MAKAN-MAKAN DI SANDAKAN - RESTORAN DOVIST

MAKAN-MAKAN DI SANDAKAN, SABAH - RESTORAN DOVIST | Makan-makannnn, makan di mana?...Makan di Sandakan..hehehe itulah ayat dan bibit lagu IGs story Sis ko tiap kali berhenti makan di Sandakan hahahaha. Geng-geng yang lain melayankan aje.

Bab makan memang Sis ko suka, arghhh lupakan dietmu seketika, kita enjoy the makanan dan happy tummy aje. Esok-esok kan boleh diet hahahaha. Senang cakap, selagi ada di Sandakan, korang jangan diet, rugi wooo, takkan nengok aje kan hehehe.

Cakap makan di Sandakan ni, apa yang best ek nak makan di sini, kadang tertanya juga. Rata-rata kata makan seafoodlah yang best dan murah, tapi...apakah benar ada seafood? atau sekadar nama aje restoran seafood, tapi takde seafood?

Yaaa ayuh kita lihat!

Restoran pertama pada hari pertama yang kami di bawa makan sebelum check-in di Tabin Wildlife Resort ialah Restoran Dovist yang terletak di Lorong Fajar 4, 91100 Lahad Datu, Sabah, Malaysia. Kalau dari airport hanya amik masa tak sampai pun 20 minit untuk ke restoran ni. Masing-masing perut memang dah lapar, makanya sempatkan aje telan ayaq liur buat masa itu hehehe.

[Baca juga] : https://www.sislin76.com/2019/09/menginap-di-dalam-hutan-tabin-wildlife.html

Dalam kepala dah terbayang macam-macam menu dah, tertanya-tanya apalah yang akan di hidangkan ek hehehe. Dan ternyata bukan seafood, hanya menu makan tengah hari yang biasa di sajikan di restoran makan. Tak kisahlah janji sedap!

kalau dah lapar, ko hidang daging gajah pun Sis ko telan hahahahaha 😆

Uncle Hong in action. Camera eat first.
Ni menunya namanya 4 Seasons Beans. Sebab ada 4 jenis kekacang dalamnya. 
Ini pula namanya Sweet Sour Fish Filled. Eh yang ni sedap!
Menu yang ni tak payah cakap laaa, korang kenal kan, Chicken Lemon. 
Bubur Jagung yang sedap, sebab di hidangkan panas-panas. Sis ko bedal 2 mangkuk hehehehe
I Lioke! Sana sini makan ada betik..Sandakan kaya dengan buah betik!


Restoran ini dibuka setiap hari antara jam 6am - 11pm. Dan set yang kitaorang makan tu harganya hanya RM 26.50 seorang sahaja.

Berbaloi tak? Yerr berbaloi sebab sedap! Orang Sandakan sudah cubakah?..

NO Pork NO Lard .

Dovist Restaurant 

Alamat : 
MDLD 3811, Lot73
Fajar Centre, Lahad Datu,  Sabah

Kalau korang nak lihat lebih banyak gambar dan aktiviti kami semua sepanjang pengembaraan kami di Sabah, korang bolehlah klik hashtag di IG dan FB seperti #TourismMalaysia, #MalaysiaTrulyAsia, #cuticutimalaysia, #vm2020, #CutiCutiMalaysia, #VM2020 #GoSabahExperienceMore #SabahOkBah #SyiokOSabah #MalaysianHospitality and #MasWingsMates ya.

Dan kami juga nak mengucapkan terima kasih, kerana pengembaraan media ini dianjurkan dengan kerjasama Malaysia Airlines, MASwings, Sabah Tourism Board, Sandakan Tourist Association, Myne Resort Kinabatangan dan Tabin Wildlife Resort.


P/S: Nanti nak cuba resepi 4 seasons beans tu. Ada kacang bendi, buncis, panjang dan juga botol. Nice kan?

12 comments:

  1. Ehh makan macam monster dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ye ye makan selagi boleh makan @AZ ...

      Delete
  2. sedap sedap semua kat sini! i loike!

    ReplyDelete
  3. aaaaaaaaa my favourite bubur jagung. lama tak makan bubur jagung. huhuhuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya! Bubur jagung makan panas-panas, sedapkannn @Chris ..

      Delete
  4. Giler berbaloi...memang nampak sedap semuanya..eh uncle Hong ada..aunty nyer manaaaaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, harga pun tak mahal kann @Suria.. Uncle Hong dengan anaknya aje, Auntie Lily gi Hong Kong...

      Delete
  5. murah kak harga tuh, banyak lak tu makanan laut nya... musti fresh kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, murah sangat, menunya pun sedap @Norhidana ..

      Delete
  6. Replies
    1. Tu baru satu, nanti ada lagi restoran lainnyaa pulak @Hernee hehehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.