WORDLESS WEDNESDAY - IKAN KERAPU STIM LIMAU


 WORDLESS WEDNESDAY - IKAN KERAPU STIM LIMAU | Ikutkan, blog posting tajuk ni Sis update semalam, tapi disebabkan dah banyak kali masuk resepi Ikan Masak Stim Limau gini, so malas le pulak nak menulis resepi pepanjang, makanya kita update untuk hari ini sempena Wordless Wednesday. 

Kenapa Wordless Wednesday? Sebab setiap hari Rabu akan ada hari untuk update (jika ada blog atau portal), mereka menulis hanya yang perlu aja, atau ada juga yang terus tak tulis pun, hanya gambar aje. Tapi untuk Sis, Sis menulis tapi hanya beberapa perenggan aje, then terus tak de membebel panjang hahahaha..Kalau tak... mau scroll berjela ko. 

Okay dah, balik pada tajuk. Resepi ni Sis masak kelmarin lepas. Ada Ikan Kerapu Suami mancing tu, so Sis masak stim limau guna pes Stim Limau ni. Senang, mudah dan tentunya rasa pes dia sedap! Korang cubalah beli sebotol dan cuba. Lain-lain bahan ikutlah suka hati korang. 

Ikan Kerapu Stim Limau

Ikan Kerapu Stim Limau


P/S: Harini menu, nak goreng Mee Hoon Seafood aje.. nanti malam le baru fikir menu lain.. 

12 comments:

  1. nyum nyum sedapnya ni!!!terliur sngt tgk

    ReplyDelete
  2. Uii nampak sedap kerapu stim limau ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaaa Cik TK, masak stim limau ni, apa je ikan semua sedap...

      Delete
  3. Lama MdmB tak merasa Kerapu. Kali ni tgk gambar. Sedaq ni cicah budu, nasi panas, king ulam raja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerapu jual ada musim gak kan MamaB... ni Suami mancing..pun ada musimnya juga dapat kerapu..

      Delete
  4. Jarang sekali makan ikan kerapu. Sedap betul kalau dapat ikan kerapu masak stim ni. tambah pulak ada sambal. Makan tak ingat ape dah. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis sebenarnya tak suka kerapu, tapi kalau masak stim, Sis suka...

      Delete
  5. perghhh meleleh ailio nengoknyeeee

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: linmdnoor@gmail.com

Powered by Blogger.