TOMYUM GUNG AMPHAWA BOAT NOODLE TAK PERNAH MENGECEWAKAN


TOMYUM GUNG AMPHAWA BOAT NOODLE TAK PERNAH MENGECEWAKAN | AKHIRNYA dapat jugalah hilangkan keinginan nak menghirup Tomyum Gung dari Amphawa Boat Noodle. Itupun setelah ternampak promosi mereka sempena Hari Merdeka tu. 

Bagi mereka yang pernah makan di Amphawa Boat Noodle ni, korang tau laa kelainan rasa Tomyum Gung mereka yang seolah ada santan atau susu dalamnya. Rasanya memang style Thai macamtu kot masaknya. Untuk Sis sendiri kalau masak di rumah jarang juga letak santan, tapi pernah laa juga cuba masak tomyum santan begini, cuma agak lain le kalau masak sendiri tu kan..

Untuk tahun ni, Amphawa Boat Noodle menyediakan tiga (3) set menu untuk promo Amphawa Merdeka Set mereka. 

Set A  - RM29.90 (2/3pax)
Set B - Ram39.90 (4/5pax)
Set C - Ram49.90 (6/7pax)

Tomyum Gung Amphawa Boat Noodle Tak Pernah Mengecewakan

Dan Sis order dan pilih Set C. Biar puas makan dan berbaloi makannya, sebab harganya pun not bad okay. Puaslah makan kalau amik portion besar terus. Tak payah nak berebut-rebut. 

Menu tersedia dalam setiap set, bergantung kepada berapa pax yang korang amik. Untuk Set C macam Sis ni, dalam setiap set ada ; 

Main Dishes
Tomyum Gung Soup
Fried Onion Egg 
Veggie Tempura
Rice 

Yaa kalau ramai makan, portionnya banyaklah di berikan. 

Tomyum Gung Amphawa Boat Noodle Tak Pernah Mengecewakan

Tomyum Gung Amphawa Boat Noodle Tak Pernah Mengecewakan

Untuk dua menu di atas, adalah Main Dish yang mereka berikan. Cukup puas makan untuk Sis satu family tu. Kira banyaklah portion dia dalam sebekas tu, nampak aje sikit. 

Thai Green Curry Chicken
Thai Basil Minced

Tomyum Gung Amphawa Boat Noodle Tak Pernah Mengecewakan

Tomyum Gung Amphawa Boat Noodle Tak Pernah Mengecewakan

Tomyum Gung Amphawa Boat Noodle Tak Pernah Mengecewakan

Dan untuk tiga menu di atas adalah side dish yang tersedia dalam satu set. Tomyum Gung tu ada dua bekas kalau korang pilih Set C. Memang cukup berbaloi, isinya pun banyak dan semestinya rasa Tomyum Gung Amphawa Boat Noodle tak pernah mengecewakan Sis. 

Tomyum Gung
Tempura Vegetable
Fried Onin Egg

Tomyum Gung Amphawa Boat Noodle Tak Pernah Mengecewakan

Masa korang order Amphawa Merdeka Set ni, korang boleh boleh juga order menu-menu lain atau minuman mereka yang korang nak add-on, sebab Amphawa Boat Noodle memang amik tempahan melalui online.

Korang boleh Order sekarang sehingga 30/9/2021
Dan jangan lupa masukkan CODE di bawah ini untuk dapatkan diskaun RM5 :

Promo Code : SISLIN
Promo Code Limit : 999

Hanya untuk pembelian Walk-In & Amphawa Delivery sahaja. 
Delivery order : 

Setiap hari 12pm - 7.30pm
Website : www.amphawa.com 
Contact : 01126580546

Alamat : 
69, Jalan Sutera Tanjung 8/2, 
Taman Sutera Utama, 
81300 Skudai, Johor, Malaysia



P/S: Masa duduk Bukit Indah, selalu lepak di Amphawa Taman Sutera ni, lepas dah berpindah, selalu pergi di Bandar tu jer.. menu, rasa tetap sama walau makan di mana.. 

6 comments:

  1. menggodanya semua menu tu kak... yang tomyam tu bukan main penuh lauk nya

    ReplyDelete
  2. Nampak menarik semua menu.. dah cukup 2 dose boleh la dine in.. Baru layan abis bila mkn tomyum panas2..

    ReplyDelete
  3. Akak harga dia tak masuk akal. Okay nanti dah boleh merentas saya nak ke tempat akak. Jangan mai KL k. Saya datang sana. Kahkahkah. Murah betul set makanan ni. Sedap pula tu. Jilat skrin dibuatnya.

    ReplyDelete
  4. Thai Green Curry dengan Tomyum Gung dia nampak macam masak lemak dan gulai. Jangan pandang pada rupa, kena rasa dulu kan baru tahu sedap ke tidak. Banyak juga menu dalam one set ni.

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap sangat semua menu hidangan dia. Terliur pulak kita. Boleh la nak try nanti hee pernah pergi Krabi tapi tak sempat nak food hunting macam2. Boleh beli kat Malaysia je hehe

    ReplyDelete
  6. Look so sedaap. Waah andai tak pandemi, saya sudah pasti berangkat ke Skudai untuk icip ini Tom Yam.. ya ampun saya sangat suka Tomyam.. sangat kangen makannya.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.