NASI AMBANG DI PAGI SABTU

NASI AMBANG DI PAGI SABTU | HARINI Ahad, jadi semalam laa Sabtunya. Tapi semalam Sis sibuk, banyak hal di dalam dan di luar rumah, so memang semalam tak sempat nak update blog. Ikutkan harini pun sibuk gak, tapi sementara Suami 'menebang pokok', dan Sis pun dah siap masak dan hidang, semua kerja dah settle, kita bukak laa kejap laptop dan update. 

Kebiasaannya kalau hari Sabtu Ahad ni, memang dapur Sis OFFday, memang tak masak okay, kalau masak pun, masak simple aje untuk makan malam.. pun kadang tak habis, geramm aje kann.. Sebabnya pagi dah keluar cari sarapan, kalau dulu boleh Dine-In, memang Sis makan je kat luar, pastu jenjalan pusing Johor. 

Ada masa keluar dari pagi sampai ke petang oii baru balik.. tu dulu waktu keadaan wabak tak seserius sekarang.. sekarang nak masuk Mall pun takut.. nak pi beli makanan pun kena tengok-tengok, agak ramai beratur memang Sis tak masuk lerr membeli.. 

Nasi Ambang Di Pagi Sabtu

Nasi Ambang Di Pagi Sabtu



Nampak menarik dan sedapkan? Yaaa Nasi Ambang di pagi Sabtu semalam. Pepagi semalam Sis dah keluar, Suami tanya nak makan apa, Sis kata entah, tanya Suami nak makan apa, katanya tak tahu hahahaha.. gitu aje laa Laki Bini hahahaha.. 

Tengah pusing-pusing, terus teringat gerai sarapan di CIMB Permas Jaya sana. So kata sepakat, terus aje tuju ke sana mencari sarapan. Alhamdulilah masa Sis sampai tak ramai orang.. takde laa sampai beratur, masih dalam penjarakan SOP.. 

Cuma lupa pulak amik gambar gerainya. Tapi senang aje nak tuju, cari CIMB Permas Jaya, then ada 7-Eleven, haaa ada le gerai dia ni jual bermacam jenis makanan dan lauk-pauk nasi ambang, lontong kering, lontong basah, nasi lemak berlauk, mee goreng, nasi goreng, bihun goreng dan nasi putih berlauk pun ado, banyak gilerrr oii.. 

Dan juga ada kuih-muih.. panas-panas lagi lauk dan nasinya.. Sebungkus harga berapa Sis tak berapa pasti, sebab tak tanya satu-satu.. Yang Sis tau, Sis beli nasi ambang 3 bungkus, lontong kring sebungkus, nasi lemak berlauk sebungkus, kuih 3 paket, semuanya RM39.. murah ke mahal?..

Takpelah, makan jangan berkira.. rezeki si peniaga kan.. So kalau korang nak mencuba silalah... portion dia boleh makan dua orang oii.. beso gilerr, dan penuh nasi dan lauk.. tak lokek dia meniaga.. MOga murah rezeki makcik tu.. 


P/S: Esok Johor cuti Hari Hol.. apa plan korang? Sis? Nak pi mancing hohohoho... 

24 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. Wah! Nasi ambeng mewah dengan lauk. Puas makan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Amie, penuh sebungkus banyak gilerr...

      Delete
  2. Baru dapat makan nasi ambang Jumaat lepas
    Ada orang buat tahlilah dan yasinan di surau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, seronok tu Wak dapat bonjrot kannn..

      Delete
  3. cuti sekolah sekarang ni...tak rasa pn macam cuti esok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe, dah rasa sama je macam hari biasa kan...

      Delete
  4. sedapnya nasi ambeng kak oi....
    lama tak makan, kat selangor ni payah la nak jumpa ... selangor belah dana ni memang takde orang jual... rindu nak balik johor merata orang jual nasi ambeng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Dana, ini kali memang puas habis makan nasi ambang.. boleh makan dua orang ni..

      Delete
    2. Assalam,sapa2 yg Duk blah Selangor ni jemput dtg ke Warung kami di serendah...menu ada Nasi ambeng,lontong Kering,lontong kuah...

      Delete
    3. Waaalaikumsalam, nanti balik Selangor bolehlah saya singgah yaa..

      Delete
  5. Rindu nak makan nasi ambang ni Sis. Suka semua dibungkus jadi satu. Puas hati makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann PC, sekarang nak jumpa agak susah, kena pi kedai makanan berlauk..

      Delete
  6. Ngences..!
    Mana nak cari nasi ambeng ni....Nak buat tiada kerajinan...Selamat bercuti Hari Hol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe Mama buatlah sendiri, mesti lagi mewah nasi ambang Mamacella...

      Delete
  7. sedapnya! last busyra makan nasi ambeng masa zaman u dulu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makk aii lamanyaa oii.. area rumah takde jual ke?..

      Delete
  8. Nasi ambeng lauk daging ke tu kak? Sedapnya nasi ambeng. Dapat makan original dari sana mesti sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah Fizah, lauk rendang daging, banyak portion lauknya, puas makan..

      Delete
  9. Duk Selangor baru tahu nasi ambeng. Jumpa kat Pasar Malam beli jugak la.
    Rupanya banyak portion dia..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang nasi ambang ni kalau makan kenyang, sebab lauknya penuh lengkap semua..

      Delete
  10. Boleh search Warung buluh desa Anggerik serendah

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post