KONON NAK SURPRISE BIRTHDAY ANAK, TAPI TAK MENJADI PULAK!


KONON NAK SURPRISE BIRTHDAY ANAK, TAPI TAK MENJADI PULAK! | Bila di ingatkan semalam punya kesah, nak tergelak anak beranak pun ya hahaha. Dengan Ayahnya sekali duk gelakkan Emaknya, hampeh betul!. Mana taknya, konon nak surprise birthday anak, tapi tak menjadi pulak gara-gara tersalah letak nombor telefon hahahaha.. 

Plannya dah seminggu Sis elok atur, Sis tempah surprise money bouquet ni dari @surprisecarlaparty dan elok dah plan juga konon nak surprise pada malam 2 November (malam tadi), berjanjilah dengan Carla tu nanti jumpa dan hantar ke Kulis Auto anak Sis,Yana bekerja, so kakaknya tidak laa dapat hidu nanti. 

So semalam hari Ahad, Sis dan Suami keluarlah berdating, dalam pada tu, Sis tanya juga kat anak Sis,Yana, mereka dah hantar ke? Dia kata belum, maybe lewat kot, sebab Sis nampak di IGnya dah upload gambar money bouquet Sis tu, cantik gileeee!

Dan tiba-tiba, dalam group Family wahtsapp, anak Sis Kakak tu kata, 'Thank You Mak', erkkk aittt! apsal pulak ekkkk.. terus ehh kenapa Kak? pastu anak jawab, 'Kakak dah tau dan agak, mesti Mak nak bagi Kakak belon, sebab semalamnya Kakak nampak Mak belek IG belon'.. 

Sis blur kejap, then terus tanya anak Sis, Yana, tapi Yana kata Carla tu belum hantar lagi, so macam mana pulak Kakaknya tau ekkk. Then tanya pulak Carla, sekali surprise what! mereka jawab, 'dah settle dah aunty, nanti kita bagi gambar', So mula Sis rasa erkkkkkk eh mereka salah hantar ke, Sis salah bagi alamat ke apa ekk? Tanya pulak si Kakak, terus Kakak kata, dia call kakak tanya kat mana, so Kakak kata kat bandar tengah makan, makanya terus Carla hantar kat Kakak... OMG! Hahahahahaha...

Terus berdekah leee gelaknya.. Sis check balik chat wahtsapp Sis dengan Carla tu, kesahnyaaa...Sis tersalah letak nombor penerima, Sis pergi letaknya nombor si Kakak, bukan nombor adiknya, Yana hahahahahaha...mampu gelak tak sudah aje lee kalau ingat kesah semalam hahahaha..

Hampeh! tak apalah, janji si Kakak pun surprise dan terkejut dan dia pun suka!! Hehehehe.. 
Mau tak suka, nampak itu money money hahahahahaha

Konon nak Surprise Birthday Anak, Tapi Tak Menjadi Pulak!

Cantikkan! Sangat-sangat puashati dengan apa yang Sis mahukan. Kalau tengok instagram dia pun, kemain semua lawa-lawa mereka dekokan. Korang yang di sekitar Johor Bahru kalau nak buat surprise buat yang tersayang, boleh laa cuba servis mereka, sangat bagus!

Korang boleh ke laman sosial mereka di bawah ni ya :


Konon nak Surprise Birthday Anak, Tapi Tak Menjadi Pulak!

Happy birthday buat anak sulung Mak, Nurul Nastasea [2 November] . 
Mak, Ayah, adik-adik semua mendoakan moga yang datang kepada Kakak, semuanya yang baik-baik aja buat Kakak. Jangan putus asa dan terus kejar cita-cita Kakak hingga berjaya ya!.

Mak sayang Kakak selalu dunia akhirat. 
Harini hari special buat Kakak, so harini kita relax-relax, santai-santai, tunggu adik dan Ayah balik, then kita sambut makan-makan birthday sama-sama nanti malam ya sayang.. 

Love You Forever n Ever ❤


P/S: Sekejap anak-anak dah membesar..ermmm rindu zaman mereka kecil-kecil ... 

28 comments:

  1. Hahahah...boleh plak tak jadi surprisenya ye...Selamat Hari Lahir Kakak....

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir kakak..Semoga Allah merahmati & memperluaskan rezeki kakak dunia & akhirat..Aaminn

    ReplyDelete
  3. takpelah..janji sampai ke Tuannya..Jangan orang lain sudahla...hahahha

    ReplyDelete
  4. Eh, kira jadiklah surprise tu Lin.. terus dapat ke tuannya, haaa.. mau terkojut, hahaha..

