MAKAN STEAMBOAT DAN BBQ GOGOPOT DI RUMAH - ANYTIME ANYWHERE


MAKAN STEAMBOAT DAN BBQ GOGOPOT DI RUMAH - ANYTIME ANYWHERE | Alhamdulilah, bak pata pepatah, 'orang berbudi kita berbahasa, orang memberi, kita merasa', begitulah dalam kehidupan bersahabat, walau jauh di mata, tetap juga di hantarnya kiriman makanan sesedap dan semewah ini yang Sis boleh kata.. 

Kisahnya hujung minggu lepas dalam pada Sis mengodek, menukar dan mengeditkan blognya Retna, dia ada tanya, 'Dah makan tengahari ke? Ada orang hantar barang tak?', Sis siap tanya lagi, 'Barang apa pulak ko hantar haaa?'.. ye laa kalau sebelum ni Retna dah bermacam dia buatnya 'surprise' untuk Sis, so apalagi laa surprise dia nak buat ni.. harijadi lama lagi hahahaha.. 

Tiba-tiba katanya 'GoGoPoT', pebende Gogopot tu? Hahahaha.. yang Sis pulak malas nak gugel, konon nak tunggulah surprise je..dalam jam dua petang jugalah barulah Gogopotnya sampai di hantar oleh GrabFood. Sekali Sis tengok, kuss semangat, besaunya kotak.. ada dua kotak. satu kotak tu Sis dah dapat tau dah, Oooo steamboat laaa siap ada bbq sekali. sebab nampak kotak dapo masaknya hahahaha.. 


GoGoPot Steamboat And Bbq

GoGoPot Steamboat And Bbq

Yang paling excited, anak-anak laaa, mereka memang suka makan steamboat dan bbq macam ni. Lagi pulak dapat makan dan masaknya di rumah, lagilah anak-anak suka. Makaseh Retna, awak dah mengembirakan hari hujung minggu kami di sini.. 

Bahan-bahan steamboat dan bbqnya pun kemain penuh satu bag ko, tapi yang bestnya, bukak aje zip, terus terkeluar bermacam keropok Master Potato tu di atasnya. Kemain siap jajan ek hahaha.. then bila keluarkan semua tu, barulah bahan-bahannya tersusun di dalamnya. Satu persatu bekas kami keluarkan, kemain banyak weii, puas makan ni.. 

GoGoPot Steamboat And Bbq

Makan Steamboat Dan BBQ GoGoPot Di Rumah - Anytime Anywhere

Takde dapurnya? Jangan risau, jika korang beli GoGopot ni, korang akan dapat sekali dapur masaknya sekali. Yaa kira harga korang bayar tu bersekali dengan dapurnya. Bestkan.. lepas ni bolehlah buat steamboat dan bbq lagi di rumah, sebab dah ada dapurnya hehehehe.. 

Dan tak lupa ada di sediakan kuah tom yumnya sekali beserta dengan sos pencecahnya, juga alatan makan seperti chopstik dan sudu. So kalau korang nak berparty di tempat lain ke, semua dah siap semuanya, kecuali pinggan mangkuk je. 


Makan Steamboat Dan BBQ GoGoPot Di Rumah - Anytime Anywhere

Makan Steamboat Dan BBQ GoGoPot Di Rumah - Anytime Anywhere

Makan Steamboat Dan BBQ GoGoPot Di Rumah - Anytime Anywhere

Makan Steamboat Dan BBQ GoGoPot Di Rumah - Anytime Anywhere

Bahan mentahnya pun fresh sangat ok. Memang fresh walaupun frozen, tapi tidaklah keras. Kitaorang bukak dan tunggu sekejap biar defrost kejap, kemudian barulah kami start makan. Bermacam jenis, mee, telur, seafoodnya pun ada, daging, ikan, lala, isi scallop, sayur-sayuran, fishball dan juga ayam. 

Bahan mentahnya korang boleh pilih dalam setiap set. Sis tengok di websitenya, ada banyak jenis katagori harga boleh korang pilih. Harga serendah RM 139.00 ada terjual. Korang boleh order secara online samaada nak pick-up atau pun delivery. Nanti Sis kongsikan detailsnya di bawah ya. 

Macam set kami makan ni, Retna kata dia ada buat tambahan, so harga dah lari laa sikit dari harga asal. Ikutlah kesukaan memasingkan.. semuanya boleh add-on. 


Makan Steamboat Dan BBQ GoGoPot Di Rumah - Anytime Anywhere

Makan Steamboat Dan BBQ GoGoPot Di Rumah - Anytime Anywhere

Cuma satu je yang tak menepati citarasa kami semua. Yaa jujurnya kuah tom yumnya tu agak masin sikit, ke memang masin ke tak tau laaa.. kami siap oter adjust kuahnya sendiri sampai ookay. Siap letak daun limau purut ko hahahaha.. kalau tak, memang masin, tak boleh nak hirup kuahnya adeiii.. 

Ke mereka TERbuat masin, tak tau laaa, nasib Sis laa masa tu kan. Tapi okaylah bila dah adjust kuahnya sendiri, barulah ookay. tapi tetap tak puashati dengan rasanya hahahaha.. macam ada benda tak kena jee tau., haaa begitulah.. yang lelain semua okay, tang kuahnya aje laa yang sikit 'spoil'..huhuhu.. 


