WORDLESS WEDNESDAY - SOTO GOYANG


WORDLESS WEDNESDAY - SOTO GOYANG | Korang pernah makan ke Soto Goyang ni? Soto yang penuh semangkuknya dengan rangka ayam yang tinggi berdiri hahaha. Memang masa mula nampak, serius laaa Sis dan Suami teruja dan terpinga. Masa tu tak tau gerai tu ada menu Soto Goyang. Then Suami tanya kat pelayan tu, dia bagitau, 'tu Soto Goyang'.

Apalagi, minggu depannya Sis dan Suami pergi sekali lagi dan pekena Soto Goyang tu hahahaha.. tapi Suami dengki! Dia orderkan Sis Bakso Tulang, katanya Soto Goyang kita share, Bakso pun sama, erghhhhhh... terus rasa tak puas makan share semangkuk Soto Goyang tu hahahaha.. 

Kat mana Soto Goyang ni? Korang baca di facebook page @akusislin 

Soto Goyang


P/S: Nak ajak Suami Sis pergi makan sekali lagi nanti, nak makan semangkuk! hehehee...

24 comments:

  1. ni sama macam kat CIMB Skudai tu, sotonya siap dengan rangka dan tulang2 tapi taklah disusun macam menara tu

    ReplyDelete
  2. menarik.... bila lah nak try nih sedap nengoknya

    ReplyDelete
  3. risau pulak macam mana nk makan tu... hehehe

    ReplyDelete
  4. Cili ada tak? Ako kalau makan soto, kena PEDAS!! hahahaa... jom goyang...

    ReplyDelete
  5. nampak menarik ..boleh try nanti

    ReplyDelete
  6. Nanti nak cuba lah makan soto goyang ni. Kena share share makan sebab saya tak berapa fans nasi impit. Kuah dan condiments lain licing, nasi impit je tinggal. Hahahha

    ReplyDelete
  7. hahahaha first time tahu pasal soto goyang ni! Kena makan dekat kedai baru dapat feel goyang dia

    ReplyDelete
  8. uishhj mengiurkan gambaq soto tu. saja je bagi bae lapar haha. sis lin baru perasan banner. cun lahhh

    ReplyDelete
  9. Aduhhh..ada soto goyang la pulakkk 🤣🤣 macam mana nak makan tu sis? Abiskan rangka ayam tu dulu ke atau biar je jatuh, and ngap dengan nasi impit tu? Hehe..

    ReplyDelete
  10. Ya ampun isi ayam dia.. meminta sungguh. Nama dia pun unik. Nanti nak cubalah

    ReplyDelete
  11. Soto Goyang? Macam menarik jer menu ni.. tak pernah try lagi.. kena search ni ada tak nearby area rumah yang jual hidangan ni.. :P

    ReplyDelete
  12. Bukan main nama dia ye. Ingatkan sis Lin yg buat resepi soto goyang ni. Hehe. Istimenya ayam tu ke?

    ReplyDelete
  13. soto goyang makan lepastu goyang2 badan..hehe

    ReplyDelete
  14. This looks absolutely delicious! I am sure the whole family will enjoy this dish at any time of the day. cant wait to try this for myself

    ReplyDelete
  15. wow, wow. wow! wajib terjah ni , thanks sharing sis lin. wajib balik johor singgah makan sini

    ReplyDelete
  16. Wah menarik ni. First time dengar soto goyang. Mesti cuba bila ke Johor nanti.

    ReplyDelete
  17. bergoyang-goyang la rerangka ayam tu bila waiter hantar ke meja ekkk..ko bergoyang sekali tak

    ReplyDelete
  18. 1st time Sal dengar sotong goyang. Menarik jugak ni kalau dapat rasa . Nanti Sal try carik...kot la ade kat KL ni kan..hehehe

    ReplyDelete
  19. This is yummy! Special name too! I am a super sotong fans!!! Gotta come here soon!

    ReplyDelete
  20. Ayioooo soto susun isi daging ayam macam tu hehehe memang menyelerakan lah bestnya lama tak makan Soto masa raya jer jumpa heheheheh..

    ReplyDelete
  21. Soto goyang, first time tahu pasal makanan ni. Nak try jugak nnt.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.