BIAR TAKDE KAREN JANGAN TAKDE AIR Oiii !!

BIAR TAKDE KAREN JANGAN TAKDE AIR Oiii !! | Iyerr Sis ko lebih rela takde karen dari takde air. Takde karen paling tak pun panas dan segala gadjet ko tak boleh cas dan wifi ko tak boleh bukak, tapi kalau ko takde air, nak masak, nak cuci mencuci, nak solat, nak mandi, nak buang 'hajat' kecik dan besar, semuanya susah dik nunnn.. Sebab tu Sis ko lebih rela takde karen dari takde air. 

Begitulah kejadiannya harini, area rumah Sis harini dah di beri notis awal, Khamis 21/2 bekalan elektrik akan terputus dari jam 10am hingga ke jam 8pm. Okay noted. Tapi Sis ko lupa, dah jam 10.30am karen masih ada, okay, wat relax je la on kan laptop, sekali tup-tup, kiok karen hahahaha. walalalala ingatkan tak jadi ke, rupanya menjadi pulak notis tu 😆 .

Mulalah macam cacing kepanasan, tetiberr badan panas semacam, ececece dah biasa berkipas berekon, gini le jadinyakan hahaha mengader-ngader sangat kannn hahahaha..

Time tu le ko datang rajin nak masak laa konon, eh lupa karen tak ada, macam mana nak masak nasi hahahaha itu jam juga perut lapar, arghh memacam laaa datangnya...

Bagitau anak, 'Mak nak keluarlah kejap lagi, karen takde ni, ingat nak marathon pi tengok wayang, sejuk sikit kan'...sekali arghhhh lupa jamban belum cuci, harini Suami balik ada naya kang bebel sebakul hahahaha. Pi le terbongkok-bongkok mencangkung bagai mencuci, dah alang-alang basah,  terus sekali mandi. 

Lepas mandi, sambung kemas rumah sikit, dah siap kerja semua, mencurah-curah peluh, kalau tadah boleh buat teh ais tarik hahahahaha duduklah sekejap depan pintu rumah amik angin, dah macam menunggu poslaju gitu hahahaha

Anak call, tanya Mak kat mana, dia ingat Maknya betul nak keluar, tapi sebab kerja tak siap, dan lupa plak kereta park dalam, macam mana nak bukak pagar oii, kan takde karen huhuhu.

Terus anak tanya, 'Mak dah makan?' ..dengan nada sedih menjawab 'Lapar, belum makan'
Anak kata, 'okay kejap lagi balik, Adik belikan makan'...'Mak nak kepcilah' tiber demand! hahahaha
Terus dalam telefon, anak krikk krikk krikkk

Tau-tau dah sampai uma dibelinya nasi kerabu hahahaha..

Alhamdulilah, makan aje le orang dah beli, kang banyak cakap, kena marah plak 💣 .
Makaseh anak Mak..


Nasi Kerabu Kuning Ayam Bakar

Sedap sungguh nasi kerabunya. Anak beli di tapak jualan U-Sentral Masai sini. Lupa nak tanya berapa rm hehehe..

Untung juga takde karen kan, dapat makan nasi kerabu sedap hahahaha kalau tak, memang niatnya nak masak sup ikan merah, sotong sayang dalam tin dan juga kacang goreng hehehehe 

Dah ada karen ke belum? 

Ni dah update ni, karen dah ada le ni. Satu hari tak ngadap blog kat laptop. Bukak pakai handphone tak puas!. Dan ini je la satu entri untuk harini. Tapi alhamdulilah trafik maintain lagi pageviews untuk harini punya..makaseh korang yang sudi datang singgah baca blog Sis. 

Ramai rupanya baca pasal entri Percutian Avani Sepang Goldcoast Resort tu, okay nanti free Sis sambung part-2 pulak ya .

Hunjung minggu ni adalah hari dating, kalau blog takde update, maknanya Sis ko bizi layan Suami  hahahahaha 💖

OkBai, jumpa lagi..
Jangan lupa ini malam, baca surah Al-Kahfi ya. 






P/S: Korang suka karen ke suka air? Hahahaha tapi kalau takde karen sehari, mengelupur gak oiii panass hahahaha ..


BIAR TAKDE KAREN JANGAN TAKDE AIR Oiii !! BIAR TAKDE KAREN JANGAN TAKDE AIR Oiii !! Reviewed by Sis Lin on Thursday, February 21, 2019 Rating: 5

10 comments:

  1. Suka main air, tapi takde air nyaya huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakah kannn takde air susah wooo @Haryani hehehe

      Delete
  2. sha rela takda air hahaha takdan karen peh mandi peluh la haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha terbalik pulak dengan Sis @Syafyqah hehehehe

      Delete
  3. Ewwwwww buat teh tarik katanyaaaa peluh mencurah2 tu 😂😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha next time boleh rasa okay @Sunah hehehehe

      Delete
  4. Hahaha dah camne adik masuk, gate tak boleh buka? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku kan dah ada gate kecik, yang sebelah gate besor tu dah pecah, Abang aku buat gate kecik @Retna hehehe

      Delete
  5. Setuju...biar takde karen jangan takde air...air tu lagi penting...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn @Suria, takde air satu keje pun tak boleh selesai huhuhu

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.
The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.