop Lin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa Kak, Lin lebih selesa guna laptop je laa, desktop tu aduii dah jadi kekok nak guna..

      Delete
  5. Mungkin sebab monitornya besar, kalau full jadi pecah kot. Kita kat office desktop pun suka jer dan lagi puas pandang. Guna laptop pun ok, handphone lagi senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Kakk, Amat pun kata gitu, dah memang viewnya segitu hahaha.. dah sayang ruang tepi tu hahaha..

      Delete
  6. dulu masa guna dekstop sbb xde laptop..bila dah ade laptop..rasa seronok pula..bila desktop jd xreti pulak hahaa..tp mmg suka lg guna laptop..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Shida, laptop papan keyboard rasa selesa sikit, yang desktop alahai timbul-timbul tu, kekok rasa hahaha padahal dulu guna desktop kekekeke

      Delete
  7. Eh terbalik dengan saya. Saya suka guna desktop. Mungkin lebih cepat buat kerja berbanding laptop. Monitor besar puas hati. Luas permandangan. View blog ikut saiz monitor. Hebat dekstop anak sis, level gaming ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fizah Sis tau sebab ada buat kerja design bagai kan, mesti nak desktop kan.. Yee Fizah, dia main game le tu, jadi PC nya gitu..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.