BILA HARI JUMAAT, MULALAH OTAK BLUR NAK UPDATE BLOG


BILA HARI JUMAAT, MULALAH OTAK BLUR NAK UPDATE BLOG | Gitulah selalunya, masuk aje hari Jumaat, mulalah otak blur nak update blog ek, padahal melambak draft dalam tu yang nak kena edit dan publish, tapi sebab pemalasnyanak bukak balik tu, so nanti aje laa hahahaha..

Korang jangan macam Sis, lagi yang bekerja tu, mulakan hari Jumaat korang dengan ceria dan bersemangat! Barulah hari-hari cuti mendatang akan lebih bahagia, ecewahhh.. tapi Sis memang tak suka laaa nak spoil mood di hari Jumaat, blur ke tak blur ke, haaa yang ko baca ni, siap juga satu posting, so datang mana blur dia kan hahahaha.. 

So pagi ni korang sarapan apa haa? 

Pagi ni agak kerajinan sikit, lepas Subuh dah mengGoreng Mee Hoon tanpa taugeh yang agak frust Sis ko sendiri masak. Ye laaa sebab takde taugeh, arghhh gelap dunia Sis ko sekejap, bila menikmati mee hoon goreng tanpa taugeh huhuhu..

Yang ado, udang selambakk gan daun sup aje Sis ko leburr masuk dalam mee hoon goreng tu. Ini di sebabkan belum lagi ada kesempatan Sis dan Suami nak pergi belanja barang dapur, so perabiskan aje mana yang ado. 

Mee Hoon Goreng Tanpa Taugeh

Maaflah gambar agak blur, sebab wap panas mee hoon tu masih segar dari dalam kuali, malas nak snap banyak kali, terkejar kerja yang menunggu. 

Alhamdulilah dapatlah Suami makan sarapan dan anak Sis,Yana bawa bekal ke tempat kerja. 

Harini agak bizi sikit, mencuci lantai luar (dah siap pun), masukkan semua kereta ke dalam park, maklumlah semua anak balik, so full park (siap dah semua), nak menyusun baju (sekejap lagi buat), nak gosok baju (nak keluar kang baru gosok), nak packing baju (baju dah pilih, tinggal masuk bag), dan nak kemas dapur dan sapu rumah (masa update ni Sis sedang buat).....so banyakkk keje oiii...

Biasalah semalam hari cuti, Suami tak kemana, hanya dirumah siapkan mozek lantai depan tu yang dipecahnya, alhamdulilah siap dah, kalau tak lemas mata tengok bersepah depan park, sampai nak keluar masuk kereta pun takde tempat, erghhhhh..

Bila dah Suami tak kerja, so apalagi, kejenya kami laki bini melayan depan tv aje la, semalam pun tak masak, beli Nasi Ambang kawan jual, kesian pulak asyik bertanya, so semalam Sis belilah dengan niat support bisness kawan kan, so kami makan nasi ambang berjemaah le semalam. Malamnya laa baru Sis dan Suami pi dating makan minum di luar, anak-anak semua kena tinggal hahahaha..

So harini siapkan dulu mana patut, nak makan sesiap dulu, then kemas dapur, pastu nak packing. Yaa harini Sis ada staycation di hotel Johor Bahru. 

Di mana? Jeng jeng jeng... nanti Sis update yaa.. 

Okaylah, nanti sambung, agak kalau takde update tu, makanya Sis sibuk laaa mandi buih dalam tab mandi hahahahaha... OkBai!


P/S: Terima kasih Suamiku.. i love u ❤

17 comments:

  1. Hahahahaa kenapa aku update tulis hari Isnin haa? Hari Jumaat laaa hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhahahahah.. Ingat org keje aje yg blur kalau ada public holiday

      Delete
    2. Hahahaha sempat aje ek baca Isnin tu hahahahahaha

      Delete
  2. haduii..jumaat blur ek..hahaha...baca tajuk tadi senin..belum baca penuh..
    mee hoon kalau takde taugeh sebanyak tidak, memang tak best kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe, kalau cuti Khamis gini lee jadinya hahahahaa

      Delete
  3. Tadi baca tajuk hari Isnin...ingatkan ini throwback entry. hahahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha silap tulis hari, duk blur dengan cuti semalamnya hahahahaa

      Delete
  4. betul kan, klu ada dlm rumah yg tak siap lagi ... mesti rasa tak selesa then nak siapkan cepat.. tambah2 mozek plak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaaa, selagi tak siap, rimas biji mata nengok..now legaa dah siap..

      Delete
  5. sedap menu dia... nampak ada udang besar mesti sedap hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa udang aje Dana, lain takde, tak syokk takde taugeh huhuhu

      Delete
  6. Nampak sedap tu meehun gorengnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah, Allah bagi sedap pulak walau takde taugeh hahaha

      Delete
  7. Saya teruja dengan ayat sis, 'masa update ni, sis tengah buat' Hahaha, terbaikkkk ar! Ok sis, moga dipermudahkan .. best nyaaa mandi bath tubbb

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha yee laa Non, sesambil update, sambil buat kerja kann..pantasss!

      Delete
  8. Mihun tu nampak sedaapp!! Hehe selamat berstaycation ya!!

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.