WORDLESS WEDNESDAY - THAI GREEN CURRY

WORDLESS WEDNESDAY - THAI GREEN CURRY | KORANG ada yang suka masakan ni? Atau ada yang tak pernah cuba? Thai Green Curry atau Kari Hijau Thai ni adalah masakan orang Thailand. Kebiasaannya mereka masak ayam, tapi ada satu hari tu Sis cuba masak guna sotomg ring hahaha.. sebab geram nengok sotong ring kemain beso saiznya. 

Dan sama juga, resepi Thai Green Curry ni, Sis follow resepi dari blog Mat Gebu ni. Rasanya dah dua kali Sis cuba, sekali masak guna ayam, dan ini kali guna sotong pulak. Pun sama sedap kuahnya. Kalau dah siap masak, ko terus hidang dan terus makan, memang piawww gilerr. 

Thai Green Curry


P/S: Meriah rumah bila si Kakaknya balik Johor ni, alhamdulilah .. 

6 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

  1. makan kat kedai pernah le green curry ni..masak sendiri tak pernah lagi

    Sis, nanti follow blog baru ammi ye (yg lama dah kene removed)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Ammi, nanti boleh try buat sendiri, mudah dan sedap sangattt...

      Delete
  2. nak try la pasni.. Resepi mat gebu.. kari biasa je pernah buat selama ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, macam masak kari, tapi beza sikit bahannnya..

      Delete

Post a Comment

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging.

Post a Comment

Previous Post Next Post