BOSAN AKU TENGOK SQUID GAME TU!


BOSAN AKU TENGOK SQUID GAME TU! | MEMANG ya bosan, cite Squid Game tu memang tak masuk dalam jiwa Sis laa, ke faktor umur ek, tak tau ler kenapa, dah tengok separuh jalan episod 1, alahaii lembabnya laaa jalan cite, duk bercakap aje, apa yang gamenya entah... 

Masa tengok tu, Sis tengok dengan anak bujang Sis, bila Sis dah mula membebel-bebel, anak bujang dah start marah suruh diam hahaha, time tu arghhh malas nak tengok dan layan, terus Sis naik atas main handphone jer.. anak bujang yang layan cite tu, sekejap tu Yana balik kerja Yana sekali layan..

Suami tak tengok lagi, tapi biasa cite episod gini memang Suami tak suka layan, malas nak tunggu katanya, dia suka tengok jenis cite yang sekali habis terus.. Tapi serius ar, orang duk viral kata best ke apa ke cite Squid Game ni, bagi Sis, bosan hahaha.. ehhhh sukahati kita laa, memasing kan punya feeling menonton, ko suka, suka ko, untuk Sis NO.. 

Bagi korang yang nak tengok tapi takde Netflix, so Sis kongsikan di bawah ni Full Episod Squid Game yang Sis copy linknya dari facebook Group ni. Enjoy yaa... 

Bosan Aku Tengok Squid Game Tu!

Squid Game (Korean Series 2021) 

From : Netflix
Genre : Action, Adventure, Childhood, Drama, Mystery, Survival, Thriller, Web Series

Sinopsis : Gi hun decide to become the players of a mysterious survival game that has a whopping 40-million-dollar prize at stake. Gi-hun, played by Lee Jung-jae, seems defeated by life after being fired from his job. 

He decides to join the survival game to win prize money. Sang-woo, played by Park Hae-soo, is Gi-hun’s childhood friend and he also joins the game as he gets in trouble at work despite all the hard work he has done to be where he is at now.

The literal translation of Round Six’s Korean title is ‘Squid Game’ (오징어 게임), which is the street game Gi-hun and Sang-woo played together when they were young. It’s quite a physical game that only ends when there’s a final winner, much like the survival game they play now. 

It’s named as such because players are to draw different geometric shapes on the ground, which, as a whole, look like a squid.
SQUID GAME (2021) HD
Netflix Series | Action, Adventure, Drama
Download link: https://bit.ly/3zlkUOX


Kredit uploader : Cassey & Jollian 


P/S: Apakah Squid Game bermaksud 'Game Sotong'??.. Ekkkk???..

10 comments:

  1. Hahaaha patut la ahkak bosan hehe sbb br tgk eps 1 hehe.. Akak suka tgk cite cintan cintun je eh :p

    ReplyDelete
  2. ngantuk2 tengok, memang tengok part game ajelah. tapi part last tu wajib tengok

    ReplyDelete
  3. Baru tengok episod 2.Setakat ni macam ok jer. Tak tahulah episod seterusnya macam mana 😅.

    ReplyDelete
  4. sama la adik tnya dah tengok belom. Tak apa la. passed la.

    ReplyDelete
  5. Hahaha sebab tak kena dgn jiwa tu. Kalo jenis suka cte psyco, ganas n kejam macam kte mmg suka la. Tp kte tgk rata2 kata tak best mmg jenis suka cte yg soft, cinta dan x ganas hehe..

    ReplyDelete
  6. Waa first jumpa yg review kata tak best ni actually, baguslaa sharing ni, boleh tau cons cite ni pulak heheh. Qeela tak tgk lagi, just dh masuk dlm list to be watch. Biasalaa either suka or tak tu, depends kat cita rasa masing2 laa kan, minat masing2 berbeza gittuu 👌🏻😁

    ReplyDelete
  7. I masih tak tengok lagi sebab malas nak layan lagi. Nak binge-watch this weekend kot.

    ReplyDelete
  8. Sikit je ke episod nya sebab saya tak pernah tengok lagi Squid Game ni.

    ReplyDelete
  9. cerita ni lain sikit dari daripada drama korea biasa Bagj mrk yg suka adengan suspen pasti akan suka jalan ceeitat ini

    ReplyDelete
  10. Hahahaha. Saje buat artikel click bite tau. Cubit karang. Beriya i nak baca apsal bosan. Baru episod 1-2. Nanti cari masa tengok lagi sekali okay? 🤣🤣🤣

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.