AKU RINDU SABAH BAH !

AKU RINDU SABAH BAH ! | Selama 5 hari 4 malam di negeri Sabah, bertemu dan ketemu teman juga kawan baru, kami bergurau, bergelak, makan, tidur dan juga berkongsi cerita sesama, ianya satu pengalaman yang sangat indah dan Sis ko masih lagi tak boleh nak move on bila nengok phone penuh dengan gambar dan video kami semua.

Tak kiralah siapa pun mereka, datang dari mana, tua ataupun muda, tapi nilai pertemuan dan menjadi kawan itu, sangat bernilai buat Sis. Mula-mula memang agak kekok, janggal, ada yang macam 'bisu' juga pun ada, tapi lama-lama bila 'enjin' sudah panas, jangan kata bisu, terus seisi 'membawang' pun ada kakakakah!

Nak masuk dalam kelompok baru ni, diri kita ni kena keluar dari kepompong, jangan takut jangan sombong dan jangan malu nak bertanya, kadang kita fikir dia sombong, tapi bila kita mulakan dulu, oo ternyata, sama naik juga kepohnya dengan kita hahaha. Sapo le tu ๐Ÿ˜… .

Dan alhamdulilah, sepanjang 5 hari 4 malam Sis bersama lebih dari 20 orang blogger, influencer, media, dan juga mereka yang dari Tourism Malaysa dan Sabah, kami semua bekerjasama dan mereka semua sangat sporting! Tak tau Sis nak cakap macam mana, tapi mereka memang semuanya happening! Sebab itu sampai ke harini Sis ko tak boleh move on, masih terdengar-dengar gelak tawa suara mereka bersama.

Meh layan beberapa memori gambar bersama mereka yang akan menjadi kenang-kenangan buat Sis di Sabah.
Aku Rindu Sabah Bah!!

Di Sepilok Sunbear bersama Geng gila-gila

Di atas rooftop hotel berselahan dengan San Da Gen Kopitiam. 

Mereka yang sangat sporting! 

Di Pasar Tamu Sandakan. 

Suka nengok gambar ni, cuma Sis takde sebab Sis yang amik gambarnya hahahaha. 

Kami di Sandakan Food Festival. Memasing gile cendol Durian hahaha

River Cruise..kami mencari buaya hahahaha

Terima kasih buat semuanya. 
Tu sebahagian aje Sis ko share dulu ya, masih tengah mencari idea ni haaa..hehehehe. Tunggu update Sis seterusnya. Terlalu banyak benda nak dikongsikan buat korang. Jangan korang muntah hijo je baca dan nengok gambar sudah hahahaha.

Sis cuba update yang semampunya dan kongsikan info dan apa sahaja yang boleh buat rujukan korang. Dan satu aje Sis ko nak cakap 'Sabah SELAMAT'....Yerr selamat, janganlah korang kalau kata ada yang nak ke Sabah, atau sebut aje Lahad Datu ke, Tawau ke, atau apa je, korang kata 'Selamat ke?', alhamdulilah, kami semuanya selamat, semuanya dipermudahkan, malah masih banyak lagi tempat menarik yang nak kena pergi ni.

Percayalah, Sabah Selamat.

5 hari 4 malam tu bagi Sis, memang tak cukup nak jelajah Sabah..insyaAllah ada rezeki Sis datang lagi. Datang nak makan seafood! Yaa makanan sana memang sedap oii!!..Patut kata kalau ke negara Borneo ni puasa makan, rupanya memang benar.

Okaylah, cukup dulu Sis update ni, nanti Sis sambung lagi, masih nak mebelek gambar dan menulis semua details untuk korang semua. Tunggu ya..


P/S: Sunah!! Jom masak asam pedas ayam...

20 comments:

  1. sy belum pernah jejak kaki ke Sabah lagi...kene kumpul duit lebih sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah ada rezeki mai Sabah @Sheila, sana banyak tempat boleh jalan dan makan yang sedap-sedap...

      Delete
  2. tengok gambar pun dah tau best..sambung story cepat sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerrr, semua tempat makan sedap, semua tempat yang di lawati pun best @Juju, nanti Sis kongsikan..

      Delete
  3. bestnyaaa. tak rindu saya ka. hahahahah

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Kekekeke mai datang Johor yaa @Mercikkk ..

      Delete
  5. bestnya kak, jalan2 makan2... dana tak pernah sampai lagi sabah, sarawak pernah la sampai sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama laaa Sis @Norhidana, pesrime sampai Sabah ni, sana memang sangat best!!

      Delete
  6. da kenyang makan asam pedas ayam ni..hahhahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sila makan habiskan yaaa @Sunah ..

      Delete
  7. Macam menarik jer sis explore kali ni...cepat update nak tau apa yang best lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa kali ni sangat adventure @Suria, masuk dan keluar hutan, juga redah Sungai lagi..perghhhh memang sangat mengujakan..

      Delete
  8. seronoknya..mesti banyak lagi tempat menarik kat sana..hah..cepat cerita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok..walaupun padat jadual tapi njoy sangat @Rohaida..nanti Sis kongsi ya...

      Delete
  9. Bestnya menyabah.
    Menyerawaklah sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha menyerawak insyaAllah tahun depan @Wak hahaha

      Delete
  10. Daku pun rindu sabah bahhhhh. Tak leh move on lagi niii =)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.