WORDLESS WEDNESDAY - RENDANG AYAM KAMPUNG


WORDLESS WEDNESDAY - RENDANG AYAM KAMPUNG | AGAK lama tak membeli ayam kampung, bila ada je dalam group shoppers taman open order, apalagi terus beli tanpa bertanya dulu dengan Suami. Sebab kalau tanya pun, mesti dia kata okay hehehe.. 

Suami memang suka makan ayam kampung, tak kisah laaa masak apa sekalipun, jangan masak sup je, dia tak berapa suka. Biasanya Sis masak semur atau masak rendang. Maka terjadilah Rendang Ayam Kampung. Sampai dua hari duk bedal makan. Keluar masuk peti ais aje kerjanya hahahaha.. suka tengok Suami makan, berselera.. 

Anak-anak pulak yang pandai makan ayam kampung hanya anak bujang aje, yang Yana atau kakaknya memang tak makan, jangan kata makan, lagi di kata dalam group family Sis, 'Kak, leher ayam kampung macam mana?'... nanti kakaknya hantar laa videonya, dah semua dengan Ayahnya sekali gelakkkk.. sabo jelaaaa wahai anakk... 

Korang ada yang suka makan ayam kampung?..




P/S: Alhamdulilah... selamat datang September.. moga bulan-bulan seterusnya membawa sinar kebahagiaan berganda buat kita semua.. 

4 comments:

  1. perghh ayam kampung ni kalau x pandai masak, mau keras kejung ehhehe

    ReplyDelete
  2. Sedapnya rendang ayam kampung. masak dalam pressure cooker. relai terus isi dari tulang haah nikmat! nak makan dengan ketupat lemang bukan raya. Makan dengan nasi himpit pun sodapppppp

    ReplyDelete
  3. Sedapnya rendang ayam kampung...kalau kat rumah ni SA, Mak Pah dan Pak Zain je makan ayam kampung..anak dara tu x disentuhnya..ntah apa ntah species x makan ayam kampung

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.