AWAS! BILA ADA YANG MEMERHATI KAU

AWAS! BILA ADA YANG MEMERHATI KAU | Ini tiada kaitan dengan gambar di bawah. Gambar di bawah ini adalah gambar yang di ambil oleh rakan travel Sis sewaktu kami ke Bangkok. Dan gambar ini kawan Sis amik secara dendiam sewaktu Sis sedang check in nak balik ke Johor.

Tapi bila lihat gambar ini, hahaha terasa sepertinya retis sekejap ko, semacam paparazi sedang mengintip gerak geri Sis ko, padahal sapa ajelah nak intip ko Sis Lin oii hahahaha.

Weyy jangan cakap takde sapa, ada aje manusia yang suka nak amik tau gerak geri kita dan sedang memerhati kita. Betapa Sis Lin sedang di perhati oleh seorang wanita di sini, hahaha, setiap hari di bukaknya blog kita, dia baca dan kemudian dia akan sampaikan kepada orang yang berkenaan huahuahua..yasss!! Sis sudah dapat tangkap, dialah orangnya si pompuan J Gelam! *gelak jahat!..

Memang betul, kat blog ni kita tak boleh nak buat apa, tak boleh nak block orang dari membaca, kecuali kau pasang password dalam entri yang kau rasa nak share kepada yang tertentu aje, yaaa Sis ada buat gitu. Contoh, kalau kau nak orang baca, kau kena bagi dia password untuk post kau, baru dia boleh bukak baca, sorry tu certain kawan aje yang boleh baca post rahasia Sis hehehe.

Pelik juga, dari mula menulis Sis ko publickan blog, bagi satu Malaysia, malah satu dunia baca blog Sis, sebelum ni takde pernah rasa di ganggu, tapi kini ada saorang ni cukup 'prihatin' agaknya kepada Sis ko, dia skodeng membaca semuanya, dan kemudian menyampaikan kepada yang berkenaan, apakah kau jeles wahai perempuan J Gelam? tapi apa kau nak lagi sebenarnya, setelah apa yang kau dah buat dan sakitkan hati aku? apa?? apa??..

Ingat, aku juga sedang memerhati kau ..


Susah menjadi seorang Sis Lin yang sering di uji, tapi Allah itu Maha Adil, dan Allah juga mendengar setiap doa umatnya, makanya Sis akan sentiasa mendoakan apa yang Sis inginkan, pasti satu hari akan berlaku, pasti! yaa ianya akan berlaku satu hari nanti.

Dan tiba masanya, Sis akan ceritakan kesemuanya di sini. Di sinilah 'hidup kedua' Sis selain mengadu kepada Allah. Bagi mereka yang faham, terima kasih sudi memahami, bagi mereka yang menjadi tanda tanya, tunggu masanya akan Sis ceritakan..jadi kisah viral pun jadilah, masa tu Sis ko fikir 'lantaklah' kau lah perempuan! ..

Inilah sandiwara dunia..


P/S: Terima kasih Allah untuk ujian ini ..

14 comments:

  1. banyak masa sungguh J Gelam tu..
    dulu cita-cita nak jadi mata-mata polis kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Ammi @Sheila, orang jenis tak puashati dengan kebahgiaan orang, macamtulaa gayanya...kalau boleh apa kita buat semua dia nak amik tau...

      Delete
  2. Replies
    1. Ini orang tak payah cakap-cakap, dapat depan mata, tembak terus Kak @Seri hahahaha

      Delete
  3. Susah bila ada penyakit hati ni kan...dia ingat kita x boleh detect kot Sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa @Suria, akan ku cari sampai ke lobang cacing...satu hari pasti berdepan!

      Delete
  4. kita tak kacau hidup orang pun ada yang tak puas hati dengan kita ye kak...
    bukan la blog akak ni cite pasal politik atau dok menghentam orang lain, tp tetap ada yg tak puas hati ye kak...

    sabar je kak,tapi kalau makin melampau kene buat sesuatu pada J Gelam tu, biar tenggelam terus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa @Norhidana, dia bukan nak baca sangat pun cite kita, tapi suka nak amik tau je apa kita buat..jenis suka merosak kebahagiaan orang, itu laaa dia..

      Delete
  5. I know you are a strong woman sis.......I'm here if you wanna share anything ya!

    ReplyDelete
  6. Semoga sentiasa di bawah lindungan-Nya

    ReplyDelete
  7. itulah kan..memang ada pemerhati. tak dapat dapat fb, ig..ke blog dia stalk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyerr @Azhafizah..lain-lain boleh kita block, tapi kalau kat blog ni, kita bagi sindiran aje hahaha kan dia baca kan hahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.