    Happy birthday, Nastasea Manis Forever & ever darling

    ReplyDelete
  5. haha klakar juga nasibaik smp adiahnya pd penerima..kot2 pi antar slh org lg haru hehe..anyway happy birthday utk ank sulung sis lin

    ReplyDelete
  6. Hahahah lucu laaaa dah tak suprised hahah tapi tak pe la sis asalkan dia happy kannnn..hahah..pibedayyyy anak sis!

    ReplyDelete
  7. Hahaha it is a bit amusing if the surprise did not happen. But then again it is the effort which counts right? As long as they are happy then we are happy. Yeah kids grow up super fast. :)

    ReplyDelete
  8. ala sweetnya. bertambah sweet bila maknya salah bagi contact number.

    ReplyDelete
  9. tak menjadi pun tak pe la sislin..janjji anaknya dah terkejut.. plus suka pula kan :-)
    happy birthday anakanda sis lin :-)

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Jadi kakak..

    Sedap betul nama dia.
    Ni yang bertunang hari tu kan sis?/

    saya selalu keliru muka dua anak dara sis ni. Sebab sama.Diaorang punya gaya pun sama. Selalnya kalau adik beradik ni gaya diaorang lain. Ni macam bestfriend je.

    ReplyDelete
  11. happy birthday nastasea. sweet je mak anak ni hehe

    sis lin cantik la bouquet tu simple je.

    ReplyDelete
  12. Hehehehe. Lucu. Mak...mak. Mak yang opocot ya. Sanah helwah untuk anak Sis. Untuk masa mendatang moga dipermudahkan setiap urusan ya.

    ReplyDelete
  13. Alamak!!! hancuss surprise tapi shes happy :) hehehe happy birthday to her :)

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday to your very pretty daughter. Semoga panjang umo dan sihat selalu.

    ReplyDelete
  15. Happy birthday Nurul Nastasea. Sedap nama tu. Semoga dipanjangkan usia dengan segala kebaikan dan dimurahkan rezeki dengan segala keberkatan. Best tu dapat flower bouquet with money :)

    ReplyDelete
  16. Kenapa Sis tak salah letak nombor Rawlins? Haha. Tapi memang tak mustahil tersalah letak nombor tu hahaha

    ReplyDelete
  17. Hahahaha apa kelakar sgt sis ni. Tapi kan, cantik sgt bouquet tu. Bunga tu guna duit rm10 macam dah rupa raflesia. Btw, happy belated birthday kakak. Moga sihat & ceria selalu

    ReplyDelete
  18. hahah surperise tak menjadi pun takpe. kelakarlah pulak. tapi kalau saya dapat bouquet tu pun mcm best. kalau duit tu warna yang lagi menarik hehe :)

    ReplyDelete
  19. Ya Allah cantiknya anak sis lin..Bouquet tu pun cantik..pemilihan warna yang sangat sesuai. Naik seri bunga tambah lagi anak sis lin yang cantik tu pegang hehe :)
    btw happy birthday untuk anak sis lin:)

    ReplyDelete
  20. Hahahha.. Adoiimcm mne boleh terslah bagi nombor.. Takpela.. Surprise jugala tu. Hehehe.. Cantik hiasan belon tu.. Perghh duit tu.. Hehehee. Selamat hari jadi buat anak akak

    ReplyDelete
  21. Happy birthday kat anak akak! Semoga membesar menjadi anak yang solehah. Siannya nak buat suprise tak jadi. takpe kak. cuba lagi next year ye. hehehe

    ReplyDelete
  22. Sweetnya mka dia buat surprise kat anak. Tapi tak menjadi. Hahaha. Happy birthday kakak

    ReplyDelete
  23. Kelakar pula bila baca. Mesti sebab sis excited sangat ni. Tu pasal yang sampai tersalah bagi number phone tu

    ReplyDelete
  24. Hahaha sweet betul mak. Tapi kira jadi jugak la surprise tu kan walaupun tak ikut plan asal.

    ReplyDelete
  25. wow love the balloons and flowers bouquet. the colour is so pretty, just like your daughter!

    ReplyDelete
  26. hahaha kantoi... nak belek ig belon pon depan mangsa prank adeh sis lin..

    ReplyDelete
  27. she is so pretty! Happy Belated Birthday to her! The bouquet of flower also very beautiful! So nice

    ReplyDelete
  28. hahahhaha masih surprise lagi tu..tapi in advance sebab dah terus sampai ke penerima 😂

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.