MAK NAK CUTI KE NAK KERJA?


MAK NAK CUTI KE NAK KERJA? | Soalan tu semalam anak tanya sewaktu kami bercuti staycation di Holiday Inn Johor Bahru pada Jumaat & Sabtu semalam. Tu nanti kisahnya Sis kongsikan ya. Tapi persoalannya tu semalam, bilamana selesai aje check-in dan mengambil gambar keliling hotel dan juga bilik, sementara nak menunggu makan malam, Sis keluarkan laptop, terus anak sound, 'Mak nak cuti ke nak kerja'?. Gulp!..

Hurmm alaa bukan kerja banyak mana pun, cuma ada kerja yang nak Sis selesaikan dan draft, nak buat guna handphone memang tak reti dan payah lee, so makanya laaa dalam dendiam Sis bawa laptop anak bersama. 

Maklum laaa laptop sendiri pecah tu tak ganti lagi. Tak tau nak cari mana cover laptop tu, so tunggu anak bujang baliklah nanti dia tolong carikan. 

Mak Nak Cuti Ke Nak Kerja?

Mak Nak Cuti Ke Nak Kerja?

Sejenis Sis, selagi kerja yang di janjikan tak siap, memang tak senang lee nak buat kerja lain. Sama juga dengan kerja blogposting, selagi ada yang tertunggak, memang rasa tak kena jee dalam kerja-kerja seharian. Mungkin sikap tanggungjawab tu haa menebal nauu dalam diri sebagai blogger. Rasa serba salah kalau tak siap.

Dan bila dapat curi masa untuk siapkan, dan hantar draft, phewww satu kelegaan yang sangat legaaa laaa, barulah senang hati nak buat kerja lain. Kalau tak, nak bukak facebook ke nak update instagram ke, takde selera oii. 

Itu Sis ler, orang lain Sis tak tau, lain orang lain pendirian kan.. 

Tapi memang best laaa dapat staycation di tempat yang ada menyediakan ruang kerja macam Holiday Inn ni. Walau tak sebesar mana tempatnya, tapi sangat selesa dan okaylah kan takat nak buat kerja tu.Siap dapat bancuh air kopi secawan lagi, relax betul.

Now kerja dah settle, tinggal ada beberapa je lagi dalam draft yang nak Sis publish. Tapi tunggu Isnin laa, sebab biasa Sabtu Ahad gini takde orang sangat nak membaca bukak tenet, orang sibuk di facebook dan istagram aje hehehe.. 

Okaylah, selamat berhujung minggu korang. Dengan pesanan 'sepandai-pandai tupai melompat semalam, akhirnya ketahuan juga' hahahahaha ... tunggu dan lihat..ada point, kita terkam!..


P/S: Dapat banyak ke tak hasil Suami mancing ni kang..harap-harap ada le ikan duri.. 

12 comments:

  1. OK, i is berkenan warna laptop itu ahhahah

    ReplyDelete
  2. Sama macam anak-anak Kak Sue Lin, kalau tengok hp lama-lama pun dah kena tegur kalau pi bercuti atau tengah lepak-lepak dengan family..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa, tapi kalau bab handphone, anak-anak xkisah sangat, sebab mereka sama jee, tapi Ayahnya yang bebel, time makan NO handphone hehehe

      Delete
  3. aduh.. hehehe tapi mmg la kan ... klu kerja as writer blog ni.. mmg kat mana2 ja boleh buat kerja.. then anak2 pun rimas sbb tak layan diorg.. huhuhuhu... *im talking on the behalf of kids* hehe atie tak kwen g ..wekekkee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Atie, kadang selagi kerja tangguh, banyak benda nak buatnya.. taks enang nak bercoti.. hahahaha sebab tu suka settlekan dulu sebelum bercuti..

      Delete
  4. cantiknya warna laptop sis lin.. merah menyalaa tuhhhh.. apapun.. bestnya dapat bercuti... walau sekejap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laptop anaknya, Sis punya kopak covernya tak bolehlah hangkut sana sini huhuhu..

      Delete
  5. betul kak. selagi tak settle keja nak bercuti pun tak berapa nak ada mood. lagilah nak hadap sosial media. tak senang duduk. buat kerja sambil cuti pun bolehlah. mujur dediam bawa laptop tu. dapat gak settlekan kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Fizah, biasa Sis akan settlekan dulu, tapi hartu tak nyempat, so kenalah bawa laptopnya...

      Delete
  6. Perrgggg...Santai-santai sambil kena kopi secawan...

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.