WORDLESS WEDNESDAY - KERABU RUMPAI LAUT

WORDLESS WEDNESDAY - KERABU RUMPAI LAUT | Korang pernah makan dan pernah rasa? Sis pestime makan dan merasa kerabu rumpai laut ni. Sebelum ni hanya nengok aje di website dan kengkawan yang di Sabah Sarawak yang share, dan tak sangka pulak dapat merasa keenakkannya.

Mulanya macam..ermm apalah rasanya, sekali dah makan, uiii sedap, rasa dia kenyal-kenyal macam sotong, dan di tambah sedap lagi bila dah campur sekali dengan perahan limau dan juga buah mangga  muda tu, memanglah sedap!!

Beli mana? Di Pasar Tamu Sandakan.





P/S: Ingat nak beli juga rumpai laut kering, tapi fikir, takut tak termakan nanti kalau balik Johor..

8 comments:

  1. SA pernah makan dan sememangnya sedap..eh eh..berkenan plak tengok ikan bilis sebelah tu...nampak sedap dan besar2 la sis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr @Suria, sedap, kenyal-kenyal macam makan sotomg...
      Tau takpe, ikan bilis tu mengancam juga tapi sebab dah beli yang kering, tu tak beli yang basah dah di masak...

      Delete
  2. ini macam bukan wordless wednesday ni....tambah sikit lagi ayat sebelum penutup, da jadi entri..hahahahha!

    gembira betul jadi food guide hari tu...amazingly tak beli apa2 pun, sebab tengok korang membeli macam2 pun da hepi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakah, biasa leee seketul Sis Lin kalau mula menaip, semua nak di panjangkan @Sunah hahahaha...
      Next...jom Sarawak yaa hehehehe

      Delete
  3. Sedapnya nampak, kena try juga la kalau berpeluang ke sana bila2 nanti inshaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr memang sedap, bukan nampak je @Haulia, nanti kalau ke Sabah, boleh cuba kerabu rumpai laut ni yaa..

      Delete
  4. menariknya kak, tp dana tak pernah rasa camne lah kerabu rumpai laut tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada rezeki nanti, mesti dapat rasanya @Norhidana ..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.