WORDLESS WEDNESDAY - PULUT PANGGANG


WORDLESS WEDNESDAY - PULUT PANGGANG | Menu makan malam tadi sesambil tengok tv. Kebetulan Suami pun dah balik, selesai makan malam Sis pun keluarkan Pulut Panggang yang dah Sis siapkan petang tu. Ye laaa ingat bakar untuk di buat minum petang, sekali anak-anak semua tak makan. Dari sayang membazir, haaa sambil nengok tv tu baiklah di keluarkan dan hidang.

Ehhh.. bila dah hidang, licin pulak memasing makan, padahal baru je makan malam ek. Mungkin agaknya seronok bila makan reramai gitu sambil nengok tv. Bukan kata Pulut Panggang aje, Sis keluarkan sekali buah limau hehehe.. 

Mudah dan sedap Pulut Panggang ni. Sis beli jenis frozen. Nak makan, just panaskan dalam kuali bertutup aje. Lemak rasa pulutnya, intinya pun sedap, dan lembut, tak kering dan keras walau di bakar. Nanti boleh repeat order lagi. 


Pulut Panggang

Pulut Panggang

Pulut Panggang


P/S: Ada sejenis lagi, namanya pulut dakap, ke sama dengan pulut panggang ek?.. 

29 comments:

  1. Kahkahkah.. baru nak terkagum sis lin buat pulut panggang, rupanya beli frozen..

    p/s pulut dakap makanan ke yg berkilat2 tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa tak rajin lerr nak memanggang Kak oi hahaha..
      Yang makanan, yang kilat tu kita tak kena lakk designnya hahahahaha

      Delete
  2. pulut panggang ni utk makan petang sambil minum air teh ! sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn tu le semalam buat untuk petang, tapi tak di makannya..

      Delete
  3. teringat kitorang adik beradik tolong mamak dengan bapak buat pulut panggang untuk berjualan..dah lama rasanya mamak tak jual ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh boleh bis pulut panggang pula sunah..hehe

      Delete
    2. Ooo engko pandai tak buatnya Sun? kalau pandai buatlah.. amik order..

      Delete
    3. Kann Suzie, nanti boleh order time kenduri hehehe

      Delete
  4. favret nie..hehe pulut dakap pernah dengar tapi xtau rupa mcm mana..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Suzie, beli frozen aja hehehe..
      Pulut dakap sama, cuma tak tau laa rasa sama ke tak..

      Delete
  5. Gebu pulut panggnagnya ni Sis. Sedapnya, aroma daun pisang dengan serunding tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa sebab tu laaa, walau frozen tapi sedap PC...

      Delete
  6. menggodanya pulut panggang tuh kak... pernah dulu makan kat kampung orang jual sedap betul sebab isi dia banyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, ni nasib beli tapi sedap Dana..selalu beli siap pun, ada tak sedap..

      Delete
  7. Baca title, rasa tercabar Lin masak pulut panggang..Baca sampai habis... eh..... Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha tak rajin mamaCella kita nak buat.. belum ada kepandaian nak buat pulut panggang ni hehehe beli aje siap..

      Delete
  8. pulut panggang ni kalau kena yang sedap memang tak cukup 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee Mar, beli frozen kali ni sedap pulak...

      Delete
  9. Pulut panggang dengan pulut dakap tak sama kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa tak sama, Sis baru je google haritu Amie hahaha

      Delete
  10. Nampak sedap.
    Pulut dakap pakai inti pisang raja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti sedap kan Wak, pulut dakap tak pernah makan..

      Delete
  11. bae pun selalu standby kuoh frozen. antaranya kuih ni la. mak mertua bagi. sedapp walaupun frozen pulut tu lembut je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann Bae, sedap kann.. kena pulak beli memang sedap..puashati..

      Delete
  12. Saya makan ni breakfast semalamm... sebab roti wmeal habis... dan terlambat beli. Lol..
    Memang favourite betulllll...

    Tak kisah makan depan tv atau apa pun. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe tak boleh banyak Non, sebab pulut, kang masuk angin hehehe

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.