Puas makan-makan anak banak kecuali Suami je takde. Kalau ada Suami ni, dialah orang paling suka makan steamboat dan bbq gini. Next time dah ada dapur tu, kita boleh buat sendiri je kat rumah hehehe.. agak malas, rasa nak makan steamboat and bbq, order aje GoGopot kan, 'Anytime Anywhere'.... hehehe.. 

So korang yang nak order bolehlah order secara online aje. Mudah dan selamat. Kalau di Johor, GoGopot ni berada di Taman Mount Austin aje. Delivery semua tempat, caj mengikut jarak kawasan. 


Alhamdulilah.. 


P/S: Moga Allah murahkan rezekimu dan dipermudahkan segala urusanmu sahabatku Retna.. i love you ever n forever ❤

30 comments:

  1. alhamdulilah rezeki dikongsi bersama hhehee....
    jenuh juga nak cari delivery stimbot mcm ni kat JB, nasib la member kat KL slalu order n suggest yg ini, dapat gak share ngan org2 JB... enjoy!! pasni lepak umah ko leh buat bbq grill la kan ahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur alhamdulilah..
      Tu laa aku yang kat JB ni pun baru tau GoGoPot ni oi hahahaha.. nanti datang rumah aku, kita steamboat yaaa

      Delete
  2. bestnya siap ada dapur..tak payah ler susah payah keluarkan dapur sendiri..heheh..banyak gak menu dia ek sis..nanti boleh la order..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yee Eda, siap sekali dengan dapurnya, so harga dia memang termasuk dapur..

      Delete
  3. Bestnya. Siap dapur! Boleh ulang guna dapur tu. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, lepas ni boleh buat sendiri guna dapur yang ada tu hehehe

      Delete
  4. Servis Gogopot nie best sebabnya semuanya lengkap tersedia. Taste dia pon nice. Sy pernah order masa MCO last year. Nowadays, dorg dh improve lagi equipment yg ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Zharif, kira okaylah menunya, cuma kuahnya aje haritu agak masin.. next time boleh try laa...

      Delete
  5. Kalau makan steamboat ni kuah jdi masin bila dah semua bahan dah masuk dalam tu. Kalau awal2 pun dah masin, memang dia yang tertumpah garam la kot haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Farhana, sebelum masuk bahan, dah rasa dulu dah masin, tu yang kita adjust tu.. agaknya laa garam tertumpah hahaha

      Delete
  6. Gogopot menarik ni dapat makansteamboat dekat rumah dengan familly..meriah bahan bahan dia..paling menarik harga sekali dengan dapur tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang meriah Iena, semua bahan ada, puas makan..berbaloi dengan harganya..

      Delete
  7. dasyat beli siap dapat dapur. oo dia gia bagi perencah mahsuri. memang guna sos ni tapi yang 3 rasa punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann hahahaha pakej dia siap dengan dapurnya sekali.. lepas ni boleh buat sendiri, sebab dapur dah ada hahaha

      Delete
  8. Sis, kawan sis tu taknak hantar kat Rawlins ke? Rejeki meh la kongsi sesama. Haha. Gurau je kak.

    Dapnya time PKP nie dapat makan Steamboat dan BBQ kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha nanti kita tanya ekk.. single but not available tu hahahaha..
      Jom laa ke JB nanti kita steamboat sama-sama..

      Delete
  9. Wah dapur tu kira dapat terus la ya, sis? Ke kena pulangkan balik? Haha macam tak percaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Ummi, dapur tu siap sekali dengan harga pakej steamboat dia..
      Tak payah pulangkan balik hahahaha

      Delete
  10. Memamg aim gogopot ni. Nad tau pun dri kawan2 juga. Nakbeli sebab tau dpt temoat masak dia skeali. Bagusnyabretna.. Banyak beli utk akk ye. Kenyng sungguh. Rezdki dikongsi bersama

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaa Nad, boleh cuba sekali, siap dapat dapur, nanti dapurnya bileh guna next time..
      Alhamdulilah sahabat yang baik juga rezeki kan Nad..

      Delete
  11. me weekly pergi seoul garden sbb nak mcm steamboat tapi now dah sebulan pkp! huaaaa rindu nak makan mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapnyaa oii Seoul Garden.. Sis kalau duduk makan situ kemain lama, makan puas-puas hahahaha

      Delete
  12. syok jugak macam ni..semua ada, siap dengan pot dia bagi sekali ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yerr harga dia semua termasuk pakej siap dapur tu.. dapur tu ko simpan laa.. hehehe

      Delete
  13. Replies
    1. Yee Mar, memang banyak bahan mentahnya, puas makan..

      Delete
  14. Menariknya GoGoPot steamboat ni.. siap dengan dapur sekali dia bagi.. terus jadi hak milik kita ke dapur tue? 2nd order boleh opt out dapur ni la kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Nel, siap sekali dengan dapur dia bagi.. lepas tu dapurnya boleh kita guna hehehe

      Delete
  15. one thing that i really rindu during the lockdown is being able to go out and eat steamboat with my friends. i love that i am able to do this in the safety of my own home now. plus the ingredients look amazing too!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa sama dengan i juga Grace.. rindu nak duduk semeja makan di luar bersama family...

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.