PAGEVIEWS BLOG AKU DAH MASUK 14 JUTA!


PAGEVIEWS BLOG AKU DAH MASUK 14 JUTA! | ALHAMDULILAH posting pagi ni sekadar meraikan kegembiraan buat blog sendiri. Pagi tadi, buat sarapan Maggi Goreng, leka uruskan Suami pergi kerja, then kemas dapur, masuk baju dalam mesin semua, barulah sempat duduk 'bukak opis' dan jenguk blog. 

Kira agak lewat juga Sis bukak laptop pagi ni. Then bila bukak dan refresh blog, ehhhh tau-tau dah 14 juta pageviews blog Sis, alhamdulilah.. tak sangka plak secepat ini. Apa-apa pun tahniah buat diri sendiri yang gigih update dan berkongsi segala macam cerita 'rojak' dalam blog Aku Sis Lin ni haa..

Kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya, ye dakkk.. so ini semua berkat usaha kerja keras diri sendiri dan seterusnya atas dorongan, support dan kerjasama semua followers, readers dan juga kawan-kawan yang sentiasa sama-sama beri semangat untuk terus Sis update blog. 

Pageviews Blog Aku Dah Masuk 14 Juta!
Pageview blog jam 8.34am

Tapi tak semua hari Sis ni rajin nak update, ada masa sampai dua hari gak tak berupdate, sebab ikut masa kelapangan. Ada masa memang akan update sehari sampai dua tiga kali, ada harinya sampai empat lima kali pun ado hahahaha.. tapi kalau dah sibuk... dua hari senyap je laa blog Sis.. 

Tapi kalau dah memang blog kita ada pembacanya tersendiri ataupun blog kita ada bahan yang di cari, insyaAllah, akan lekat aje laa pageviews tu hari-hari.. 

Ikutkan Sis takde target untuk berapa views setiap hari, tapi alhamdulilah laaa, now pageviews setiap hari nampak maintain aje seperti biasa. Kadang ada gak masa dia turun, salah satu sebabnya, hanya satu atau dua je Sis update.. tapi kalau Sis update sampai tiga atau empat kali posting, perghhh pageviews dia naikk.. seronok tengok. 

Pageviews Blog Aku Dah Masuk 14 Juta!
Pageviews blog pada 1/9/2021, Jam 7.59am

Dan bila dah dapat pageviews setiap bulan maintain jerr, maka adsense pun naik laaa juga, alhamdulilah.. sekurangnya selang dua bulan dapatlah cash-out duitnya.. berkat kerja keras untuk dapatkan yang terbaik untuk blog sendiri. 

Sis takde kejar target apa pun, just update setiap hari apa yang Sis suka, Sis kongsikan apa yang rasa 'perlu', dan Sis jadikan blog Sis sebagai bahan info yang bermanfaat buat semua dan kongsikan apa yang Sis tau. Tu jerr... 

Blog Sis ni niche dia 'lifestyle', so memang ceritanya rojakk semua.. lebih kepada 'personal blog' so memang Sis tulis dan update, ikut sukahati Sis. Sebab tu untuk diri sendiri agak terkejut bila pageviews blog dah masuk  14 juta, lain laa kalau blog Sis ni kongsi semua resepi atau masakan macam blog Mat Gebu tu, haaa tu memang cepat gilerr naik, sebab semua orang akan google cari resepi dan masakan atau makanan kan.. Seronokkan macamtu.. 

Apa-apa pun, terima kasih buat semua pembaca blog Aku Sis Lin, lebih-lebih lagi yang selalu datang tinggalkan komen dan blogwalking, korang memang hebat... maaflah kadang memang Sis baca, tapi tak tinggalkan jejak, sebab baca melalui handphone jer.. terima kasih sekali lagi..

Moga apa yang Sis kongsikan menjadi manfaat buat korang semua.. 
Thank You ❤


P/S: Terima kasih juga buat Suami yang memahami dan beri 'izin' untuk Sis menulis di sini.. 

31 comments:

  1. Pergh...mcm mana la nak cecah 20k sehari tu Sis Lin...SA takat 5K je sehari....bestnyaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe rajin-rajinlah update SA, nanti naiklah PV tu haaaa

      Delete
  2. Tahniah!!!

    Semoga lebih tinggi pv sehari tu nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makaseh Kak Seri.. PV Kak Seri lagi hebat mencanakkkk

      Delete
  3. Replies
    1. Alhamdulilah, masih banyak nak belajar ni..

      Delete
  4. Replies
    1. Terima kasih Rabiatul...keep sharing okay...

      Delete
  5. yeay! tumpang seronok kita datang bagi view jugakkan? hehe! tahniah sisLin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, alhamdulilah makaseh Cha selalu datang memabaca,,

      Delete
  6. Alhamdulillah tahniah sis. memang terbaiklah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Tiara, you too, keep writing and sharing okkay..

      Delete
  7. Ok Sis. This is such a great achievement. Nanti Rawlins nak belajar gak cara untuk menjadi powerful cam nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh Rawlins, apa-apa tanya je laa, mana boleh Sis bantu, Sis bantu.. keep writing and sharing...

      Delete
  8. fu yohhh bukan kaleng2 pencapaiannya.. mmg terbaik sis lin .. moga terus.menulis ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa jer tu Ayu, masih banyak lagi nak study ni..

      Delete
  9. alhamdulillah, tahiniah. teruskan menulis dan post tentang article yang menarik okayy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, terima kasih atas sokongannya...

      Delete
  10. Alhamdulillah. Luar biasa prestasinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukurlah, sekadar berkongsi untuk memberi manfaat kepada semua..

      Delete
  11. Tahniah Sis Lin! Proud of you. Betul, boleh cash out 2 bulan sekali pun ok dah. Marsha masih tengah upgrade blog. Moga boleh follow sis lin juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, sekarang menulis target pada adsense je laa.. just tulis dan tulis tanpa jemu hahaha.. moga Marsha juga berjaya nanti..

      Delete
  12. Seronok betul tengok pv sis lin.kita rasa macam ikan bilis kat sini..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan begitu, teruskan usaha dan keep writing and sharing okay..

      Delete
  13. Tahniah akak! Terinspirasi saya nak menulis dengan lebih rajin lg. 14 juta yang membanggakan. ❤️

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makaseh juga buat Ruby yang banyak membantu dan beri tips pada akak..

      Delete
  14. Tahniahhhh! Tahniahh! Terinsiprasi gue membacanyaaaa... Tapi tetap tak berhapdet tiga empat entri sehari .. Rasa nak cuba.. tak sure berapa kali je dapat buat gitu....

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.