BAGI AKU MASA UNTUK BEREHAT SEKEJAP DARI MENULIS

BAGI AKU MASA UNTUK BEREHAT SEKEJAP DARI MENULIS | Yaaa bagi Sis masa sekejap untuk rehatkan diri dari menulis, sekejap aje..  dari awal September hinggalah post ini keluar, seorang Sis Lin terlalu stress dalam menulis dan menghadap blog. Bukan memaksa diri, tapi atas tuntutan kerja. Bukan merungut tapi mengeluh pada diri sendiri. Rasa nak tampar je muka sendiri dan berkata 'Padan Muka Kau'!'.

Tapi bila kau dah minat akan menulis dan perkongsian di blog, penat ke, stress ke, atau apa pun, tetap enjoy menulis, sampai tak sabar nak tulis dan kongsi, selagi tak siap, selagi tu tak puashati, kan kan..Cuma alhamdulilah, dalam masa buat schedule semua post, masa tu dapat juga di uruskan, tidaklah sampai takde masa untuk makan, urus rumah dan juga diri sendiri. Cuma masa tu padat! Sampai tak dapat nak layan Horror Movie di Netflix hahahaha...

Makanya, inilah masa untuk Sis merehatkan diri dari menulis dan enjoy the holiday 'Me Time'. InsyaAllah akan kembali dalam beberapa hari lagi. Dan maaf takde post schedule sepanjang Sis berehat. Harap-harap masih lagi ada yang sudi singgah dan baca blog Sis. Maceh!


Nak kemana tu Sis? Hohohoho...

Nanti korang tengok aje laa di IGs @sis_lin_ ya..my personal IG hehehehe. Tak semua Sis sesuka add masuk dalam tu. Yang real friends aje. Tu pun nak kemaskini lagi IG tu, ada yang dah tak active dan belek-belek pun, eh siapa dia ni ek? Hahahaha...

Zaman sekarang hati-hati korang! Jangan add sesuka hati..Tak semua orang suka melihat kegembiraan kita. Ramai 'pengacau' di luar sana. So alert!

Termasuk..... haaa Kau tu yang membaca ni, tengah skodeng Aku ke? Siap follow by email ek hahahaha. Tak payah le nak add IG personal Aku ek, bukan Aku je ko nak add dan skodeng, dengan semua kawan-kawan Aku pun ko nak add ek, Kau nak apa sebenarnya! Ada masaalah otak ke?

Jangan ingat Aku diam, Aku okay, tapi Aku perhati je Kau, kalau dah perangai suka ganggu hak orang lain, memang jenis hati batu hitam le Kau tu sampai ke sudah! Aku takkan maafkan Kau sampai Aku mati sekalipun! Fikir-fikirkanlah ..

Okay..selamat tinggal..
Doakan Sis sepanjang bermusafir ya..
Jumpa lagi nanti..


P/S: Some of your best ideas come when you're on vacation - Bismillah ..

26 comments:

  1. take care sis, enjoy your vacation!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa makaseh @Sunah...alhamdulilah dah sampai Malaysia dah ..

      Delete
  2. Replies
    1. Betul, tiba masanya berehat, alhamdulilah @Azhafizah ..

      Delete
  3. Kali ni enjoy puas2 & lupakan si hati hitam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kami enjoy Kak @Seri..lupa semuanyaaa..makaseh Kak..

      Delete
  4. Jaga diri..jaga kesihatan.Selamat beristirehat dan nanti kembali berkongsi dengan semangat yang lebih wow..aamiin.

    ReplyDelete
  5. berehat lah SL jangan lama2 nau bersawang blog nanti hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe ni dah sampai Malaysia dah semalam @AJ, insyaAllah akan slow-slow kongsikan di sini ya..

      Delete
  6. Have fun! Enjoy! Sapa lah si hati hitam busuk tuh!
    Saya pun tak follow sis sampai ke email...bahahhaahha~
    Moga berubah si hati hitam....putih putihkanlah hatimuuu~ Heheeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa @Nona, hati hitam yang tak pernah senang melihat kegembiraan orang lain, dia pun dengki sama juga...
      Sabar aje yang penting sekarang and enjoy ur life..

      Delete
  7. baiklah...sesekali break takpe sis... new come dapat idea lagi banyak untuk menulis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaa @Rohaida, kasi refresh diri kan..alhamdulilah ..

      Delete
  8. selamat berholiday..semoga kembali dengan semangat yang baru. Spesis parasit memang wujud...nak abai tak boleh...nak layan pon menyusahkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, makaseh @Sheila..
      Iyerr layankan aje, tapi jangan sampai di luar batas kesabaran Sis, kalau nak terima padahnya gitu..hehehehe

      Delete
  9. selamat merehatkan diri kak, ayat last tu mmg nampak marah bebeno...
    moga si pengacau tu baca dan paham lah yek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makaseh @Norhidana, siapa pun akan jadi marah Dana, tapi kita layankan aje...selagi boleh sabar..

      Delete
  10. take care sis.. enjoy ur holiday...

    ReplyDelete
  11. betul sis.. zaman sekarang tak semua org suka tgk kegembiraan kita.. tambah dalam dunia tanpa sempadan sekarang ni (internet)... lagi la tak boleh nak bendung apa yang haters kita rasa.. jadi kena la alert dan hati2 selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa betul tu, kita tak kacau hidup orang, tapi orang kacau hidup kita, so siapa aje yang tak hilang sabarkan...tapi kita Allah sayang, sabar selagi mampu, bila tahap sabar dah hilang, tau laaa apa nak buatnya..kita perhati ajekan dulu..

      Delete
  12. ni sape yang nak skodengn sape ni hahaha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.