CUTI-CUTI UMUM TAHUN 2020

CUTI-CUTI UMUM TAHUN 2020 | Hehehe baru masuk bulan sembilan dah sibuk nak nengok cuti tahun 2020, kekeke. Bukan apa, senang nak plan percutian untuk tahun depan, maklumlah Air Asia ni asyiklah hantar email promosi Big Deal dia je, tak ke kecurr je baca kan hahaha.

Tapi kalau belek dan nengok cuti umum tahun depan, woww bulan Ramadhan tahun depan bulan April ek, Syawal bulan Mei, awalnya laaa, rasa macam baru je habis puasa, ermmm masa semakin pantas mengejar kan.

Yang belum ganti puasa tu, elok ganti dari sekarang, sebelum terlupa. Alhamdulilah, Sis dah selesai ganti puasa. Ni tengah duk skodeng-skodeng jadul nak bercuti tahun depan 'me time' dan 'family holiday'. Dah ada dah datenya, dan Suami pun kata okay, so kita tunggu masa nak membooking hotel dan segala persiapan aje.

Rancang awal senang, dapat harga murah pun yer, baik tiket kapal terbang, mahupun hotel. Lagi kalau nak pergi time cuti sekolah, last minit booking, kompomlah harga mencanak naik. Kadang nak booking hotel pun semua full, kena booking yang jejauh sikit, kan susah tu.

[Senarai penuh cuti Malaysia Tahun 2020] : https://semakanonline.com/kalendar-2020/

Jangan kata hakak tak payung ar ...


So korang, dah bolehlah start menabung yer, kumpul sikit-sikit, lama-lama penuh gak tabung tu kan. Sis pun walau Suami yang sponsor sepenuhnya untuk holiday 'me time', tapi kena jugalah kumpul menabung untuk sendiri, kang nak soping beli itu ini, kalau guna duit Suami je semata, memanglah nak berjimat, so kena ada duit sendiri sikit, barulah puas nak menyoping, betul tak?

Opss cuti kat atas tu, yang color biru tu, hehehe korang pepandai le adjust hahaha. Kemain banyak nak amik on leave ek hahaha, tau Boos ko, terus di bekukan cuti ko! Hahahaha...


Balik cuti, apalagi, mendobi...tokei dobi atas tu pun naik penat nengok pelanggan keluar masuk, tapi masyukkkk hahahaha nasib baik layan diri ๐Ÿ˜†

Lagi satu kalau malas nak booking sendiri, haa booking dengan ARBA Travel, pun senang juga.

Okaylah, jom jalan tepi pantai, lepas sarapan amik udara pantai, nyamannnn...
Bai dulu..


P/S: Nasi goreng sotong dah terbayang-bayang.., sabar ..

4 comments:

  1. Susah sikit nak tengok kalendar ni..sebab dia diskriminasi negeri Johor, Kedah, Kelantan dan Terengganu..hahahhahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha pepandai leee ko adjustnyaaa yer @Sunah hahahaha

      Delete
  2. Bolehlah merancang untuk jenjalan r melancong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr @Wak, kalau cuti umum 2020 ni, kena rancang awal, sebab semuanya dah makin ke depan cutinyaa...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.