HADIAH JAMBANGAN BUNGA DUIT ITU, BUAT AKU GEMBIRA MENANGIS!


HADIAH JAMBANGAN BUNGA DUIT ITU, BUAT AKU GEMBIRA GEMBIRA! | Alhamdulilah syukur atas segala nikmat yang telah Engkau berikan. Memang tak disangka, ketika umur sudahpun cecah 44tahun ini, masih lagi ada yang menghargai, dan rasa dihargai, baik keluarga, anak-anak, juga sahabat-sahabat yang jauh dan yang dekat. 

Selalu berpegang pada kata-kata arwahnya Abam, 'Kita Baik Orang Sayang', tapi Sis tak laa kata Sis ni baik, cukup kita berbuat baik dan cuba jadi terbaik buat semua orang. InsyaAllah, walaupun mungkin ada yang tidak suka atau kurang senang dengan kita, tapi tanpa di sangka, ramai di belakang sana, yang sayang kita, betul tak?..

Dan sememangnya hadiah jambangan bunga duit ini, atau 'Money Bouquet' itu tidak pernah terlintas pun yang Sis akan dapat dan tak terfikir langsung yang sahabat jauh Sis,Retna akan menghantarnya ke rumah sebagai hadiah harijadi Sis yang lepas. Memang sungguh speechless!. Bak kata Yana anak Sis, 'Dapat bunga pun nangis, tak dapat bunga pun nangis' hahahaha..adeii terharu laaaa Dik oii... 

Kalau sebelum-sebelum ni dan paling dekat, Sis biasanya surprisekan anak sendiri, kawan-kawan terdekat, tapi kali ini tanpa diduga langsung, Sis pulak dapat surprise dari sahabat Sis. Manalah tak nangis, sebab ada juga yang nak surprisekan kita huhuhu..

Hadiah Jambangan Bunga Duit Itu Buat Aku Gembira Menangis!

Inilah pertama kalinya Sis menerima hadiah jambangan bunga duit macam ni. Bila dapat penggilan call semalam yang menyatakan dia penghantar barang, Sis terus fikir, siapa pulak laa yang hantar ni, sebab dia sebut 'Sis Lin', ermmm.. dan bila nampak sejambak hijau dari jauh, terus Sis rasa macam, eh, ada orang hantar 'brocoli' pulak ke? Hahahaha sebab haritu kan adik Sis hantar Jambangan Bunga Sayur, so kepala otak ni duk fikir ada yang nak kenakan Sis lagi ke ni hahahaha.. 

Tapi bila dah depan mata, alamakkkk speechlessnyaa!!! Siapalah yang hantar Jambangan Bunga Duit ni?!. Takkan laa Suami Sis, No No No!! Sebab Sis dah dapat hadiah 18gm sdari Suami ebelum ni hehehe!!!.. Ermm..bila tengok aje kad pada jambangan tu, Ooooo @anakomak!!!.. 

Terus Sis buat video call dengannya, dan ucap terima kasih, tapi duk menahan airmata dari menumpah huhuhu.. lepas buat video call tu barulah menangis :(( .. 

Dan hari ini pula ......

Hadiah Jambangan Bunga Duit Itu Buat Aku Gembira Menangis!

Sekali lagi ada kiriman ke rumah. Bila bukak pintu, Sis tanya, dari siapa, budak tu tunjuknya IG Retna hahahaha.. erkkk lagi!!! Tapi ingat ooo okay kek, sebab semalam dia takde bagi kek. Then budak delivery tu kata, 'Kak, nanti Akak tarik birhday tu ya, dalam tu ada sumting' haaa gitulah ayat dia. 

Blur punya pasal, sampai tak tangkap pun, apa benda laa yang tarik-tarik tu. Sampailah anak Sis,Kakak kata, 'Jangan-jangan tarik duit tak Mak', gulp! Takkan laaa, semalam kan dah duit. Tapi.... kalau korang nak tau, kepala Sis ni fikir 'Batu Lesung', sebabnya.... Retna ni dah berapa kali kata nak hantar batu lesung!! So Sis percayalah, mungkin batu lesung sebab keknya pun bolat hahahaha..

Tup-tup bila tarik... Ya ampunnn! betullah duit ko... dan bila di kira, ada 44 keping duit RM1. Kata Retna, 44 keping tu menandakan umur Sis yang ke 44 tahun hahahahaha.. sabo je laa ek..

Video tarik duitnya, korang tengok di Youtube Sis sini : https://youtu.be/C46KESIG14I 

Alhamdulilah..rezeki tanpa di duga, inilah dia, rezeki tak pernah salah alamat kalau alamatnya tulis dengan betul hehehehe..!!

Buat Retna, aku doakan moga ko dimurahkan rezeki, dipanjang usia, sihat selalu dan terus mencapai kebahagiaan bersama insan-insan tersayang di sekelilingmu. Doaku tak pernah putus buatmu sahabat. Ada umur kita jumpa, aku nak *hugs* ko kuat-kuat tau! ❤

Dan buat korang semua sahabat Sis, tak minta apa pun, cukup hanya mendoakan Sis aja, itu sudah memadai.. :) ..


P/S: Inilah sahabat dunia maya melalui blog yang Sis kenalinya dari tahun 2008 hinggalah sekarang!!.. 

22 comments:

  1. sayangawak ketat2 n hopefully our friendship will remain forever n ever....

    ReplyDelete
  2. Baiknya Retna ni, kan.. Tapi kalau baik tak banyak duit, tak boleh gak nak bagi apo2, kita kirim doa jer ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe kak, tak minta apa pun dalam bersahabat ni, kiriman doa dan sentiasa mendoakan satu sama lain je dah cukup...

      Delete
  3. Alhamdulillah.. seronok punya sahabat yang sangat mengingati dan menghargai seperti ini..
    Selamat ulang tahun kelahiran sis..

    ReplyDelete
  4. wow terbaiklah haduahnya. selamat hari jadi kak lin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe rezeki kata orang, alhamdulilah.. makaseh Tiara...

      Delete
  5. Bestnya Sis Lin dapat hadiah macam ni...SA x pernah dapat lagi surprise2 macam ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lee, kita pun pestime, selalu buat kat orang.. rezeki namanya kan...

      Delete
  6. ingat tau, bahagi dua sebab kakret cakap makan sama2..so, jadi muda la kau..22 je..��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa kan sunah.. Kita soh share kek tu.. Jgn gado2 tau 😝

      Delete
    2. Hahahaha kek je kan kita share, tapi keknya dah licin hahaha

      Delete
  7. Masya Allah cantiknya....
    Happy belated birthday Lin
    Semoga dirahmati Allah selalu

    ReplyDelete
  8. Best behtul.. rezeki rezeki.. hehee... Moga segalanya yang baik baik buat sis ye... AMIN.. AMIN....

    ReplyDelete
  9. bestnya dpt surprise kn sis lin? happy belated birthday tau!! lama x tgk nama blogger Retna tu... blogger glamer zaman dulu² dgn junaidix

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak mana de glamer sis oii.. Kita bese2 je hehehe... Btw ni mira ye? Rasa dl link blog lain kan.

      Delete
    2. Kan Kak Min, sampai masuk dalam TV kan hahahaha

      Delete
  10. tgk video sis tarik duit satu satu !! wahhhhh panjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha iyeee panjang dia tu 44keping 44tahun hahahahaha

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.